Dalībnieka diskusija:Evija T

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Mazliet novēlojies uzņemšanas sveiciens![labot pirmkodu]

Liels paldies par Tavu neatlaidīgo un profesionālo darbu par zirgu tēmu! Ja rodas kādi jautājumi, nevilcinies vaicāt - ar prieku palīdzēsim! --Jūzeris | m? 19:17, 1 jūnijā, 2005 (UTC)

Vienmēr prieks par jauniem vikipēdiešiem! :)
Es ļoti labprāt ķertos pie latviešu wiki vārdnīcas veidošanas, vajag tikai iedvesmu atrast un gribas pabeigt vikipēdijas lietotāja saskarnes latviskošanu, lai tur varētu ievākties "mājīgos apstākļos". :)
Par tiem ierakstiem angļu Wiktionary - ļoti iespējams, ka daudzi jau ir izdzēsti (piemēram, en:wikt:iemaukti), jo viņu vārdnīcas veidošanas princips ir tāds, ka viss ir angliski. Protams, viņiem ir ieraksti par vārdiem arī citās valodās, bet tad skaidrojums ir angliski. Šeit ir viņu kategorija ar lapām, kuras ir svešvalodās un kuras ir jāpārtulko angliski, lai tās netiktu izdzēstas (tur vēl ir atlikušas dažas neizdzēstas lapas latviski). Jebkurā gadījumā nevajadzētu veidot ierakstus, kuros ir iekopēts citas vārdnīcas šķirklis, vislabāk tomēr izskaidrot saviem vārdiem. Vispār par lielu daļu no tiem vārdiem var veidot arī šķirkļus tepat Vikipēdijā un ar laiku paplašināt vai, piemēram, pievienot tiem ilustrāciju.
Par struktūru ir grūti kaut ko ieteikt. Vislabāk būtu sadalīt vairākos rakstos un galvenajā rakstā (zirgs) atstāt iespējami īsu pamatinformāciju un ievietot norādes par to, kur meklēt vairāk informācijas, piemēram, "Skat. zirglietām veltīto rakstu".
Kas vēl ir palicis neskaidrs? --Jūzeris | m? 08:09, 3 jūnijā, 2005 (UTC)

Komati teikumos ar vienlīdzīgiem teikuma locekļiem[labot pirmkodu]

(Sk. Parastā vīgrieze) Paldies par kļūdu labojumu debespusēm, bet man gan liekas, par tiem komatiem tu kļūdies, vismaz 1. teikumā :)

(Vienlīdzīgi teikuma locekļi, kas atteicināmi uz 1 teikuma priekšmetu.) Evija T 14:14, 11 jūlijs 2005 (UTC)

Atzīstu, ka šie komati[1] nav mana stiprā puse, tomēr man šķiet, ka pirmais komats ir nepieciešams, jo "ieviesta" un "aug" ir vienlīdzīgi teikuma locekļi atšķirīgiem vārdiem - "ieviesta" ar "izplatīta", un "aug" ar "[tā] ir [izplatīta]". Ja es tomēr kļūdos, tad labo.
Savukārt, par otro komatu es esmu mazāk pārliecināts.
--Jūzeris | m? 16:56, 11 jūlijs 2005 (UTC)

Pie viena gribēju vaicāt par:

Bildes pie rakstiem no citu valodu Wikipedia[labot pirmkodu]

Kādēļ latviešu Vikipēdijā nevar ievietot visas bildes, kas augšupielādētas, piem., angļu Wikipedia? Un vispār - kā tas pareizi jādara?? Nebija nekādu problēmu, pa tiešo ievietojot, piem., baldriāna un vīgriezes bildes, bet rakstam par Hariju Poteru nācās attēlus saglabāt un tad no jauna augšupielādēt. :(

Tencinu par padomu un palīdzību! :) Evija T 14:14, 11 jūlijs 2005 (UTC)

