Vikipēdija baltkrievu valodā

Vikipēdijas lapa
Vikipēdija baltkrievu valodā
Vikipēdija baltkrievu valodā
Pamatinformācija
Lozungs Brīva enciklopēdija, ko
arī Tu vari papildināt!
Lapas veids Interneta enciklopēdija
Īpašnieks Wikimedia Foundation
Darbību uzsāka 2007. gada 27. martā
Valodas baltkrievu valoda
Komerciāla
Reģistrācija Iespējama
Popularitāte Valsts karogs: Baltkrievija 10. vieta (2021. gadā)[1]
Mājaslapa be.wikipedia.org

Vikipēdija baltkrievu valodā (baltkrievu: Беларуская Вікіпедыя) ir bezmaksas tīmekļa enciklopēdijas Vikipēdijas versija baltkrievu valodā.

Par Vikipēdijas baltkrievu valodas versijas pirmsākumu var uzskatīt 2004. gadu, kad tās sākumlapā 6. aprīlī parādījās pirmais ieraksts, bet 12. augustā tika izveidots pirmais raksts. Pēc tam divarpus gadus pastāvēja lietotāju domstarpības, iekšējie konflikti un labojumu kari par baltkrievu valodas rakstību. 2006. gada februārī daļa dalībnieku vērsās Meta-Wiki ar lūgumu izveidot atsevišķu valodas sadaļu, lai baltkrievu valodai būtu divas Vikipēdijas versijas, kur katrā no tām izmantotu savu baltkrievu valodas ortogrāfisko sistēmu. Sākotnēji lūgums tika noraidīts, bet tā paša gada decembrī viņi vērsās vēlreiz ar šādu pašu lūgumu, kas tika apstiprināts.

2007. gada 27. martā visi līdz tam brīdim izveidotie raksti tika pārcelti uz Vikipēdiju baltkrievu valodas taraškevicā (kods: be-x-old), kur raksti tiek rakstīti, izmantojot līdz 1933. gadam pastāvējušo baltkrievu valodas pareizrakstību. Kopš tā laika baltkrievu valodai ir divas Vikipēdijas versijas.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Top Sites in Belarus (ieskaitot arī visas citas valodu versijas)

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]