Klemenss Lotallers

Vikipēdijas lapa
Klemenss Lotallers
Clemens Lothaller
Personīgā informācija
Dzimis 1963. gada 8. maijā (60 gadi)
Vīne, Karogs: Austrija Austrija
Pilsonība Karogs: Austrija Austrija
Kosmonauta informācija
Austrijas kosmonauts
Kosmosā pavadītais laiks kosmosā nav lidojis
Iesaukums 1989. gads
Mediķa informācija
Izglītība Vīnes Universitāte

Klemenss Lotallers (Clemens Lothaller; dzimis 1963. gada 8. maijā) ir Austrijas ārsts. 1991. gadā bijis pirmā Austrijas kosmonauta Franca Fībeka dublieris.

Klemenss Lotallers 1987. gadā Vīnes Universitātē ieguva medicīnas doktora grādu anestezioloģijā. Pēc tam strādāja slimnīcā Vīnē.

1988. gadā Lotallers pieteicās Austrijas pirmā kosmonauta lidojumam ar PSRS kosmosa kuģi (programma AustroMir-91). No aptuveni 200 kandidātiem tika izvēlēti Francs Fībeks un Klemenss Lotallers. 1990. gada janvārī viņi devās uz Kosmonautu sagatavošanas centru pie Maskavas. 1991. gada maijā Francs Fībeks oficiāli tika apstiprināts kosmosa kuģa Sojuz TM-13 pamatapkalpē, bet Lotallers — dublieru apkalpē kopā ar Aleksandru Viktorenko un Sergeju Avdejevu. Jūnijā abas apkalpes tika izmainītas, un Avdejevs nomainīts ar kazahu kosmonautu Talgats Musabajevu. Francs Fībeks kosmisko lidojumu veica no 1991. gada 2. līdz 10. oktobrim.

1992. un 1998. gadā Klemenss Lotallers pieteicās Eiropas Kosmosa aģentūras astronautu uzņemšanā, bet netika uzņemts.

Lotalleram ir neiroķirurģiskā prakse Vīnē. Viņš ir Sozialmedizinisches Zentrum Ost – Donauspital neiroķirurģijas nodaļas vecākais ārsts.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]