Diskusija:Skanenis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Uz citu valodu balsīgajiem līdzskaņiem šis termins netiek attiecināts? Un gribētos redzēt kādu nebalsīga sonoranta piemēru. --Kikos (diskusija) 16:20, 28 augustā, 2014 (EEST)

Mani satrauc neviennozīmīgums ar nosaukumu "rezonants" (jau ir pieminēts šeit Artikulācijas veids#Plašāka klasifikācija). Tā pat arī /j/ neskaidrā klasifikācija (it kā viņš ir sonorants, bet pie skaneņiem neviens avots viņu neskaita), vārdos slapjš, rupjš utt. viņš veido zilbes kodolu, bet nav skaidrs vai skaitās skanenis, ņemot vērā šos neskaidros jautājumus, ieliku teikumu, kas maksimāli atbilst avotā teiktajam.
Ir tapis raksts Balsīgums, kur ir nebalsīgu patskaņu un skaneņu piemēri japāņu un mokšu valodās, šajā sakarā man jautājums, @Kikos, vai būtu pretenzijas, ja fonācija pāradresētos uz balsīgums? Šķiet, ka varētu būt +/- tas pats, bet neesmu drošs (tur jau panesas vairāk uz anatomiju/fizioloģiju, man parasti tuvākas ir tādas vairāk fonotaktiskas tēmas). ­­­Neitrāls vārds (diskusija) 23:08, 28 augustā, 2014 (EEST)