Diskusija:Auseklis (laikraksts)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pēc kādām pazīmēm tiek noteikts, ka tas ir "Latgales laikraksts", nevis vienkārši "laikraksts latgaliešu valodā"? Tika izplatīts tikai Latgalē? (bet drukāja Pēterburgā) --Kikos (diskusija) 17:37, 19 augustā, 2012 (UTC)

Drukāja Pēterburgā, jo tā bija Latgales nacionālās atmodas centrs. Tur drukāja arī kalendārus, pirmās grāmatas, iestudēja teātri utt.

Tajā laikā preses izdevumi bija vairāk lokāli,Inflantijas laikā latgalieši dzīvoja savrupāk. Šie pirmie laikraksti tika izplatīti vietējā reģionā. Protams, lasot Latgales kultūras vēsturi, parādās arī informācija, ka kādi latgalieši šos laikrakstus dabūja arī Krievijas vidienē, iespējams, arī citās Latvijas vietās, taču mērķauditorija bija vietējie latgalieši--Lidingo (diskusija) 17:49, 19 augustā, 2012 (UTC)

Tas ir skaidrs, ka paredzēts latgaliešiem Latgalē, bet to nevar ievietot kategorijā Kategorija:Latgalē izdotie laikraksti un Latvijā izdotie laikraksti, Ja kāds uztaisīs kategoriju Kategorija:Latgalei izdotie laikraksti vai Latgalē izplatītie laikraksti tad ok... Mainu nost uz Bijušie Krievijā (jo pašlaik Pēterburga ir Krievijā) izdotie laikraksti. --Feens (diskusija) 2019. gada 14. marts, plkst. 12.00 (EET)[atbildēt]