Diskusija:Malienas pagasts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vispār pagasta centrs ir Maliena (kādreizējie Brenci). Kartēs joprojām raksta Brenci, bet, aizbraucot uz vietas, nevienu norādi ar uzrakstu Brenci neatradīsiet.--Ingii (diskusija) 01:03, 9 aprīlī, 2013 (EEST)

oficiāls ciema nosaukums ir Brenci. --Biafra (diskusija) 12:01, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
Kur ir ņemts, ka oficiāls nosaukums ir Brenci? Mana lauku māja ir 3 km no šī ciema. Izbraucot no Alūksnes, norādes ir tikai par Malienu, iebraucot ciemā uzraksts ir Maliena un, saņemot oficiālu papīru, rakstīts Maliena. Mūsu draugi, braucot pēc kartēm, veikli izskrien cauri Malienai, nonāk Mālupē un tā arī Brencus neatrod.--Ingii (diskusija) 12:40, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
Šeit, kaut vai. Vispār tas ir diezgan sāpīgs jautājums mūsu valstī - totālais bardaks ar ciemu nosaukumiem. Brenci/Maliena nav vienīgais. Stepi/Kalnaine, Rude/Otaņķi un vēl daudzi citi. Bardaks ne tikai ar nosaukumiem - bardaks ar ciema statusu - jo slinkāki pagastveči/vecenes, jo mazāk pagastā ciemu (liekas klapatas) un bieži sanāk tā, ka apdzīvota vieta faktiski ir, bet nevienos pagasta/novada papīros neparādās. Kāpēc nav nomainītas ceļa zīmes - nu kas to zina, kāpēc vietējie nosaukumam ir piekrituši (LĢIA to saskaņo ar pašvaldībām), bet nelieto. --Kikos (diskusija) 13:01, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
katrā ziņā vikipēdijas rakstos būtu labi lietot Brenci (Maliena), lai cilvēkiem saprotamāk. --Biafra (diskusija) 13:16, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
Hm, būs pagastā jāpainteresējas par tiem Brenciem, kad tur būšu.--Ingii (diskusija) 13:31, 9 aprīlī, 2013 (EEST)