Kentaviuss Koldvels-Poups

Vikipēdijas lapa
Kentaviuss Koldvels-Poups
Kentavious Caldwell-Pope
Kentaviuss Koldvels-Poups
Kentaviuss Koldvels-Poups 2022. gadā
Personas dati
Dzimis 1993. gada 18. februārī (31 gads)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Tomastona, Džordžija, ASV
Augums 196 cm
Svars 93 kg
Sporta veids basketbols
Pozīcija uzbrūkošais aizsargs
Profesionāļa
karjera
2013—pašlaik
Iesauka KCP
Izglītība
Vidusskola Greenville (Džordžija)
Augstskola Džordžijas Universitāte
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Denveras "Nuggets"
Līga Nacionālā basketbola asociācija
NBA drafts
8., pirmajā kārtā, 2013
Drafta klubs Detroitas "Pistons"
Profesionālie klubi
Sezonas Klubs
20132017 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Detroitas "Pistons"
2017——2021 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Losandželosas "Lakers"
20212022 Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Vašingtonas "Wizards"
2022—pašlaik Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Denveras "Nuggets"
Sasniegumi un apbalvojumi

Kentaviuss Tanels Koldvels-Poups (angļu: Kentavious Tannell Caldwell-Pope; dzimis 1993. gada 18. februārī Džordžijas štatā) ir amerikāņu basketbolists, spēlē uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. 2024. gadā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Denveras "Nuggets". 2020. gada NBA čempions Losandželosas "Lakers" sastāvā un 2023. gada čempions ar "Nuggets".

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc izcilas vidusskolu basketbola karjeras augstskolu basketbolā K. Koldvels-Poups pārstāvēja Džordžijas Universitātes komandu NCAA, kur nospēlēja divas sezonas. Arī NCAA līmenī viņš sevi parādīja izcili, otrajā sezonā gūstot vidēji 18,5 punktus spēlē. 2013. gada NBA draftā viņu Detroitas "Pistons" izraudzījās ar kopējo 8. numuru pirmajā kārtā, un jau no pirmās sezonas K. Koldvels-Poups ieguva ievērojamu spēles laiku un lomu komandā, daļu spēļu sākot pamatsastāvā. Jau otrajā NBA sezonā viņš piedalījās visās spēlēs, tās visas sākot komandas starta pieciniekā.

2017. gada vasarā K. Koldvels-Poups kā brīvais aģents noslēdza līgumu ar Losandželosas "Lakers", kur nospēlēja sekojošās četras sezonas. 2019.—2020. gada NBA sezonā K. Koldvels-Poups kļuva par NBA čempionu Losandželosas "Lakers" sastāvā, dodoties starta pieciniekā visās (21) play-off spēlēs, pavadot laukumā vidēji 29 minūtes spēlē un gūstot vairāk nekā 10 punktus vidēji spēlē.

2021. gada augustā K. Koldvels-Poups tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards" plašā piecu komandu maiņas darījumā, kura ievērojamākais spēlētājs bija Rasels Vestbruks, kurš nonāca "Lakers", bet uz "Wizards" devās arī Kails Kuzma.[1] "Wizards" sastāvā K. Koldvels-Poups uzreiz kļuva par sākuma piecinieka spēlētāju uzbrūkošā aizsarga pozīcijā.

2022. gada jūlijā K. Koldvels-Poups kopā ar Išu Smitu tika aizmainīts uz Denveras "Nuggets" pret Vilu Bārtonu un Monti Morisu.[2] 2023. gadā viņš "Nuggets" sastāvā izcīnīja savu otro NBA čempiontitulu.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]