Diskusija:Pirmais angļu-afgāņu karš

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kā būs pareizi - Pirmais Angļu-afgāņu karš vai Pirmais angļu-afgāņu karš?

Uzskatu, ka otrais. --Standfest 20:07, 13 aprīlī, 2009 (UTC)
Tā kā Angļu-afgāņu kari bija vairāki, tad pēc analoģijas ar abiem Pasaules kariem nosaucu par Pirmo Angļu-afgāņu karu. Nesaprotu tikai vienu lietu - ierakstot meklētājā Pirmais angļu-afgāņu karš Vikipēdija automātiski atver Pirmais Angļu-afgāņu karš (lai gan pāradresācija nav uzlikta), bet, ja kāda cita raksta iekšējā saitē ir Pirmais angļu-afgāņu karš, tad saite tomēr ir sarkana, kamēr a neizlabo uz A.--Riharcc 05:49, 15 aprīlī, 2009 (UTC)
Tautības ar lielu burtu neraksta, par pasauli nezinu - it kā viena un unikāla, bet nekur nav teikts, ka tas būtu īpašvārds. Mediawiki ir savas iekšējās novirzes, šķiet, agrāk arī meklētājā burti bija Case sensative, vienīgais tas laikam neattiecās uz pirmo burtu, kas parasti automātiski ir lielais ~~Xil (saruna) 07:05, 15 aprīlī, 2009 (UTC)
Šeit runa nav par tautību, bet vēsturiska notikuma nosaukumu, tāpat kā Pirmais Pasaules karš, Otrais Pasaules karš utml. (protams, ka atsevišķi vārds pasaule rakstās ar mazo burtu). Es pats arī īsti nezinu, kā būtu pareizi ar tiem trijiem Angļu-afgāņu kariem, tāpēc arī jautāju, cerot, ka kādam te latviešu valoda būs stiprā puse. --Riharcc 07:31, 15 aprīlī, 2009 (UTC)
Ne mūsu rakstā par lielo burtu lietošanu, ne grāmatā par latviešu valodas gramatiku neatradu nevienu noteikumu, ka pēc kārtas skaitļa vārda jālieto lielais burts. Rakstos par pasaules kariem nosaukumos ir mazie burti, savukārt internetā ir kā pagadās ~~Xil (saruna) 07:38, 15 aprīlī, 2009 (UTC)
Tīri tā loģiski skatoties lielajam burtam būtu jābūt tiaki sākumā Pirmais..., Otrais..., Trešais angļu - afgāņu karš. Tagad sanāk ka angļi tiek īpaši izcelti, lai gan kāvās jau abi. --Krishjaanis 07:59, 15 aprīlī, 2009 (UTC)