Dalībnieks:Treisijs/Projekts

Vikipēdijas lapa

!!! Projekts ir palaists !!! Gaidam interesentus !!!

Projekts ir izveidots, lai uzlabotu latviešu valodas Vikipēdijas kvalitāti. Pēc projekta autora domām, latviešu valodas Vikipēdijas kvalitāte ir salīdzinoši zema. Tādēļ projekta mērķis ir uzlabot tās kvalitāti, piedāvājot rakstu autoriem iegūt prēmiju par labi paveiktu darbu. Projekta autors ir izvēlējies apbalvot ar prēmiju rakstu autorus no saviem personiskajiem līdzekļiem, kuri nekādi nav saistīti ar Vikipēdiju.

Potenciālajiem raksta autoriem pēc trim kritērijiem (kritērijus skatīt zemāk) tiek piedāvāti trīs raksti, no kuriem viņš var vienu izvēlēties un uzlabot līdz "vērtīga" vai "laba" raksta statusam. Ja izvēlētais raksts iegūst "vertīga raksta" statusu, tad projekta autors ir gatavs apbalvot autoru ar 30 Ls lielu prēmiju, savukārt, ja tiek sasniegts "laba raksta" statuss, tad - ar 20 Ls prēmiju. Ja netiek iegūts neviens no šiem "tituliem", tad arī netiek pasniegta prēmija.

Piedāvātie raksti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Rakstu tops pēc pirmajiem diviem kritērijiem
  1. Vācija
  2. Amerikas Savienotās Valstis
  3. Indija
  4. Krievija
  5. Spānija
  6. Japāna
  7. Kanāda
  8. Austrālija
  9. Somija
  10. Portugāle

Piedāvātie raksti tiek izvēlēti pēc trim kritērijiem:

  1. Svarīga ir raksta ieņemtā vieta rakstu uzskaitījumā pēc starpwiki saitēm. Jo augstāka vieta, jo lielākas izredzes rakstam tapt piedāvātam.
  2. Vēl svarīgāk ir raksta statuss citās valodās. Tātad tiek izvēlēti tikai tie raksti, kuri iepriekš nosauktajā uzskaitījumā ir iekrāsoti zelta krāsā. Protams, kopējā vērtējumā augstāk atrodas tie raksti, kuri ir atzīti par vērtīgiem vairāk nekā vienā Vikipēdijas valodā. Pēc šiem diviem kritērijiem veidotais rakstu tops ir redzams labajā pusē.
  3. Netiek piedāvāti raksti, kuri ir jau atzīti par "vērtīgiem" vai "labiem".

Tā kā topa pirmās divas vietas (Vācija un Amerikas Savienotās Valstis) ir jau atzītas par "vērtīgiem" rakstiem, bet nākošie divi raksti (Indija un Krievija) par "labiem" rakstiem, tad piedāvātie raksti ir šādi:

Piedāvātais raksts Nr.1    Piedāvātais raksts Nr.2    Piedāvātais raksts Nr.3

Spānija

Japāna

Kanāda

Rakstu autoru izvēle[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ja būs tikai viens interesents, kurš vēlētos uzlabot piedāvātos rakstus, tad problēmām nevajadzētu būt, bet, ja būs vairāki, visticamāk problēmas radīsies, jo projekta autoram ir ierobežoti finansiālie līdzekļi. Tādā gadījumā tiek piedāvāts rotācijas princips, tas ir, rakstu autori periodiski mainās. Kad konkrēts Vikipēdijas lietotājs ir vienu projekta rakstu izstrādājis, projektā var atkārtoti iesaistīties tikai tad, kad visi pārējie interesenti ir "tikuši pie vārda".

Ja Tev interesē šis projekts, tad vari pieteikties sadaļā "potenciālie uzlabotāji". Tikai tā Tu vari pretendēt uz prēmiju, jo, ja nepieteiksies, bet uzlabosi kādu no "piedāvātajiem rakstiem", tad prēmija netiek pasniegta.

Potenciālie uzlabotāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pagaidām neviens nav pieteicies

Citi projekti, kuru mērķis ir uzlabot Vikipēdijas kvalitāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]