"Pa tiešo" visās vikipēdijās var izmantot visus attēlus (un citus failus), kas ir atrodami Wikimedia Commons. Tos, kuri no šiem "commons" attēliem ir šādi "pa tiešo" izmantoti angļu Vikipēdijā, var uzreiz izmantot arī citos projektos. (Hmm, ceru, ka izskaidroju saprotami.) :)
Kā būtu pareizi? Man šķiet, ka Tu tos attēlus jau ievieto pareizi. Varbūt mazliet nepierasti ir tas, ka tie attēli ir tik lieli un jau raksta sākumā. Bet man nav iebildumu. --Jūzeris | m? 16:56, 11 jūlijs 2005 (UTC)

Kā taisa pāradresācijas?[labot pirmkodu]

Sveiks, un paldies par redirektiem - briesmīgi cerēju uz kādu labdari, kas to paveiktu, jo pati biju par slinku, lai rakātos pamācībās. :)
Bet esmu tomēr gatava mācīties. :)))

Evija T 13:18, 2 augusts 2005 (UTC)
Man atkal patīk taisīt pāradresācijas un tās izveidot ir ļoti vienkārši - meklēšanas lodziņā ieraksti (iekopē), piem., latīnisko vai oriģinālo nosaukumu (konkrēts piemērs būtu Magyar Köztársaság), un spied Enter. Tad spied uz sarkanās saites "izveidot jaunu rakstu ar šādu virsrakstu", lai izveidotu pāradresācijas lapu. Tur raksti
#REDIRECT [[Vajadzīgā lapa]]
un saglabā lapu.
Piemērā ar to pašu Magyar Köztársaság es rakstu
#REDIRECT [[Ungārija]]
Tas arī viss. :)
Ak jā, kopsavilkuma lauciņā vajadzētu ierakstīt "pāradresācija"... :)
--Jūzeris | m? 15:30, 2 augusts 2005 (UTC)

Šķirkļi - vsk. vai dsk.?[labot pirmkodu]

Čau!

Šis jautājums mani baksta jau labu laiku — veidojot jaunas sadaļas, tās būtu jānodēvē vsk. vai dsk.? Pēc analoģijas grūti ko secināt, jo Vikipēdijā sastopami abi varianti.

Piem., rakstā par sēnēm atrodamas saites uz sadaļām:
ola, sēklas, šūna, sporas, ābols, ķirbis, ķērpji, zilaļģes, nervs.

Pēc kādiem kritērijiem skaitlis tiek noteikts???

Paldies! Evija T 10:56, 30 augustā, 2005 (UTC)

Čau! Arī mūs citus tas jautājums ir bakstījis, lūk, te un te. Lai gan tā arī neesam par to vienojušies, tomēr es pēc šīm sarunām esmu nonācis pie secinājuma, ka, rakstot par bioloģiju un ķīmiju (un arī atsevišķām citām jomām), virsrakstiem vajadzētu būt daudzskaitlī (protams, var būt izņēmumi). Bet manas zināšanas par šīm tēmām ir ļoti vispārīgas, tāpēc neuzņemos teikt galavārdu.
Tā kā šķiet, ka lielākā daļa citu lietotāju piekrīt šai daudzskaitļa formai (klusēšana=piekrišana) :)) tad es nesaskatu nekādu pretargumentu un vari rakstus brīvi pārdēvēt, kā uzskati par nepieciešamu (esmu pārliecināts, ka Tu par bioloģiju zini daudz vairāk nekā es).
P.S. Tikko iedomājos vienu samērā nopietnu argumentu, ko vajadzētu apsvērt, pirms izšķirties par vienu vai otru variantu - ja raksts ir, piemēram, par skābēm, tad, lai uzrakstītu frāzi "skābei reaģējot ar oksīdiem..." un novikipēdotu to, var rakstīt šādi "[[skābe]]i reaģējot ar [[oksīdi]]em..." (kas tekstā izskatās "skābei reaģējot ar oksīdiem..."). Manuprāt, ir ļoti ērti, ja var nerakstīt to pašu vārdu vēlreiz locījumā aiz "|" zīmes. Šajā piemērā gan vsk., gan dsk. formai ir vienādas priekšrocības, lai šādas ērtības varētu izmantot. Ir vērts padomāt, kā būtu ērtāk, jo šī īpatnība mainās atkarībā no dzimtes un deklinācijas...
P.P.S. Ai, nāk miegs un grūti noformulēt, bet nu, ceru, ka saprati. :) --Jūzeris | m? 21:29, 30 augustā, 2005 (UTC)

