Diskusija:Dzelzceļa līnija Rīga—Jelgava

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Jauna stacija?[labot pirmkodu]

2014. gada LDz pārskatā starp Turību un Tīraini ieviests jauns sadales punkts (par staciju to grūti nosaukt) — 8. kilometra blokpostenis. Formāli nāktos pārstrādāt visus attiecīgos staciju rakstus ar kilometru attālumiem. --ScAvenger (diskusija) 21:45, 22 jūlijā, 2013 (EEST)

Es īsti nezinu, vai vajadzētu viņu likt iekšā (līnijas veidnē es jau ieliku), jo pasažieris parastais jau domās, ka tur pietur vilciens, tā ka kādam tas var likties maldinoši. Tam postenim jau lielas nozīmes nav (apkalpo pievedceļu), turklāt tas atrodas tikai uz virziena Jelgava—Rīga ceļa (sk. bildes pie pp. Tīraine, tātad postenis jau ir pastāvējis agrāk).--Gatkreg (diskusija) 10:46, 23 jūlijā, 2013 (EEST)
Jautajums no absolūta dzelzceļdunduka puses - tam "blokpostenim" ir kaut kāda funkcionāla nozīme ikdienas dzelzceļa dzīve, jeb ta ir parasta būdu par kuru neviens neliekas ne zinis un tas kalpo kā identifikācijas stabs?
Būtībā lielas nozīmes jau nav - no posteņa atzarojas pievedceļš uz uzņēmumu, ja vajag kādas kravas nosūtīt uz uzņēmumu, tad uz to caur šo posteni laiž vilcienu. Sīkāk var apskatīties rakstā ceļa postenis.--Gatkreg (diskusija) 15:54, 23 jūlijā, 2013 (EEST)
Es redzēju tās bildes; principā tā patiesi ir nekonkrēta būda bez nekāda uzraksta un parasts pasažieris to nemaz neievēro. Iespējams, ir pārtaisīta signalizācijas sistēma un bijušais palīgpostenis tagad skaitās pilnvērtīgs sadales punkts. Tā jau viņi drīz visus garāmejas luksoforus pārskatā sabāzīs :) Jābrauc dabā apskatīties, varbūt ir kādas papildu pārmijas uzliktas. Man šķiet, ka šo faktu jāpiemin Jelgavas līnijas rakstā, bet staciju rakstus īsti nav vērts aiztikt. --ScAvenger (diskusija) 20:56, 23 jūlijā, 2013 (EEST)