Dalībnieka diskusija:Lielais Rolands

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Gribēju uzdot jautājumu - no kādiem avotiem Tu ņem materiālus rakstiem un vai šos avotus gadījumā neaizsargā autortiesības? Šo rakstu stils vienkārši rada iespaidu, ka informācija jau gatava ņemta no kādas enciklopēdijas. --Dekaels 20:04, 7 februārī, 2006 (UTC)

Jā, teksts ir ņemts no Latvijas Padomju enciklopēdijas (LPE), bet tur neesmu atradis nevienu norādi, ka to aizsargātu autortiesības.
Paldies par rakstiem.
Pēc likuma jebkuru tekstu (arī bildes), ir vai nav norādes, sargā autortiesības. Tomēr LPE varētu būt OK, vienreiz mēs diskutējām par tām padomju autortiesībām (kuras bija īsas laikā), it sevišķi, ja ņem vērā, ka raksts tiks rediģēts. Bet bildes gan ieteiktu ņemt tikai vai nu savas vai no citām vikipēdijām. Vēl ir t.s. public domain un fair use, bet šeit maz vietas un slinkums, lai to aprakstītu.
Ceru, ka kādreiz sāksi lietot arī saites un kategorijas, kad sapratīsi kāpēc tās tiks derīgas. ;)--Feens 20:40, 7 februārī, 2006 (UTC)
Par to LPE tomēr jāpārbauda: iznākusi tomēr visai vēlu, izdošana pabeigta, lai cik jocīgi tas arī liktos, ja nemalodos, 90ajos gados. Man gan liekas, ka tos rakstus no LPE varētu mierīgi atstāt arī tad, ja uz tiem attiecas autortiesības, tie tikai jebkurā gadījumā jāpārveido, lai vairāk vai mazāk atbilstu Vikipēdijas "standartam": rakstam jāsākas ar lielo burtu, nvajadzētu lietot enciklopēdiskos saīsinājumus (kā "Latvijā konst. 2 sugas") vai tik ļoti lakonisku stilu (kā "Zied VI-VIII.") utt. --Dekaels 20:49, 7 februārī, 2006 (UTC)

Pēdējais LPE izdevums iznācis 1988. gadā. Saīsinājumus pacentīšos izskausts.

Novikizēju par piemēru rakstu "Apiņi". Ja kas, interwiki linkus (linkus uz šo rakstu citās valodās) vislabāk atrast angļu vikipēdijā (tad tikai pašam latviešu rakstā jāieliek links uz angļu rakstu un angļu rakstā - uz latviešu rakstu).
Un vēl derīgs padoms - diskusiju lapās ierasts pēc uzrakstītā teksta arī parakstīties, izmantojot priekšpēdējo pogu tajā pogu rindā. :) --Dekaels 21:21, 7 februārī, 2006 (UTC)

Paldies, turpmāk centīšos ņemt vērā. Šiet neesmu sen.--Lielais Rolands 21:23, 7 februārī, 2006 (UTC)

Skaidrs, ka sākumā jau nevar visu zināt. :) Ja rodas kādas neskaidrības, vari jautāt pieredzējušāku lietotāju diskusiju lapās! --Dekaels 21:30, 7 februārī, 2006 (UTC)

Vēlreiz paldies, ja radīsies kādas neskaidrības, tad noteikti jautāšu. Šķiet, ka esmu kaut cik apguvis arī saites un kategorijas:)--Lielais Rolands 21:34, 7 februārī, 2006 (UTC)

Prieks, ka mūsu paliek aizvien vairāk. :) Un pēdējais ieteikums - ja nospiež pogu Parādīt pirmskatu, tad raksts parādās izlabots, bet nav saglabāts. Tā var izvairīties no bezgalīgām saglabāšanām. Varētu būt ērtāk. Ja vēl kas neskaidrs, jautā - centīšos palīdzēt.--Feens 21:44, 7 februārī, 2006 (UTC)

Par žīds/ebrejs - īstā diskusija ir citur - [1]--Feens 22:27, 7 februārī, 2006 (UTC)

Es vēlējos pajautāt, vai drīkst izmantot Latvijas padomju enciklopēdijas (LPE) tekstu Vikipēdijā, vai uz to attiecas vai neatiecas autortiesības? Man vēl īsti navskaidrs... --Lielais Rolands 21:16, 14 februārī, 2006 (UTC)

Autortiesības jau attiecas, taču izmantot tos tekstus, manuprāt, drīkst gan. Tikai jāpārveido atbilstoši Vikipēdijas standartiem, vēlams arī nevis tieši citēt, bet pārstāstīt saviem vārdiem u.tml. --Dekaels 21:28, 14 februārī, 2006 (UTC)

Vēl daži ieteikumi[labot pirmkodu]

Paldies par Tavu ieguldījumu! Gribēju dot vien vēl dažus padomus - treknināti (bold) vajadzētu rakstīt tikai to vārdu vai vārdu savienojumu, par ko ir raksts (un tikai pirmo reizi, kad tas tiek pieminēts!). Rakstu arī vajadzētu sākt ar lielo burtu (drukātajās ekciklopēdijās mēdz būt citādi, bet tā tāda Vikipēdijas ieraža). --Tail 16:37, 15 februārī, 2006 (UTC)

Jautājums.[labot pirmkodu]

Kur latviešu Vikipēdijā varētu meklēt template, jeb veidnes?--Lielais Rolands 18:55, 12 martā, 2006 (UTC)

Visas veidnes atrodamas šeit! --Tail 19:00, 12 martā, 2006 (UTC)
Katrs lietotātājs var izveidot savas veidnes arī, protams. Veido rakstu Template:xxx un uz priekšu.--Feens 19:25, 12 martā, 2006 (UTC)

