Pāriet uz saturu

Constellation Software

Vikipēdijas lapa
Constellation Software Inc.
Tips publiska kapitālsabiedrība
Dibināts 1995. gads
Galvenais birojs Toronto, Karogs: Kanāda Kanāda
Pakalpojumi programmatūras izstrāde, uzturēšana
Tīmekļa vietne csisoftware.com

Constellation Software Inc. ir programmatūras uzņēmumu pārvaldītājsabiedrība, kas reģistrēta Kanādā. Uzņēmums ir dibināts 1995. gadā. Tā galvenais birojs ir Toronto.

Constellation Software iegādājas, pārvalda un veido nozarei specifiskus programmatūras uzņēmumus, kas nodrošina specializētus, kritiski svarīgus programmatūras risinājumus.

Constellation Software Inc. akcijas kotē Toronto fondu biržā (kods CSU).

1990. gados Kanādas riska kapitāla uzņēmējs Marks Leonards, darbojoties uzņēmumā Venture West, pamanīja, ka viņu veiksmīgākie riska ieguldījumi bija vertikālā tirgus programmatūras uzņēmumi. Viņš piesaistīja 25 miljonus Kanādas dolāru, un kopā ar domubiedriem 1995. gadā dibināja uzņēmumu Constellation Software Inc. Pirmo uzņēmumu Constellation Software iegādājās 1995. gadā — Trapeze, kas Ziemeļamerikas sabiedriskā transporta iestādēm nodrošina fiksēto maršrutu plānošanas programmatūru. Gadu vēlāk uzņēmums iegādājās Harris Computer Systems, kas koncentrējās uz programmatūras risinājumiem komunālo pakalpojumu nozarei. Turpmāk tika iegādāti dažādi programmatūras uzņēmumi, un lielākā daļa iegāžu ir salīdzinoši nelielas (par mazāk nekā 5 miljoniem dolāru).

2006. gadā Constellation Software veica sākotnējo publisko piedāvājumu, un tā akcijas sāka kotēt Toronto fondu biržā. Uzņēmuma akciju vērtība no 2006. gada līdz 2020. gadu sākumam bija palielinājusies 30 reizes. 2011. gadā Trapeze Group tika reorganizēta par Volaris Group.

Lielākie uzņēmumu iegādes darījumi: 2018. gada janvārī Constellation iegādājās Acceo Solutions par 250 miljoniem dolāru, kas tobrīd bija tā otrā lielākā iegāde; 2022. gada martā Constellation Software iegādājās Allscript slimnīcu biznesa vienību par 700 miljoniem ASV dolāru.

2021. gadā no Constellation Software tika atdalīta Total Specific Solutions grupa un apvienota ar iegādāto Nīderlandes uzņēmumu Topicus.com B.V., kļūstot par Toronto biržā kotētu uzņēmumu Topicus.com Inc.;[1] turpmāk tā koncentrējās uz vertikālo tirgu programmatūras uzņēmumu iegādi Eiropā. 2023. gadā no Constellation Software publiskā uzņēmumā tika atdalīts Lumine Group, kas koncentrējās uz telesakaru un mediju programmatūras uzņēmumu iegādi un integrēšanu.

Darbības segmenti

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]
Volaris logotips

Constellation Software grupai ir seši darbības segmenti:[2]

  • Volaris Group — koncentrējas uz programmatūras uzņēmumu iegādi dažādās jomās, tostarp lauksaimniecības, finanšu pakalpojumu un izglītības jomā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 150 programmatūras uzņēmumu.
  • Harris Group — galvenokārt apkalpo publisko sektoru, tostarp komunālo pakalpojumu, izglītības un veselības aprūpes, kā arī privāto tehnoloģiju, mazumtirdzniecības tehnoloģiju, maksājumu risinājumu un apdrošināšanas nozari. Grupai ir vairāk nekā 100 programmatūras uzņēmumu.
  • Jonas Software — portfelī ir vairāk nekā 150 uzņēmumi vairāk nekā 40 galvenajās vertikālajās jomās.
  • Vela Software — darbojas 8 nodaļas, galvenokārt koncentrējas uz rūpniecības nozari, tostarp naftas un gāzes nozari un ražošanu.
  • Perseus Group — pārvalda uzņēmumus dažādās nozarēs, tostarp mājokļu celtniecības, celulozes un papīra, dīleru, finanšu, veselības aprūpes, digitālā mārketinga un nekustamā īpašuma jomā.
  • topicus.com — pievēršas programmatūras uzņēmumiem Eiropā.

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]