Dalībnieka diskusija:Valmieras pilsēta

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Valmieras pilsēta. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 2020. gada 12. marts, plkst. 16.17 (EET)[atbildēt]

Labojumi rakstā "Valmiera"[labot pirmkodu]

Nocitēšu to, ko jau agrāk ierakstīju minētā raksta diskusiju lapā, jo Jūs varbūt to nepamanījāt.

Citāta sākums Kā jau daži pamanījuši, lapā jau gadiem ilgi notiek tāds mazaktīvs labojumu karš - no vienas puses es, no otras dažādi akaunti, kurus es pieņemu par Valmieras pilsētas tūrismu pārstāvošiem. Nereti šie labojumi ir derīgi, nereti - nevietā un reizēm strīdīgi. Ja nu kāds labotājs šeit lasa, paskaidrošu, ko un kāpēc rakstā dzēšu.

  • Acīmredzami pareizi un pārbaudāmi labojumi, kā skolas statusa maiņa, tiek saglabāti.
  • Vienalga kāda teksta dzēšana bez attiecīgas atsauces parasti tiek atcelta.
  • Reklāmas frāzes, tādas kā "aktīvs dzīvesveids vēsturiski ir viena no galvenajām pilsētas prioritātēm", tiek dzēstas.
  • Es pēc iespējas saglabāju tekstos attēlus ar apšaubāmām autortiesībām, tādus kā no BMX sacensībām, bet ne visi ir tik iecietīgi un jābūt gataviem uz šādu attēlu dzēšanu vispār. Tāpēc saglabāju tur arī citu attēlu, lai izdzēšanas gadījumā nepaliek pavisam tukša vieta.
  • Teksts, kuru es atstāju rakstā, ir kompromisa variants starp (Valmieras) anonīmu vēlmēm un Vikipēdijas prasībām. Pastāvīga reklāmas teksta atgriešana nav vēlama.
  • Jautājums par nozīmīgākajiem pasākumiem ir visai subjektīvs un, protams, būtu labi sameklēt kaut kur saites uz objektīvu informāciju, kas neatrodas pilsētas kontrolētā saitā. Pagaidām es cenšos saglabāt gandrīz visus kādreiz ierakstītos, kamēr nesaņemšu saiti par to, ka kāds no tiem beidzis eksistēt vai nekad nav eksistējis.

Un, protams, es esmu ieinteresēts, lai šis - un citi raksti - būtu pēc iespējas labāks, un šeit diskusijā ir tā vieta, kur par to var runāt.--Egilus (diskusija) 2020. gada 18. marts, plkst. 22.12 (EET) Citāta beigas[atbildēt]

Un, kā jau varējāt šodien ievērot, kad es pats neesmu uz vietas - tad citi administratori dzēš tādas izmaiņas uzreiz un pilnībā. "Labošanas kari" bez mēģinājumiem diskutēt šeit nav cieņā, un savu pozīciju vismaz jāprot pamatot.--Egilus (diskusija) 2020. gada 23. marts, plkst. 14.48 (EET)[atbildēt]

Komentējot dažus teikumus kopsavilkumos - nu es arī uzskatu, ka Vikipēdijas mehānisms ir ļoti neērts kontaktiem, un daudz kas ir izdomāts, lai tiktu ar to galā :) Bet daži klātesošie varētu aktivizēt vismaz iespēju nosūtīt viņiem e-pastus, man tā iespēja dalībnieka lapā atrodama. Vēl, piemēram, mani var atrast feisbukā kā Egīlu Belševicu.
Formāli es tur nupat daudz ko laboju, bet tie bija tehniski labojumi - ārējās saites mums pieņemts noformēt kā atsauces, nevis ielikt tekstā. Visu jēgu centos saglabāt.--Egilus (diskusija) 2020. gada 24. marts, plkst. 18.04 (EET)[atbildēt]