Kaspars Rolšteins

Vikipēdijas lapa

Kaspars Rolšteins (dzimis 1971. gada 2. jūnijā) ir latviešu mūziķis un dziesmu autors.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

K. Rolšteins bijis uzņēmuma "Creative Laboratory" rīkotājdirektors, 2010. gadā piedalījies "Pēdējās partijas" dibināšanā.

K. Rolšteins muzicē kopš 1986. gada, kad Sabilē spēlēja minimālistisku sintpopu grupā „Pavisam nezināma laboratorija” kopā ar Māri Žigatu. 80. gadu beigās sācis sadarboties ar Ingu Baušķenieku un no viņa iemācījies un montēt magnetafona lentes. Top „P.N.L.” pirmais albums ”Ziema. Miegs. Ledus.”, kurā iekļautas dziesmas, kas ierakstītas periodā no 1986. līdz 1988. gadam. 1990. gadā tiek pabeigts vēl viens albums ”Pavisam nezināma izlase”.[1]

90. gadu sākumā K. Rolšteins uzsāka sadarbību ar „Dzelteno Pastnieku” dalībnieku Viesturu Slavu. Abi kopā radījuši albumus „Šūpoles” (1996) un „Opening Night” (2008).

K. Rolšteins ilgstoši sadarbojies ar Hardiju Lediņu. Režisors Regnārs Vaivars 1997. gadā iestudēja abu kopīgi sacerēto operu ”Rolstein on the Beach”, kas vēlāk tika izdota CD un DVD formātā. Abu nākamais projekts „Ideal Standard” 2003. gadā izdeva albumu ar kopīgi sacerētām dziesmām „Genādijs klauvē pie durvīm”. Vairāku skaņdarbu pamatā bija jau 90. gados sarakstītas un operā neizmantotas kompozīcijas.

2011. gadā Rīgā, Andrejsalā notika K. Rolšteina un R. Vaivara absurda operas „Stokholmas sindroms” pirmizrāde. Abi arī piedalās muzikālā pavadījuma atskaņošanā ansambļa „Orchestral Magnetophons in the Dark” sastāvā kopā ar Viesturu Slavu, Jēkabu Voļatovski un Gunu Paulu. Operas ieraksts tika publiskots digitālā formātā 2018. gadā.[2]

Pēc tam K. Rolšteins publiskoja izlasi „Pamestie ieraksti 2001-2011”.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]