Diskusija:Kinofilma

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Mākslas filmas[labot pirmkodu]

Man nav īsti skaidrs, vai tiešām filmas iedala: mākslas un dokumentālajās filmās. Skatoties angļu rakstu par mākslas filmu (en:Feature film) man radās šaubas. Vispār jāpaprasa GreenZeb, lai šamējais uzmet skatu šim rakstam.--Treisijs 12:15, 6 augustā, 2010 (UTC)

Filmu iedalījums nav tik strikti noteikts. Tās var iedalīt dažādi, arī īsfilmās (short films) un pilnmetrāžas filmās (feature films). --GreenZeb (diskusija) 21:04, 12 augustā, 2010 (UTC)

Teksta formulējums[labot pirmkodu]

Iespējams, es pārāk daudz nevajadzīgi piekasos, bet es mēģinu uz tekstiem paskatīties no lasītāja skata punkta. Daži teikumi, pēc manām domām, var tikt pārprasti.

Piemēram:

"Filmas tiek uzņemtas ar kinokamerām [...] Pēc tam filmas tiek izplatītas DVD ierakstos un videokasetēs, bet visbeidzot tās tiek rādītas arī televīzijā." - Tātad jebkura ar kinokameru uzņemta filma vēlāk tiek izplatīta kā DVD un noteikti arī videokasete ("un videokasetēs"), un pēc tam tiek izrādīta televīzijā?

"Filmēšanas procesa ilgums var būt tikai viena diena (īsfilmām) līdz pat vairākiem gadiem." - Secinu, ka īsfilmas uzņemšanai vienmēr pietiek ar vienu dienu...

"Kad filmēšana ir beigusies, notiek tās montāža un ieskaņošana. Un tikai tad tā tiek izrādīta publikai." - Tiešām? Līdz šim biju domājis, ka filmas izrāda vēl nemontētas un neieskaņotas.

Ja nebūs iebildumu pret teksta formulējuma izmaiņām, varu to izdarīt.

--Zuiks (diskusija) 17:16, 15 jūlijā, 2015 (EEST)