Gadi un datumi[labot pirmkodu]

Nezinu, vai šī ir īstā vieta, lai izteiktu savu izbrīnu par citu Vikipēdiju "uzkrūvēto" lapu skaitu, sarakstot lapas bez informācijas tikai ar gadaskaitļiem un datumiem, kuros praktiski nekas nav ierakstīts. Ja neesmu kļūdijies, tad šādas lapas veido pat 2/3 no visas Vikipēdijas. Katrā ziņā, man ir prieks, ka latviešu vikipēdija var atrast daudz vairāk infomāciju, nekā pēc laupu skaita līdzīgas Vikipēdijās :) --Lielais Rolands 21:12, 20 martā, 2006 (UTC)

Tā nu viņi dara, patīkami, ka latviešiem nav tādi pakazuhas kompleksi :). Ja kādai valodai ļoti gribas pabraukt rangu tabulā uz augšu, lai izskatītos labāk - lūdzu. Man pašam šķiet, ka, jo labākus rakstus mēs uzrakstīsim ,jo vairāk cilvēku tos izmantos, un, skaties, pēc kāda laika arī viņi paši ko uzrakstīs. Un tad arī tiem rakstu pumpētājiem nebūs izredžu ;) --Feens 22:52, 20 martā, 2006 (UTC) P.S. Nu neesam mēs 62. vietā :)

Article request[labot pirmkodu]

Greetings Lielais Rolands!, Can you please help me create a stub for this article which is based on the English article. 2-4 lines would be sufficient enough. Your help would be appreciated. (I do not know what the correct Latvian title should be).

Regards -- Joseph, 18.27 ceturtdiena 28 marta 2024 (UTC)

attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

Sveiks! Man ir jautājums par attēliem[2], kurus esi pievienojis Vikipēdijai. Vai esi saņēmis atļauju no to autoriem vai arī šos attēlus autortiesības neaizsargā? Ja tā, tad, lūdzu, norādi to katra attēla apraksta lapā! Jebkurā gadījumā, katram attēlam vajadzētu pievienot atsauci - no kurienes tas ir ņemts un, vēlams, kas ir tā autors. Paldies! --Jūzeris 10:35, 7 maijā, 2006 (UTC)

Ļoti atvainojos, bet daļa attēlu ir piemeklēti dotajā brīdī kādam vajadzīgam rakstam, bet ne visu ir liktas atsauces, cik tas labojasm, to arī ēsmu izlabojis, bet attēli, kas apzīmēti kā iespējamie autortiesību pārkāpumu - aicinu izdzēst. Domāju, ka turpmāk no šādām problēmām varēšu izvairīties. --Lielais Rolands 20:25, 10 jūlijā, 2006 (UTC)

P.S. Ļoti priecājos par latviešu Vikipēdijas atjaunināto Sākumlapu :)) .

Nolēmu Tev piešķirt šo medaļu par taviem ieguldījumiem militārajos rakstos vikipēdijā --Aviātors 16:50, 1 oktobrī, 2006 (UTC)

1 šķiras medaļa, par militārajiem rakstiem vikipēdijā

Kāpēc tas ir mīts, ka lemingi paši sevi iznīcina, lai suga izdzīvotu? Pašlaik uzreiz nevarēšu pateikt, kur es to lasīju, bet vēlāk, ja atradīšu, uzradīšu avotus.--Treisijs 14:25, 2 janvārī, 2009 (UTC)

Cik pats esmu lasījis, lemingi lec jūrā domājot, ka tā ir upe, lai to pārpeldētu un dzīvotu tur. Peldot jūrā viņi ar laiku noslīkst. Tas gan notiek tikai tad, ja viņu savairojas pārāk daudz. --SpeedKing (runāt) 14:41, 2 janvārī, 2009 (UTC)


Lemingiem, savairojoties pārāk lielā skaitā vai pārāk blīvi noklājot kādu teritoriju, tie var šķērsot kādu ūdenstilpni, lai dotos uz citām vietām, kā rezultātā daļa lemingu noslīgst, bet īpaši šo mītu ietekmēja 1958. gada Dinseja filma White Wilderness, kurā ar montāžas palīdzību tika radīts iespaids par masu lemingu pašnāvību, vēl vairāk, dažās ainās filmēšanas komanda pat piespieda lemingus nolekt no klints.[3]. Vairāk par to ir angļu Vikipēdijā [4].

--Lielais Rolands 11:20, 4 janvārī, 2009 (UTC)

Skatos, ka tu rakstīji rakstu "1984". Varbūt vari paskatīties šeit, vai esmu pareizi ierakstījis citātu? (Man nav pieejams latviešu izdevums.) Paldies. --Marozols 01:32, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Vajadzētu norādīt, no kurienes ņemti šie attēli:

Bez tam būtu jāprecizē Attēls:HSC AutoExpress Two.jpg statuss - vai tas tiek atdots brīvā sabiedriskā lietošanā. --ScAvenger 01:13, 1 janvārī, 2010 (UTC)


Darīts, kas varēts. Nudien, Jaunajā gadā ar jaunu sparu. --Lielais Rolands 12:10, 2 janvārī, 2010 (UTC)

Paldies! Izskatās, šo to nāksies ņemt ārā, jo tur rakstīts Copyright © 2009 Urad vlade za komuniciranje. Vse pravice pridržane. --ScAvenger 12:32, 2 janvārī, 2010 (UTC)
Nekas traks, kas jādara, tas jādara. --Lielais Rolands 13:10, 2 janvārī, 2010 (UTC)
Atlikušās šaubīgās bildes izdzēsu. --ScAvenger 04:20, 15 augustā, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.55 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.38 (EEST)[atbildēt]