Retēju sugu saraksts

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search

Retēji (latīņu: Potentilla L.) ir samērā liela ģints no Rosoideae apakšdzimtas rožu dzimtā, kurā ietilpst 200 līdz 500 sugu.[1] 2010. gadā Soják izdalījis Argentina Hill. patstāvīgā ģintī no Potentilla.[2] Potentilla sensu strictu taksonomiski ir ļoti sarežģīta ģints. Daudz sugu ir apomiktiskas (latīņu: apomixis) un dažas, iespējams, ir hibrīdi.[2]

Ģints apraksts pamatots uz morfoloģiskiem kritērijiem, galvenokārt lapu formas, novietošanās veida un matainā apvalka tipa. Boisser 1872. gadā iedalījis ģinti divās lielās sekcijās: Fragariasterum Koch. un Eupotentilla Koch. Wolf savukārt arī iedalījis ģinti 2 sekcijās, vairākās apakšsekcijās un sugu grupās. Pamatojoties uz Wolf klasifikāciju, daži autori, tai skaitā Juzepczuk (1941), Schiman Czeika (1969) un David (1972), akcentēja diagnostisku un taksonomisku morfoloģisku grupu piederību ģintīm.[3]

Latvijas teritorijā sastopamas šādas sugas:[4]

A[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla acaulis L.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ir 5 pasugas: P. acaulis arenaria (Borckh.) M. Guinochet, P. acaulis cinerea (Chaix ex Vill.) M. Guinochet, P. acaulis pusilla (Host) M. Guinochet, P. acaulis tommasiniana (F.W. Schultz) J. Soják un P. acaulis velutina (Lehm.) M. Guinochet.
Potentilla acutifolia Gilib.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta.
Potentilla adenophylla Boiss. & Hohen.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. humifusa Willd. ex Schltdl.
Potentilla adscendens Lapeyr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii subsp. latestipula.
Potentilla adscendens Willd.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Izplatība
Sinonīms: P. inclinata.
Potentilla adriatica Murbeck
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta.
Potentilla aestiva Haller fil. in Ser.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Potentilla agrivaga Jeanb. & Timb.-Lagr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Baltais retējs (Potentilla alba L.)
Potentilla alba.jpg
Augs
Potentilla alba ENBLA03.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla alba Sturm22.jpg
Botāniskā ilustrācija
Ir viena variācija: var. splendens (Ramond ex DC.) Ser. in DC. (sinonīms: P. montana)
Potentilla albovillosa Schur
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla alchimilloides Lapeyr.
Potentilla alchimilloides 1.jpg
Augs
Potentilla alchemilloides (9710388827).jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla alpestris Haller
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii (Crantz) Beck ex Fritsch. Ir viena pasuga: baldensis Nyman (sinonīms: P. crantzii); un 3 variācijas: var. filiformis (Vill.) Nyman (sinonīms: P. crantzii), var. pyrenaica (Ramond ex DC.) Nyman (sinonīms: P. pyrenaica) un var. sabauda (Lehm.) Lamotte (sinonīms: P. crantzii).
Potentilla alpicola De la Soie ex Fauc.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla alpina (Willk.) Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. aurea.
Potentilla ambigua Cambess.
Potentilla ambigua - Bergianska trädgården - Stockholm, Sweden - DSC00538.JPG
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla ananassa (Duchesne ex Rozier) Mabb.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla andicola Benth.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Pazvilu retējs (Potentilla anglica Laicharding)
Potentilla anglica agg..jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. procumbens Sibth., P. nemoralis Nestl. Ir divas pasugas: P. anglica anglica Laicharding, P. anglica nesogenes (Briq.) Gamisans.
Potentilla angustifolia DC. in Lam. & DC.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. hirta.
Maura retējs (Potentilla anserina L.)
Gaasemure07.jpg
Augs
20150603Potentilla anserina1.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
299 Potentilla anserina.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Argentina anserina (L.) Rydb. Ir 2 pasugas: P. anserina anserina L., P. anserina egedii (Wormsk.) Hiitonen; un 3 variācijas: var. concolor Wallr., var. discolor Wallr., var. nuda Gaudin.
Potentilla apennina Ten.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ir 3 pasugas: P. apennina apennina Ten., P. apennina kionaea (Halácsy) Maire & Petitm. (sinonīms: P. kionaea Halácsy), P. apennina stoianovii Urum. & Jáv.
Potentilla arbuscula D. Don
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. rigida Wall. ex Lehm.
Smiltāja retējs (Potentilla arenaria Borckh.)
Potentilla arenaria-Darmstadt-2009-Thomas Huntke.jpg
Augs
Potentilla arenaria PID760-2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea. Ir divas pasugas: P. arenaria incana (C.C. Gmelin) O. Schwarz, P. arenaria tommasiniana (F.W. Schultz) Th. Wolf.
Potentilla arenicola Jordan, non Roux
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Sudraba retējs (Potentilla argentea) L.
20140613Potentilla argentea.jpg
Augs
