Džons Keils

Vikipēdijas lapa
Džons Keils
Džons Keils, spēlējot elektrisko vijoli, koncertā Beļģijā 2006. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Džons Deiviss Keils
1942. gada 9. martā
Izcelsmes vieta Karogs: Velsa Velsa
Žanri ārtroks, klasiskā mūzika, drone, eksperimentālā rokmūzika, folkroks, protopanks
Nodarbošanās komponists, dziesmu autors, mūzikas producents, vizuālais mākslinieks
Instrumenti balss, alts, vijole, ģitāra, basģitāra, klavieres, klavesīns, ērģeles, taustiņinstrumenti, mutes harmonikas, čells, kontrabass, melotrons, čelesta un citi
Darbības gadi 1965—pašlaik
Izdevēji SPY, Ze, Island, Reprise, Beserkley, A&M, Rhino, Domino, Double Six
Darbība ar Theater of Eternal Music, The Velvet Underground, Džons Keidžs, Fils Manzanera, Niko, Lū Rīds, Braiens Īno, Kevins Eierss, Niks Dreiks
Mājaslapa ohn-cale.com

Džons Keils (angļu: John Cale, dzimis 1942. gada 9. martā) ir Velsas mūziķis, komponists, dziesmu autors un producents, viens no eksperimentālā roka grupas The Velvet Underground sākotnējiem dalībniekiem.

Keils ir darbojies ne vien rokmūzikā, bet arī komponējis arī cita veida mūziku, tai skaitā drone un klasisko mūziku. Pēc tam, kad Keils 1968. gadā atstāja grupu The Velvet Underground, viņš izdeva aptuveni 30 albumu. Viens no atpazīstamākajiem Keila vēlākajiem darbiem ir albums Paris 1919, viņa kaverversija Leonarda Koena dziesmai Hallelujah un 1970. gada Island Records albumu triloģija: Fear, Slow Dazzle un Helen of Troy.

Keils kā grupas The Velvet Underground dalībnieks 1996. gadā tika iekļauts Rokenrola slavas zālē. 2010. gadā viņš saņēma Britu Impērijas ordeni.

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Studijas albumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sadarbības labumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]