Vikiprojekta diskusija:Vikipēdijas uzlabošana

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paziņojums[labot pirmkodu]

@Silraks: šis ir tas, par ko šeit runāju. @Baisulis: pieņemu, ka Tev šis projekts patiks, kad te viss būs tā smuki sataisīts :) --FRK (diskusija) 16:05, 21 augustā, 2015 (EEST)

Vikiprojekts?[labot pirmkodu]

Kas tie par jocīgiem vikiprojektiem? Kā var būt vikiprojekts, kuram nav reāla temata. Tie visi taču ir par Vikipēdijas uzlabošanu, bet kādā noteiktā nozarē. Mums bija arī tāda vārdtelpa Vikipēdija, ja kas. Ar ko šī lapa atšķirsies no kādas Vikipēdija vārdtelpas lapām, piemēram, Vikipēdija:Rakstu uzlabošana? Tad jau var izveidot Portāls:Vikipēdijas uzlabošana un pamatrakstu par šo diezgan nozīmīgo interneta fenomenu: Vikipēdijas uzlabošana. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 24. augustā, plkst. 04.54 (EEST)
Vikipēdijas vārdtelpā ir daudz kas tāds, kam tur nevajadzētu būīt. Kādu projektu/projekta nosaukumu tad Tu ieteiktu dažādu rakstu, attēlu un citu vārdtelpu lapu sakārtošanai, dažādu viki-miskastu satura samazināšanai — kur man ierakstīt, ka visām navigācijas veidnēm jāizmanto hlist, a? Zem šī projekta ir doma salikt dažādām gaumēm lietas — Special:PrefixIndex/Vikiprojekts:Vikipēdijas uzlabošana. Pats izveido Rīgas ielu attēlu pamatrakstu, tad varēsim parunāt par Vikipēdijas uzlabošanas pamatrakstu :) Un kāda iemesla dēļ Tu pieminēji Raksta uzlabošanas (iniciatīvu/konkursu), man arī nav saprotams. --FRK (diskusija) 16:52, 24 augustā, 2015 (EEST)
Šī ir tipiska Vikipēdijas vārtelpas lapa, līdzīgi kā tā Rakstu uzlabošanas lapa. Mēs paši vikiprojektus nodefinējām: Vikiprojekts ir Vikipēdijas dalībnieku grupa, kas vēlas darboties kādā noteiktā jomā, lai uzlabotu Vikipēdiju. Tu izveidoji vikiprojektu Vikipēdijas uzlabošana. Dalībnieki laikam esam mēs visi. Puslīdz jau ikvienam vienalga, bet, man jau liekas, ja to izdarītu kāds jauns lietotājs, tad reakcija būtu savādāka. Arī starpviki saites ir uz citu vārdtelpu. Vai tā drīkst? Atvaino, es tikai norādu uz neprecizitāti. :) --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 24. augustā, plkst. 17.24 (EEST)
Nu pagaidi, nestreso... Tas jau ir tikai pats sākums, ar laiku šeit salikšu to, kas ticis likts uz papīra jau kopš 2015. gada sākuma. Kādam varbūt gribas intensīvi tagot/virzīt uz dzēšanu attēlus/labot citas salauztas lietas/labot typo/nodrošināt visas kategorijas zilas etc., bet nepārzin īpašo lapu/citu lapu struktūru, nezina, kur ko meklēt. Tad viņš var atnākt uz šo projektu. Un 4., 12. un 102. vārdtelpu iw saites pilnīgi noteikti pārklāsies dažādu principu/specifiku dēļ, un 102. vārdtelpa (Vikiprojekts) tomēr ir Vikipēdijas latviešu valodā īpašais gadījums. Bet iw saites tāpat neprecīza, zinu. Pagaidām lai pastāv šī. --FRK (diskusija) 17:35, 24 augustā, 2015 (EEST)
Šķiet, ka angļiem nav šādas vārdtelpas. Vispārīgi pievienojos Edgara domu gājienam, bet piekrītu, ka nav milzīgas starpības starp vārdtelpām "Vikipēdija" un "Vikiprojekts". --Papuass (diskusija) 17:35, 24 augustā, 2015 (EEST)
Nedaudz paturpinot... Likt tādā mazā Vikipēdijā kā mūsu n-tos Vikipēdijas clean-up, fix (ja ir labāks piedāvājums šo vārdu tulkojuma apvienojumam par "uzlabošana", laipni lūdzu piedāvāt variantus) projektus ir nedaudz bezjēdzīgi, tāpēc pašlaik to visu saliksim zem šī projekta. Neizslēdzu iespēju nākotnē kādu no apakšprojektiem pārvietot. --FRK (diskusija) 16:53, 25 augustā, 2015 (EEST)

Pēc uzlabošanas[labot pirmkodu]

@Edgars2007: vai pēc kāda raksta uzlabošanas, tas jāizņem no tabulas? Vai arī tas tiks kaut kādā veidā automātiski izņemts? Starp citu - daudziem rakstiem nemaz nav tik daudzas uzlabošanas veidnes, kā tabulā norādīts.--MC2013 (diskusija) 21:24, 26 augustā, 2015 (EEST)

Nē, viņš atjauninās ar vaicājumu. Prasiju viņam te, arī es apjautājos :) --silraks (Mana diskusija) 21:28, 26 augustā, 2015 (EEST)
Pirmo saraksta atjaunošanu biju domājis veikt pēc pirmā labojumu viļņa. Protams, nav aizliegts izņemt no saraksta pašai. Daudziem rakstiem veidņu skaits varētu nesakrist, jo kāds ir jau uzlabots. Un uzlabošanas veidnes (šajā sarakstā) nav vienīgi tās, kas lapas augšā tās lielās kastes. --FRK (diskusija) 22:35, 26 augustā, 2015 (EEST)

Draza Commons[labot pirmkodu]

Saskaņā ar šo pamācību iespējams atrast latviešu ielādētos failus, kam trūkst kategoriju. Šis tas ir draza, šis tas interesants. --Papuass (diskusija) 2016. gada 16. septembris, plkst. 15.20 (EEST)[atbildēt]