Marija Hefla-Rīša

Vikipēdijas lapa
Marija Hefla-Rīša
Maria Höfl-Riesch
Marija Hefla-Rīša 2011. gadā
Personas dati
Dzimusi 1984. gada 24. novembrī (39 gadi)
Valsts karogs: Vācija Garmiša-Partenkirhene, Bavārija, Vācija
Tautība vāciete
Augums 181 cm
Svars 81 kg
Profesionālā informācija
Pārstāvētā valsts Karogs: Vācija Vācija
Sporta veids Kalnu slēpošana
Klubs SC Partenkirchen
Pasaules kausa informācija
Debija PK posmos 2002
Sezonas Pasaules kausā 12
Uzvaras PK posmos 24
Pjedestāli PK posmos 68
Pasaules kausa tituli 1 (2011)
PK distanču tituli 4

Marija Hefla-Rīša (vācu: Maria Höfl-Riesch; dzimusi Marija Rīša (vācu: Maria Riesch) 1984. gada 24. novembrī Garmišā-Partenkirhenē, Bavārijā, Vācijā) ir vācu kalnu slēpotāja. Viņa ir 2010. gada Vankūveras Olimpisko spēļu čempione kombinācijā un slalomā, kā arī izcīnījusi zelta medaļu slalomā Pasaules čempionātā un ieguvusi 1 Lielo Kristāla globusu (2011) un 4 Mazos Kristāla globusus par uzvarām Pasaules kausa kopvērtējumā atsevišķās disciplīnās.

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaules kausa posmos piedalās kopš 2002. gada. Divus gadus pēc kārtas (2009. un 2010. gadā) ieņēmusi otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, 2011. gadā M. Hefla-Rīša pirmo reizi kļuva par uzvarētāju un ieguva Lielo Kristāla globusu, kopvērtējumā par tikai trīs punktiem apsteidzot savu galveno konkurenti un draudzeni Linsiju Vonu. Nākamajā sezonā viņa iegūto līderes pozīciju zaudēja, Pasaules kausa kopvērtējumā paliekot trešā.

Privātā dzīve[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

M. Hefla-Rīša atzīstamā līmenī nodarbojas arī ar tenisu un riteņbraukšanu. 2011. gada aprīlī viņa apprecējās ar savu menedžeri Markusu Heflu. M. Heflas-Rīšas jaunākā māsa Suzanna Rīša arī ir kalnu slēpotāja un Vācijas izlases sastāvā piedalījās Vankūveras Olimpiskajās spēlēs.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]