Pāriet uz saturu

Migrācijas krīze

Vikipēdijas lapa

Migrācijas krīze ir situācija, kad valstis vai reģioni saskaras ar strauju migrantu skaita pieaugumu (parasti bēgļu), kas rada būtiskas sociālas, ekonomiskas un politiskas problēmas vai izaicinājumus. Migrācijas krīzes cēloņi var būt dažādi, tostarp karš, konflikti, ekonomiskā nestabilitāte, dabas katastrofas un klimata pārmaiņas.

Migrantu pieplūdums var radīt spriedzi vietējo iedzīvotāju vidū, jo īpaši, ja migranti konkurē ar vietējiem iedzīvotājiem par darbu un sociālajiem pakalpojumiem. Lai nodrošinātu migrantiem mājokli, medicīnisko aprūpi, izglītību un citus pakalpojumus, ir nepieciešami ievērojami uzņemošās valsts finanšu resursi. Migrācijas krīze bieži izraisa politisku šķelšanos gan valstu iekšienē, gan starp valstīm. Iekšpolitiski tas var izraisīt populistisku un nacionālistisku kustību uzplaukumu.

Migrācijas krīžu piemēri ir Eiropas migrācijas krīze, kas sākās 2015. gadā, kad liels skaits cilvēku no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas centās iekļūt Eiropā, kā arī krīze uz ASV un Meksikas robežas saistībā ar migrantu pieplūdumu no Centrālamerikas.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]