Mer (programmatūras distributīvs)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par operētājsistēmu. Par citām jēdziena Mer nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Mer
OS saime Linux
Izstrādes process aktīvs
Tirgus mērķis mobilās ierīces, multimediju ierīces u.c.
Pakotnes pārvaldnieks RPM Package Manager
Atbalstītās platformas ARM, x86 un MIPS
Licence atvērtais kods
Tīmekļa vietne merproject.org

Mer ir programmatūras distributīvs, kas veidota kā starpprogrammatūra uz Linux kodola veidotām mobilajām operētājsistēmām. Tas ir paredzēts galvenokārt mobilajām un multimediju ierīcēm. Mer ir MeeGo turpinājums, kas atzarojies 2011. gadā. Uz Mer pamata izveidota operētājsistēma Sailfish un Nemo.

Mer veidots uz MeeGo pamata. Mer distributīvs nesatur Linux kodolu, bet gan bibliotēkas starp kodolu un lietotāja saskarnes slāni. Tam nav iekļauta lietotāja saskarne, var izmantot Qt vai Enlightenment Foundation Libraries programmatūras ietvaru.

Mer saistība ar citiem distributīviem

Pēc tam, kad Nokia 2011. gadā atteicās no MeeGo platformas par labu Microsoft Windows Phone, Linux Foundation pārtrauca MeeGo projektu. Drīz pēc tam oktobrī iniciatīvas grupa paziņoja, ka turpinās attīstīt MeeGo iestrādes projektā Mer. Nosaukums veidots no MeeGo reconstructed.[1]

2012. gada jūlijā jaunizveidots Somijas viedtālruņu ražotājs Jolla paziņoja, ka sācis izstrādāt jaunu operētājsistēmu Sailfish OS, kas bāzēta uz Mer.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «MeeGo Reconstructed - a plan of action and direction for MeeGo». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2013. gada 3. jūnijā. Skatīts: 2011. gada 11. decembrī. Arhivēts 2013. gada 3. jūnijā, Wayback Machine vietnē.
  2. Jolla promises MeeGo will live on, plans new smartphone to reward the faithful

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]