Aļisa Seļezņova

Vikipēdijas lapa
Aļisa Seļezņova
Alisas piedzīvojumi tēls
Aļisa Seļezņova
Natālijas Gusevas attēlotā Aļisa Seļezņova seriālā "Viešņa no nākotnes".
Pirmā parādīšanās

Meitene ar kuru nekas nenotiks (1965)
Pēdējā parādīšanās

Alisa un Alīsija (2003)
Autors

Kirs Buličovs
Attēlo

Natālija Guseva
Katja Prižbiļaka
Klāra Jandova
Informācija
Suga cilvēks
Dzimums sieviete
Nodarbošanās skolniece, ceļotāja
Ģimene tēvs : Igors Selezņovs
māte: Kira Selezņova

Aļisa Seļezņova (krievu: Алиса Селезнёва) ir krievu rakstnieka Kira Buličova daudzu zinātniskās fantastikas stāstu izdomāta varone, 21. gadsimta beigu Maskavā dzīvojoša meitene. Kā literārs tēls Aļisa radusies 1965. gadā, kad tika publicēti pirmie stāsti par viņu. Viņa tika nosaukta par godu autora meitai.

Par Aļisas piedzīvojumiem uzņemtas vairākas filmas, tostarp ārkārtīgi populārais piecu sēriju televīzijas seriāls "Viešņa no nākotnes" (1985), filma "Lillā lode" un animācijas filma "Trešās planētas noslēpums" (1981). Filmās Aļisas tēls ievērojami atšķiras no literatūras versijas, padomju filmās viņu atveidoja Natālija Guseva.

2001. gadā Maskavā Buličova darbu cienītāji par godu Alisei Seļezņovai iestādīja pīlādžu aleju.[1] Pie alejas atrodas piemiņas akmens ar metāla plāksni, uz kuras rakstīts “Aleja par godu Aļisai Seļezņovai. 2001. gada oktobris”.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Buličova darbos Aļisa ir Maskavas KosmoZoo (kosmiskās faunas zoodārza) vadītāja zooloģijas profesora Igora Seļezņova un arhitektes Kiras Seļezņovas vienīgā meita. Aļisa dzīvo 21. gadsimta beigās Maskavā, mācās vidusskolā, ir jauno dabas pētnieku grupas dalībniece. Viņa bieži ceļo kopā ar tēvu un draugiem, dodoties dažādos piedzīvojumos.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]