2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec Cycling (road) pictogram.svg
Sacensību informācija
Sacensības8. Grand Prix Cycliste de Québec
Kategorija2017. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2017. gada 8. septembris
Distance201,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsKvebeka
FinišsKvebeka
Komandas20
Braucēji startā160
Braucēji finišā142
Vidējais ātrums40,251 km/h
Rezultāti
UzvarētājsSVK Peters Sagans (Bora-Hansgrohe)
OtraisBEL Gregs Van Avermāts (BMC Racing)
TrešaisAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
Kalnu karalisAUT Lukass Pestlbergers (Bora-Hansgrohe)
20162018 ▶
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kuras notika 8. septembrī. Tā bija 8. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Québec sacensības un tās bija 33. sacensības 2017. gada UCI World Tour kalendārā.[1][2]

Sacensībās sprinta finišā uzvarēja Peters Sagans (Bora–Hansgrohe).

Komandas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tā kā Grand Prix Cycliste de Québec bija UCI World Tour sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicināta UCI profesionālā kontinentālā komanda Israel Cycling Academy un Kanādas nacionālā izlase, veidojot 20 komandu pelotonu.

WorldTeam komandas (18)
  1. FRA AG2R La Mondiale
  2. KAZ Astana
  3. BRN Bahrain-Merida
  4. USA BMC Racing
  5. GER Bora-Hansgrohe
  6. USA Cannondale-Drapac
  7. FRA FDJ
  8. BEL Lotto-Soudal
  9. ESP Movistar
  10. AUS Orica-Scott
  11. BEL Quick-Step Floors
  12. RSA Dimension Data
  13. SUI Katusha-Alpecin
  14. NED Lotto NL-Jumbo
  15. GBR Sky
  16. GER Sunweb
  17. USA Trek-Segafredo
  18. UAE UAE Emirates
Profesionālā kontinentālā komanda
  1. ISR Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1. CAN Kanāda
Wikidata-logo S.svg

Rezultāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[3]

Wikidata-logo S.svgKopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Peters Sagans SVK SlovākijaBora-Hansgrohe5h 00' 31"
2. Gregs Van Avermāts BEL BeļģijaBMC Racing+ 0"
3. Maikls Metjūss AUS AustrālijaSunweb+ 0"
4. Aleksis Vijermo FRA FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
5. Tims Vellenss BEL BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
6. Toms Jelte Slagters NED Nīderlandes KaralisteCannondale-Drapac+ 0"
7. Petrs Vakočs CZE ČehijaQuick-Step Floors+ 0"
8. Seps Vanmarke BEL BeļģijaCannondale-Drapac+ 0"
9. Tonijs Galopēns FRA FrancijaLotto-Soudal+ 0"
10. Sonijs Kolbrelli ITA ItālijaBahrain-Merida+ 0"
Avots: ProCyclingStats


Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «UCI expands WorldTour to 37 events». Cycling News. Skatīts: 2016. gada 2. oktobris.
  2. «The UCI reveals expanded UCI WorldTour calendar for 2017». UCI. Skatīts: 2016. gada 2. oktobris.
  3. ProCyclingStats profils

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]