Pāriet uz saturu

Punk (Young Thug albums)

Vikipēdijas lapa
Punk
Studijas albums no Young Thug
Izdots 2021. gada 15. oktobrī
Ierakstīts 2018-2021
Žanrs Hip-Hops, Treps
Garums 62:50
Izdevējs
Producents Alec · Ayo Deni · Baby Plugg · Cardo · Charlie Handsome · Crater · DecayOnTheBeat · Dez Wright · Don · Ghetto Guitar · Hitmaka Millz · Jeff Bhasker · Johnny Juliano · K-Notes · Kacey Khaliel · Kanje Vests · Kuttabeatz · Lee Major · Louis Bell · Metro Boomin · Mu Lean · Nate Ruess · Nuki · Oz · Pi'erre Bourne · Pro Logic · Reske · Rex Kudo · Sean Momberger · Smo · T-Minus · TaeBeast · Taurus · Tommy Parker · Turbo · Verzache · Watt · Wheezy · Wu10 · Yo Benji · Yung Exclusive
Slime Language 2
(2021)
Punk
(2021)
Business Is Business
(2023)
Punk singli
  1. "Bubbly"
    Izdots: 2021. gada 2. novembrī

Punk ir Amerikāņu repera Young Thug otrais studijas albums. Tas tika izdots 2021. gada 15. oktobrī, izmantojot YSL Records, un tas bija izplatīts ar Atlantic Records un 300 Entertainment. Albumā iekļautas viesizrādes no Strick, J. Cole, T-Shyne, Gunna, Future, BSlime, Post Malone, A$AP Rocky, Lil Double 0, Dreika, Treviss Skota, Doja Cat, Nate Ruess, Jeff Bhasker, un arī abi vēlie reperi Juice WRLD un Mac Miller. Albuma producēšanu apstrādāja vairāki producenti, ieskaitot T-Minus, Metro Boomin, Kanje Vests, Pi'erre Bourne, Wheezy, Oz, Louis Bell, Watt un vairāk.

Punk saņēma pozitīvas atsauksmes no mūzikas kritiķiem un bija komerciāli veiksmīgs. Albumu atbalstīja singls "Bubbly". Albums debitēja pirmajā vietā uz ASV Billboard 200, nopelnot 90,000 albumam-ekvivalentas vienības pirmajā nedēļā.

Albuma izlaišana un reklamēšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Intervijā par savu pirmo studijas albuma So Much Fun (2019) ierakstīšanu, Young Thug pateica The Fader ka viņš gribēja izdot turpinājuma albumu "tuvākajās nedēļās". Atšķirībā no So Much Fun, ko viņš raksturoja kā "vieglprātīgu darbu", Punk būtu personiskāks un introspektīvāks. Viņš teica, ka jaunais albums ir "aizkustinošs", un interpretēja Punk nozīmi kā "drosmīgs, necentrēts uz sevi, apzināts, ļoti novārtā atstāts, ļoti pārprasts, ļoti pacietīgs, ļoti autentisks". Viņs teica ka albums reflektēs "reālu repu".

2021. gada 27. jūlijā Young Thug bija NPR Tiny Desk mājas koncertā, kur viņš performēja četras jaunas dziesmas un bija uzzināts ka albūma izlaišanas datums būs 15. oktobris, tas bija redzēts viņa t-krekla aizmugures. Vairāk reklamēšana albumam bija 2021. gada 13. oktobri, Young Thug bija publicējis video, kur viņs dauzīja $320,000 Rolls-Royce ar vārdu "punk" uzkrāsotu uz mašīnu rozā krāsā.

Pēc Punk izlaišanas Thug, runājot intervijā The Breakfast Club, pateica, ka viņa dziesma "Day Before" ar Mac Miller tika ierakstīta dienu pirms viņa nāves 2018. gada 7. septembrī.

Singli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Bubbly", sadarbībā ar reperiem Treviss Skotu un Dreiku, kas bija aizsūtīts uz ASV ritmisko radio 2021. gada 2. novembrī. "Bubbly" sasniedza 20. vietu uz ASV Billboard Hot 100.

Vērtējumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Punk tika sagaidīts ar kopumā pozitīvām atsauksmēm. Metacritic, kas profesionālu publikāciju atsauksmēm piešķir normalizētu vērtējumu no 100, albums saņēma vidējo vērtējumu 78, pamatojoties uz sešām atsauksmēm.

Komerciālais sniegums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Punk debitēja ASV Billboard 200 pirmajā vietā, pirmajā nedēļā nopelnot 90,000 albumiem-līdzvērtīgu vienībām (tostarp 12,000 kopiju pārdošanas apjomā). Šī kļuva par Young Thug trešo albumu, kas tika pirmajā vietā uz ASV Billboard. Albums arī kopumā uzkrāja 102 miljonus albuma dziesmu pēc pieprasījuma straumējumu. Otrajā nedēļā albums nokrita uz septīto vietu, nopelnot papildus 34,000 vienības.

Dziesmu saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

# NosaukumsAutors Ilgums
1. Die Slow (Piedalās Strick)Džefrijs Lamārs Viljamss, Taurens O'landers Striklends 3:57
2. Stressed (Piedalās J. Cole un T-Shyne)Džefrijs Lamārs Viljamss, Džermeins Lamars Kols, Tafa Pēters 3:40
3. Stupid/Asking  Džefrijs Lamārs Viljamss 5:33
4. Recognize Real (Piedalās Gunna)Džefrijs Lamārs Viljamss, Sergio Giavani Kitčens 2:51
5. Contagious  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:30
6. Peepin Out the Window (Piedalās Future and BSlime)Džefrijs Lamārs Viljamss, Naivadiuss Demuns Vilbērns, Jaborious Grier 3:57
7. Rich Nigga Shit (Piedalās Juice WRLD)Džefrijs Lamārs Viljamss, Džareds Entonijs Higinss 2:57
8. Livin It Up (Piedalās Post Malone un ASAP Rocky)Džefrijs Lamārs Viljamss, Ostins Ričards Pousts, Rakins Atelstons Maierss 3:30
9. Yea Yea Yea  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:24
10. Insure My Wrist (Piedalās Gunna)Džefrijs Lamārs Viljamss, Sergio Giavani Kitčens 2:48
11. Scoliosis (Piedalās Lil Double 0)Džefrijs Lamārs Viljamss, Taireks Riko Rodžerss 2:50
12. Bubbly (Piedalās Treviss Skots un Drake)Džefrijs Lamārs Viljamss, Žaks Bermons Vebsters II, Obrijs Dreiks Greiems 2:45
13. Road Rage  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:32
14. Faces  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:12
15. Droppin Jewels  Džefrijs Lamārs Viljamss 3:38
16. Fifth Day Dead  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:30
17. Icy Hot (Piedalās Doja Cat)Džefrijs Lamārs Viljamss, Amala Ratna Zandile Dlamini 3:36
18. Love You More (Piedalās Gunna, Nate Ruess, un Jeff Bhasker)Džefrijs Lamārs Viljamss, Sergio Giavani Kitčens, Nataniels Džozefs Rūss, Džefrijs Neits Bhaskers 3:41
19. Hate the Game  Džefrijs Lamārs Viljamss 2:44
20. Day Before (Piedalās Mac Miller)Džefrijs Lamārs Viljamss, Malkolms Džeimss Makkormiks 2:15
Kopējais ilgums
62:50