Priekšlikums[labot pirmkodu]

Pirmkārt, paldies par lieliskajiem rakstiem.
Otrkārt, vai nevajadzētu dzīviniekiem vai augiem uztaisīt kaut ko līdzīgu tabulai lai varētu vieglak saprast klasifikāciju? Es varētu uztaisīt t.s. infobox--Feens 08:34, 12 oktobrī, 2005 (UTC)

Jā, bet protams! Priekšlikums vietā un ļoti jauks! :)
Arī es par to piedomāju; manuprāt, kad "ienāksies" vairāk rakstu, arī kategorijas būtu jāveido specifiskākas un atbilstošas klasifikācijai. Pati ar' labprāt iemācītos taisīt tabulas — bet varbūt tu tiešām piekristu izveidot pāris pirmās? :)))

Paldies, ka atsaucies, piesaisties un palīdzies! Evija T 13:55, 12 oktobrī, 2005 (UTC)
Vai priekšlikums vēl spēkā - palīdzēsi? :)) Evija T 17:46, 30 novembrī, 2005 (UTC)

Lūdzu - Template:Dzīvnieki infobox. Ja kas par maz, par daudz, kraasa jaapamaina utt., tad saki.

Lietojums - {{Dzīvnieki infobox|nosaukums=Zebiekste|latīņu=zebus vulgaris|apdraud=nav sastopama|foto=[[The Lady with an Ermine.jpg|250px]]|tips=hordaiņi(''chordata'') }} utt. utt., visus tos vārdus, kas iekš {{{}}}--Feens 21:56, 30 novembrī, 2005 (UTC)
Zebiekste
Klasifikācija
Tipshordaiņi(chordata)

[[Kategorija:{{{valsts_lv}}}]]

Čau! Paldies par sagatavi! :)
Sāku taisīt tabulas, bet dažviet nepatīk, kā tabula formatējas ar tekstu, piem. Siāmas kaķis — labajā pusē teksts "lien" pa tuvu tabulai. Skatīju en:Wikipedia:Picture tutorial, bet risinājumu neatradu. --Evija T

1)Evij, es to tabulu uztaisīju kā template, tas nozīmē, ka siāmas kaķi var aprakstīt šādi: {{Dzīvnieki infobox|Nosaukums=Kaķis|tips=parastais|...|...|...}} un tā uz priekšu visus parametrus, kuri ir {{{}}}. Manuprāt vienkāršāk nekā katru reizi veidot tabulu.

2)Par tekstiem, kuri nobīdījušiem - vai tā ir labāk? -

Evija T

[[Kategorija:{{{valsts_lv}}}]]

--Feens 16:21, 19 decembrī, 2005 (UTC)

Article request[labot pirmkodu]

Greetings Evija T!, Can you please help me create a stub for this article which is based on the English article. 2-4 lines would be sufficient enough. Your help would be appreciated. (I do not know what the correct Latvian title should be).

Regards -- Joseph, 01.22 sestdiena 27 aprīļa 2024 (UTC)

Apsveikumi[labot pirmkodu]

Ar iesaistīšanos arī literatūrzinātnē :)--Feens 10:55, 23 martā, 2006 (UTC)


Vai Attēls:Cammomile123.jpg ir pašrocīgi veidots? To būtu jānorāda attēla lapā. --ScAvenger 07:05, 24 janvārī, 2009 (UTC)

Nomainīju attēlu pret brīvu foto no Vikikrātuves. --ScAvenger 08:03, 15 augustā, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.52 (EEST)[atbildēt]