Dalībnieka diskusija:Wordsthink

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paldies par iesaistīšanos. --Feens 22:22, 19 februārī, 2008 (UTC)

nu ņem par labu ;-))) Wordsthink 22:24, 19 februārī, 2008 (UTC)

Locījumi[labot pirmkodu]

Nevajag veidojot vārdu locījumu redirektus, piemēram, azerbaidžāņu valodā --Treisijs 16:53, 22 martā, 2008 (UTC)

Es arī gribēju šo ieteikt, bet vēlāk padomāju - kāpēc gan ne? :) --Feens 17:18, 22 martā, 2008 (UTC)
Jo ir iespējams izdarīt šādi - [[azerbaidžāņu valoda|azerbaidžāņu valodā]]. --SpeedKing (runāt) 18:20, 22 martā, 2008 (UTC)
Bija jau uz to pusi diskusija. --ScAvenger 18:43, 22 martā, 2008 (UTC)
Taisnība, neērtība ir tāda, ka, uzrakstot locījumā, nākamais raksta lietotājs vairs nevar saprast vai tikai aizmirsts redirekts vai par tādu jēdzienu nav uzrakstīts vispār. --Feens 22:38, 22 martā, 2008 (UTC)

Es katrā ziņā nekad netaisītu tādu redirektu rakstam, kas nav uzrakstīts (man nepatīk linkot uz rakstiem, kas nav uzrakstīti, visupirms). Redirektu taisīšana locījumiem nav tik vienkārša tēma, manuprāt, mani interesētu kā tas notiek citu inflected valodu vikipēdijās, tāpēc, ka piped linku rakstīšana visu laiku ir tedious, kā saka angliski. Es, protams, neplānoju šādu izpēti veikt, tāpēc būs laikam pēc de facto senjoritātes principa jāpiekrīt adminiem. Wordsthink 05:48, 23 martā, 2008 (UTC)

Krietni pasen novēroju, ka citiem (laikam čehiem) ir speciālas veidnes vai kas tur, šķiet, tas bija angļu Vikipēdijā (vai metā, tā kā liela daļa angļu help ir pa taisno no turienes) Magic words rajonā ~~Xil...sist! 09:41, 23 martā, 2008 (UTC)
Es it kā esmu lasījis par magic words, neko vairāk par TOC novietojuma manipulēšanu un add section link "+" pievienošanu lapai man liekas viņi nedara... Nezinu es nupat paskatījos nejaušu rakstu čehu vikipēdijā un lielākajā daļā locījumu viņiem tikai nāk kaut kas klāt, piemēram, [[adresář]]ích... Tas būtu jāprasa developeriem uz metas, man liekas, bet viņi ir ļoti elusive, es esmu gandrīz pilnīgi drošs, ka tas saistās ar izmaiņām pašā programmatūra. Wordsthink 12:16, 23 martā, 2008 (UTC)
Es domāju m:Help:Magic words#Language-dependent word conversions ~~Xil...sist! 12:30, 23 martā, 2008 (UTC)
Izskatās makten sarežģīti... Godīgi sakot, mani visvairāk kaitina gadījumi, kad raksta nosaukumā, kas sastāv no diviem vai vairāk vārdiem, lokās visi vārdi (piem. starpkontinentālajai ballistiskajai raķetei). Tā ir veiksme, ja ir kāda vispārpazīstama abreviatūra šādā reizē :) --ScAvenger 16:04, 23 martā, 2008 (UTC)
Tas, ko Xil iedeva izskatās pēc kaut kādiem parastiem slēdžiem, kuri ir kaut kādā tekstā, kas tiek miljons reizes spamots un tad atkarībā no tā vai tas ir VSK/DSK vai, piemēram, vīr. dz./siev. dz. pārslēdzas. Jebkurā gadījumā neliekas, ka tas būtu kaut kas neatrisināms (vismaz tuvākajā nākotnē), man liekas, ka šis - link suggestions (apraksts uz en.wiki, pats rīks [1]) - ir tieši tas, kas būtu vajadzīgs. Tas link suggestions, ko es atradu nupat, īstenībā, ir vēl vienkāršāks kā es domāju no sākuma - viņš vienkārši piedāvā attiecīgajā rakstā salikt extra linkus un pie reizes sataisa to linkus piped, ja raksta nosaukums 1:1 neatbilst tekstā esošajam vārdam, viņš droši vien balstās uz tiem rakstiem, kas jau ir uzrakstīti, tas nozīmētu to, ka viņš nevarētu dot suggestions sarkaniem linkiem. Autors saka, ka pagaidām tas ir tikai priekš en.wiki, bet ja Mediawiki foundation uzņemtos to tad tiktu arī citam valodām, protams, ja kāds vēl pirms tam aiz gara laika neuzinstalētu uz kāda sava servera... Kopumā, šitāds rīks varētu aiztaupīt linku taisīšanu, t.i., dubultu kvadrātiekavu likšanu kopumā (neskaitot sarkanos linkus) Wordsthink 12:09, 24 martā, 2008 (UTC)

To gan es nesaprotu (citāts no rīka outputa)

 racing driver named [[Enzo Ferrari]], to replace Merosi as [[Sergey Korolyov|chief designer]] at Alfa Romeo...

