Vikipēdija:Kontakti/Licencēšana

Vikipēdijas lapa


Lasītājiem
Kā ziņot par problēmu ar rakstu vai atrast papildinformāciju.

Rakstu temati
Problēmas ar rakstiem par Tevi, Tavu vai Tevis pārstāvētu uzņēmumu.

Licencēšana
Kā kopēt informāciju no Vikipēdijas, ziedot savu informāciju vai ziņot par savas informācijas nelicencētu izmantošanu.

Ziedotājiem
Uzzini vairāk par procesu, veidiem, kā ziedot, un to, kā tiek tērēta Tava nauda.

Plašsaziņas līdzekļi un partneri
Ja pārstāvi kādu plašsaziņas līdzekli un vēlies sazināties ar Vikipēdiju vai Tev mums ir sadarbības piedāvājums.


Brīvi licencētas fotogrāfijas piemērs

Vēlies izmantot kaut ko no Vikipēdijā atrastā? Vikipēdija ir brīvi licencēta enciklopēdija; vairumu mūsu satura var kopēt un izmantot jebkādiem mērķiem. Izņēmums ir saturs, kas izmantots ar godprātīgas lietošanas principu. Šī principa izmantošana ir skaidri norādīta faila apraksta lapā, kur ievietots paziņojums, ka to aizsargā autortiesības. Šī attēla izmantošana citur Vikipēdijā vai ārpus tās var būt autortiesību pārkāpums. Godprātīgas lietošanas teksts pārsvarā gadījumu skaidri attēlots kā citāts. Visam citam saturam būtu jābūt brīvi licencētam un pieejamam izmantošanai saskaņā ar licencēšanas nosacījumiem. Precīzākai informācijai apskati mūsu lapu par Vikipēdijas satura izmantošanu (angļu valodā). Mēs cenšamies identificēt visu rakstos izmantotā satura veidu (teksta, attēlu un skaņu) avotus un licences, taču nevaram garantēt, ka visos gadījumos šis saturs lietots vai atzīmēts pareizi. Ja attēla aprakstā teikts, ka attēls ir nodots publiskā lietošanā, Tev būtu vēlreiz jāpārbauda, vai šis apgalvojums izskatās patiess un jāizlemj, vai šī attēla izmantošana būs pieņemama saskaņā ar likumiem, kas attiecas uz Tevi.

Tev šķiet, ka kaut kas šeit ir autortiesību pārkāpums? Ja uzskati, ka nepareizi izmantojam Tavus ar autortiesībām aizsargātos darbus, norādi par to konkrētā raksta vai faila diskusiju lapā, minot arī pamatojumu.

Tu vari arī Vikipēdijai ziedot saturu, piemēram, fotogrāfijas. Tu vari augšupielādēt tās saviem spēkiem un pēc tam iekļaut rakstā vai nosūtīt uz photosubmission@wikimedia.org (angļu valodā). Lūdzu, iekļauj fotogrāfiju kopā ar deklarāciju, ka Tev pieder tās autortiesības un piekrīti to publicēt ar brīvu licenci. Mēs iesakām izmantot Creative Commons Atsaucoties-Nemainot licenci 4.0. Ja Tev nepieder autortiesības, lūdz fotogrāfam vai autortiesību īpašniekam nosūtīt šo atļauju. Paraugam vari izmantot šo deklarāciju. Ņem vērā, ka iesūtīto e-pastu apstrāde var aizņemt vairākas nedēļas. Ja apjoms ir pārāk liels vai nepieciešama cita veida tehniska palīdzība, sazinies ar Vikipēdijas kopienu, kas palīdzēs atrast risinājumu.