Diskusija:Eiropa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kā būtu pareizi latviski (un kāds variants ir vairāk izplatīts) - Urāli, Urālu kalni, Urāla kalni? Kā arī - Urāla upe, Urālu upe vai Urāla? --Jūzeris | m? 18:15, 26 jūnijā, 2005 (UTC)

Es teiktu, ka Urāli un Urāla (vai Urālas upe). Tas otrais variants gan neskan tik labi (nu analoģiski, teiksim, "Gaujas upei"), bet ir tuvāks patiesībai par jebkuru no pārējiem diviem :). —Šo komentāru pievienoja Viescha (diskusijadevums) 18:20, 26 jūnijā, 2005 (UTC).

Eiropas kontinents[labot pirmkodu]

Varbūt jāpieraksta, ka Eiropa = kontinents pēc 6. vai 7. pieņemtās shēmas (http://en.wikipedia.org/wiki/Continent#Models). Latvijā jau parasti māca, ka kontinents ir Eirāzija, bet Eiropa — kontinenta daļa. Lasīt, ka Eiropa ir 2. mazākais kontintents pasaulē man likās ļoti mulsinoši, bet no otras puses — neesmu ģeorgrāfs, nezinu, kā tur īsti ir... -- Evija T 08:07, 30 janvārī, 2006 (UTC)

Pilnīgi pievienojos - sevišķi jau, ņemot vērā, ka [1] minēts: The 6-continent Eurasia model is preferred by the scientific community, and as such is commonly found in all parts of the world, but is especially used in Russia and other countries of Eastern Europe, and in Japan. Atliek vien secināt, ka gan zinātniskā sabiedrība, gan tradīcija mudina lietot iedalījumu, kurā ir Eirāzija. Derētu gan minēt, ka ir iedalīšanas shēmas, kurās Eiropu uzskata par atsevišķu kontinentu. --Tail 12:48, 30 janvārī, 2006 (UTC)