Diskusija:Ilinoisa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Nosaukums[labot pirmkodu]

Man šķiet, ka šo lapu vajadzētu pārvietot uz Ilinoisa, jo latviski taču saka Dalasa, nevis Dallasa. SpeedKing 14:27, 31 augustā, 2007 (UTC)

Reiz biju uv vienu priekšlasījumu, ko lasīja kāds no mūsu valodniekiem Austris Grasis (Māca latviešu valodu Bonnas universitātē) un viņš izteicās, ka pareizi ir Ilinoja :) Šādi runā arī Amerikas latvieši. Tas pats sakāms pie Mineapolisas > Mineapole (jo Lietuvā mums ir Mariampole, nevis Mariampolisa) --Papuass 15:24, 31 augustā, 2007 (UTC)
Austris Grasis, manuprāt pāstāv t.s. "trimdas" skolu, kur arī visādi ŗ sastopami un citas diezgan dīvainas lietas. Ar šo, nesaku, ka viņam nevarētu būt taisnība, tomēr
  • lietuviešu Marijampolė, burta s nav - Marijampole
  • angļu Minneapolis, izrunā ar burtu s - tātad Mineapolisa

Ilinoja ir tīrai Amerikas latviešu variants, atkal nesaku, ka teorētiski viņiem nevarētu būt taisnība, tomēr biežāk latviešu valodā - Ilinoisa.

--Feens 18:31, 31 augustā, 2007 (UTC)

Varbūt piekritīsiet, ka latviskojot svešzemju vietvārdus vajadzētu ņemt vērā arī to oriģinālizrunu, kura šai gadījumā ir "ilinoi"? Var jau protams profesoru Grasi apvainot dīvainībās, bet viņš vismaz nav no tiem "varoņiem", kuri aizjūras vietvārdus darinājuši pasaules atlantu tulkojot no krievu valodas.LudisV 17:34, 7 decembrī, 2011 (UTC)

šis nav iesācēju valodnieku forums. šeit būtu jāorientējas uz uzticamiem avotiem nevis savu radošumu. un pieņēmumiem, kā būtu jāatveido tas vai cits vārds. --Biafra 16:21, 7 decembrī, 2011 (UTC)
Jau atbildēts. --Digital1 17:38, 7 decembrī, 2011 (UTC)
Biafrai: Man Tev jājautā, kāda ir "uzticamu avotu" definīcija? Ja ar A.Grasi nepietiek, arī Valters Nollendorfs [1] un turpat vai ikviens cits kompentents valodnieks apliecinās to pašu. Kāpēc Jums vajag tiepīgi palikt pie sava? Tas ir līdzīgi kā ja jaunekli sauc Jānis, bet Jūs arvien spītīgi uzstājat, ka latviski būs "Jaņis", jo tā lūk viņu saucot jau sen, tas ir saskaņots ar "valodniekiem" un tā tas ir mūsu Lielajā bilžu grāmatā, kas izmaksājusi bargu naudu....LudisV 07:47, 30 decembrī, 2011 (UTC)