Kā viņš var zināt, ka chief designer=Sergey Korolyov, izskatās viens powerful rīks :D Wordsthink 12:24, 24 martā, 2008 (UTC)

Tas parametrs ar grammar un case loka, tiesa tur ir rakstīts, ka tas darbojas uz noteiktiem vārdiem. Tas rīks vienkārši min, drošvien pamatojoties uz kaut kādiem datiem par biežāk izmantotajiem savienojumiem, bet, ja šis izvēlas biežako savienojumu, tad šim pasākumam tas varētu nederēt - piemēram, ja ģenetīvs ir biežāk, bet tev vajag datīvu ~~Xil...sist! 13:18, 24 martā, 2008 (UTC)

Diskusijas[labot pirmkodu]

Diskusijās nav pieņemts veikt labojumus, dzēšanu. Tur tikai var pievienot. Izņēmumi var būt gramatiku kļūdu labojumi var arī vandālisma novēršana. Ja kāds iepriekš rakstītais teksts neapmierina, tad vajadzētu pierakstīt pēc tā, jaunos papildinājumus. Protams, šis ir nav "likums", bet ir tikai ieteikums, bet tomēr vajadzetu pieturēties pie stila, kurā mēs visi šeit darbojamies. --Dainis 12:04, 25 martā, 2008 (UTC)

Tik tiešām! Runājot par konvencijām es nevaru izdomāt kā lai apzīmē elektronu... It kā jau e-, bet ta domuzīme paliek tik maza, grāmatā ir daudz lielāka, tāpēc es izmantoju em dash - e (jeb drīzāk en dash, es viņas neatšķiru)... Es prātoju vai ir labi centsties atdarināt grāmatas pieraksta izskatu vai jāizmanto defaultie simboli (mīnusam tāds būtu parastā domuzīme, piemēram)...? Wordsthink 12:24, 25 martā, 2008 (UTC)
Pat lāgā nezinu, kā šo mīnusa paveidu sauc (kodu sk. vikitekstā), bet vislabāk izskatās pēdējais - e- e e. Starp citu, iemet, lūdzu, aci šajā diskusijā! --ScAvenger 17:37, 28 martā, 2008 (UTC)
Ā, var secināt, ka mīnuss nemaz nav domuzīme pēc defaulta, bet gan atsevišķs simbols, pamatojoties uz − ir pamatoti teikt, ka mīnuss oficiāli ir −. Es uztaisīju SS, kur viņš ir highlighted edittools kastē:

Jauki, ka kāds labs cilvēks jau ir izlabojis kļūdu mediawiki:noarticletext tekstā. Wordsthink 21:16, 28 martā, 2008 (UTC)

Pēc loģikas, Vikipēdijas ekrānšāviņiem arī būtu jābūt GFDL. Nu jā, tas mīnuss ir vislabākais priekš visādiem jonu lādiņu indeksiem un ķīmiskajām saitēm vienkāršās struktūrformulās. Ar page problēmu jau paspēja tikt galā SpeedKing, bet nebūtu slikti vēl drusku uzlabot to tekstu, lai būtu latviskāk (sk. diskusiju). --ScAvenger 21:31, 28 martā, 2008 (UTC)

LU fotoarhīvs[labot pirmkodu]

Izskatās, ka Attēls:Vērmanes dārzs - strūklaka.jpg tomēr nebūs paturams. Lieta tāda, ka LU arhīva lietošanas noteikumos teikts: Foto.lu.lv pieejamo attēlu izmantošana reklāmas nolūkā jāsaskaņo ar Latvijas Universitāti. Ja vēlaties izmantot foto.lu.lv publicētos attēlus reklāmas nolūkā, lūdzu, informējiet mūs, rakstot uz e-pasta adresi.... Saskaņā ar Vikipēdijas nostādnēm, tajā esošajiem attēliem jābūt izmantojamiem jebkuros (tai skaitā komerciālos) nolūkos bez īpašas atļaujas prasīšanas. Vienīgais izņēmums - fair use, bet Vērmanes dārza strūklaka godprātīgas lietošanas noteikumiem nekādi neatbilst (to jebkurš var pats nofotografēt). --ScAvenger 17:48, 17 aprīlī, 2008 (UTC)
Protams, teorētiski varētu vienoties ar LU preses centru par atļauju izmantot Vikipēdijā, bet tad viņiem "©" zīme būtu jāņem nost un diez vai viņi to gribēs. --ScAvenger 17:55, 17 aprīlī, 2008 (UTC)

Attēls:Interferences ainas maksimums un minimums.png arī būtu aizstājams ar kādu no brīvajiem attēliem. Vismaz šādā veidā, ar visiem oriģinālajiem parakstiem, to noteikti nevar atstāt. Protams, pati tā interferences teorija kā tāda ir common knowledge, bet uz attēlošanas formu attiecas autortiesības un par triviālu šādu attēlu vairs nevar uzskatīt (saprotams, tā robeža ir visai izplūdusi). Atvaino, ka šitā piesienos, bet citādi mēs agri vai vēlu iekulsimies nepatikšanās. --ScAvenger 18:13, 17 aprīlī, 2008 (UTC)

Tas ir jauki ka kāds tam seko līdzi, jo man pārāk nepatīk tajā iedziļināties. Lai gan tā interferences shēma gan bija ļoti uzskatāma, varbūt, ka es tur kaut ko attālāk atvasinātu uztaisīšu, man viņa vēl ir uz desktopa, tas SS. Wordsthink 09:50, 21 aprīlī, 2008 (UTC)

Mensagem em português[labot pirmkodu]

Oi! Vi que você fala Português e gostaria que me respondesse por que o artigo Paulinias que eu criei foi apagado. Abraços! Richard Melo da Silva 21:11, 11 aprīlī, 2009 (UTC)

Atkal, kas ļoti svarīgs jātulko, lūdzu pieteikties:D --Bebers 21:13, 11 aprīlī, 2009 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.57 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.39 (EEST)[atbildēt]