Diskusija:Rundāles pils

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Te iejaucies kaut kāds "saskaņas centra" redzējums uz lietām, kas met ēnu uz rakstu. Itāļu arhitekts būtu pareizi, nevis krievu arhitekts. Derētu izņemt. Ja tagad Putins nolīgs kaut kādus ASV sabūvēt viņam debesskrāpjus, tad taču par tiem cilvēkiem nerakstīs ka tie ir krievu arhitekti.176.106.173.115 23:41, 20 novembrī, 2012 (UTC)

Droši labojiet tā, kā būs pareizi! --Kikos (diskusija) 06:59, 21 novembrī, 2012 (UTC)

Cien. Kikos kungs. Nezinu kā šī raksta teikumā labāk izlabot to nepārtaisot. Kāda persona, šī rakstā teikumā negodprātīgi iespraukusi, ka Bartolomeo ir krievu arhitekts. Kaut gan latviešu Vikipēdijas rakstā Bartolomeo Rastrelli jau no sākuma ir pieņemami un skaidri definēts - "itāļu arhitekts, Krievijas impērijas galma arhitekts".

Es uzskatu, ka Bartolomeo naturalizējies etniskais itālis, Krievijas arhitekts, bet neba krievs vai krievu arhitekts, kurš it kā savas zināšanas un prasmes guvis Krievijā. Taisni otrādi Pētera laika Krievija pie sevis aicināja no Livonijas un visas Eiropas lai kaut ko iemācītos. Bet krieviem ir tendence visus slavenos kas faktiski sabūvēja pašas greznākās pilis un gandrīz visas Krievijas rūpnīcas pataisīt par krieviem, tai pat laikā liedzot latviešiem darīt tāpat Livonijas gadījumā.

Domāju, ka nejaukums ir novērsts, var palikt kā tagad ir.

Paldies. 217.24.69.214 13:03, 3 decembrī, 2012 (UTC)