Kristiāna Šuksta

Vikipēdijas lapa
Kristiāna Šuksta
Dzimusi 1996. gada 13. augustā (27 gadi)
Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Nodarbošanās režisore, dzejniece

Kristiāna Šuksta (dzimusi 1996. gada 13. augustā Rīgā, Latvijā) ir latviešu kino un teātra režisore un dzejniece.

Kristiāna Šuksta ir dzimusi un augusi Rīgā, absolvējusi Rīgas Valda Zālīša pamatskolu (2009) un Rīgas Valsts 1. ģimnāziju (2012), vēlāk mācības turpinot Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, vokālajā nodaļā apgūstot operdziedāšanu.

2016. gadā Kristiāna Šuksta iestājās Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) audiovizuālās mākslas nodaļā, filmu režijas specialitātē, ko absolvēja 2019. gadā ar īsfilmu “Apgaismība”. Filma tikusi nominēta kinofestivālā Lielais Kristaps[1] un filmu festivāla 2ANNAS Baltijas īsfilmu konkursā. 2019. gadā viņa ieguva bakalaura grādu un uzsāka mācības LKA teātra režijas maģistrantūrā, ko absolvēs 2021. gadā.

Kopš 2013. gada Kristiāna Šuksta raksta dzeju, un kopš 2014. gada publicējas periodikā. 2018. gadā viņa uzsāka darbu Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta “KonTEKSTS” redakcijā kā sociālo tīklu menedžere un literatūras recenziju autore, bet kopš 2019. gada ir arī redaktore jauno autoru rubrikai “Laboratorija”. 2020. gada aprīlī kopā ar jaunajām autorēm Paulu Kukli un Paulu Lūciju Lejiņu dibināta jauno autoru biedrība “Karantīna”, kas organizē pasākumus un performances latviešu autoru dzejas popularizēšanai.

2020. gadā izveidoja šo Vikipēdijas rakstu, lai izmantotu to performancē, kas reflektē par pašapliecināšanos un datu uzticamību internetā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Lielais Kristaps. Arhīvs». Lielais Kristaps.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]