Kung Fu Panda 4

Vikipēdijas lapa
Kung Fu Panda 4
Oriģinālais
nosaukums
Kung Fu Panda 4
Režisors Maiks Mitčels
Producents Rebeka Hantlija
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika
Studija DreamWorks Animation
Izplatītājs Universal Pictures
Izdošana
  • 2024. gada 3. marts (Losandželosa)
  • 2024. gada 8. marts (ASV, Latvija)
Ilgums 94 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 85 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 456,8 miljoni US$
Iepriekšējā filma "Kung Fu Panda 3"
IMDb profils

"Kung Fu Panda 4" (angļu: Kung Fu Panda 4) ir 2024. gada ASV animācijas cīņas mākslu kinokomēdija, ko veidojusi studija DreamWorks Animation un izplata Universal Pictures. Šī ir ceturtā filma "Kung Fu Panda" filmu sērijā un turpinājums filmai "Kung Fu Panda 3" (2016). Filmas režisors ir Maiks Mitčels. Džeks Bleks, Dastins Hofmans, Džeimss Hongs, Braians Krenstons un Ians Makšeins ierunājuši savus iepriekšējo filmu tēlus, savukārt Akvafina, Džonatans Kī Kvans, Ronijs Čīngs, Lorija Tana Čina un Vaiola Deivisa ierunājuši jaunos tēlus.

Filmā, Po (Bleks), kuram jāatrod un jāapmāca savs pēctecis kā jaunais Drakona cīnītājs, apvienojas ar lapsu laupītāju Zenu (Akvafina), lai pieveiktu ļauno burvi, Hameleonu (Deivisa), pirms viņa nozog visas Ķīnas meistaru kung fu spējas.

Režisoriem Dženiferai Ju Nelsonei un Alesandro Karloni pirms trešās filmas iznākšanas 2016. gada janvārī tika jautāts par iespēju uzņemt ceturto filmu par Kung Fu Pandu, savukārt Nelsone vēlāk 2018. gada augustā sacīja, ka ir atvērta pārrunām par ceturtās daļas izveidi. DreamWorks oficiāli izziņoja ceturto filmu 2022. gada augustā, 2023. gada aprīlī par režisoru izvēlējās Mitčelu. Lielākā daļa galveno balss aktieru, kā arī Aibela un Bergera atgriešanos pie scenārija rakstīšanas, paziņoja 2023. gada decembrī. Komponists Hanss Cimmers, kurš bija strādāja pie filmas skaņu celiņa visām iepriekšējām trim daļām, pirmajās divās daļās ar Džonu Pauelu un trešajā viens pats, atgriezās kā komponists kopā ar Stīvu Macaro.

Filmas "Kung Fu Panda 4" pirmizrāde notika 2024. gada 3. martā Losandželosā, bet ASV un Latvijas kinoteātros filmu demonstrēja no 8. marta. Filma saņēma galvenokārt pozitīvas kritiķu atsauksmes un visā pasaulē nopelnījusi 456 miljonus ASV dolāru, tādejādi to padarot par 2024. gada otro ienesīgāko filmu.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Kung Fu Panda 4 (PG)». BBFC. Skatīts: 2024. gada 2. marts.
  2. Rebecca Rubin. «Box Office Preview: 'Kung Fu Panda 4' Takes on 'Dune: Part Two,' Targets $50 Million Debut». Variety, 2024. gada 5. marts. Skatīts: 2024. gada 5. marts.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]