20140821Potentilla argentea1.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla argentea Sturm31.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentata Jordan ex Verlot, P. impolita Wahlenb., P. neglecta Baumg. Ir 10 pasugas: P. argentata argentata (Jordan) O. Schwarz, P. argentata collina (Wibel) Bonnier & Layens, P. argentata decumbens (Jordan) Jáv., P. argentata demissa (Jordan) Berher in L. Louis, P. argentata dissecta(Wallr.) Schübler & Martens, P. argentata grandiceps (Zimmeter) O. Schwarz, P. argentata impolita (Wahlenb.) Arcangeli, P. argentata inclinata (Vill.) Berher in L. Louis, P. argentata tenuiloba (Jordan) Berher in L. Louis; un 7 variācijas: var. argentata (Jordan ex Verlot) Nyman, var. confinis (Jordan) Rouy & E.G. Camus, var. demissa (Jordan) Rouy & E.G. Camus, var. dissecta Wallr., var. grandiceps (Zimmeter) Rouy & E.G. Camus, var. major Rouy & E.G. Camus, var. neglecta (Baumg.) Nyman.
Potentilla argenteiformis Kauffm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla argentina Hudson
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. anserina.
Potentilla arguta Pursh
Potentilla arguta.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla argyroblephara Gandoger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla argyrophylla Wall. ex Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla arnavatensis (Th. Wolf) Th. Wolf ex Juz.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. desertorum Bunge.
Potentilla arthuriana P. Hoffm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. inclinata.
Potentilla articulata Franch.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla arvernensis Gandoger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla asiatica (Th. Wolf) Juz.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. chrysantha Trevir.
Potentilla assurgens Vill. in Gilib.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. inclinata. Ir 2 pasugas: P. assurgens inclinata (Vill.) O. Schwarz, P. assurgens thuringiaca (Bernh. ex Link) O. Schwarz.
Potentilla astrachanica Jacq.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. mollicrinis (Borbás) Stankov, P. bornmuelleri Borbás, P. taurica sensu Th. Wolf, P. tauriciformis Nyár., P. recta.
Potentilla atrosanguinea G. Lodd. Ex D.Don
Potentilla atrosanguinea.jpg
Augs
Potentilla atrosanquinea 1-OB9.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla aurea L.
Potentilla aurea (2) 2.JPG
Augs
Nordisland 5606.JPG
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ir 2 pasugas: P. aurea aurea G. Lodd. Ex D.Don, P. aurea chrysocraspeda (Lehm.) Nyman (sinonīmi: P. ternata K.Koch, P. chrysocraspeda Lehm.); un 4 variācijas nominatīvajā pasugā: var. alpina Willk., var. latiloba (Ser.) Rouy & E.G. Camus, var. minor (Ser.) Lehm., var. salisburgensis (Haenke) Ser. in DC.
Potentilla australis Jordan ex Verlot
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. hirta, P. zimmeteri non Jordan ex Verlot, P. neumanniana non Jordan ex Verlot. Ir viena pasuga: P. australis malyana Novák (sinonīms: P. heptaphylla)

B[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla baldensis A. Kerner ex Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii.
Potentilla basaltica Tiehm & Ertter
Potentilla basaltica.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla battersbyi Siegfried ex R. Keller
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla bescansae Gredilla
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla biennis Greene
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla bifurca
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. orientalis Juz.
Potentilla biflora Willd. ex Schltdl.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla billotii N. Boulay
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Potentilla bithynica Hornem.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii.
Potentilla bolzanensis Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla bornmuelleri Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. astracanica Jacq.
Potentilla brauneana Hoppe
Potentilla brauneana (Zwerg-Fingerkraut) IMG 0847.jpg
Augs
Potentilla brauneana (14912306244).jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla sp Sturm38.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. minima Haller f., P. dubia (Crantz) Zimmeter.
Potentilla buccoana Clementi
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla breviscapa Vest
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. micrantha, P. carniolica A.Kern..

C[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla cacerensis Rivas Mateos
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. reptans.
Potentilla calabra Ten.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. virgata Lehm.
Potentilla callieri (Th. Wolf) Ju
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla cana Jordan ex Verlot
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla canadensis L.
Fimffingergraut.jpg
Augs
Potentilla canadensis - Dwarf Cinquefoil.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla candollei Jeanb. & Timb.-Lagr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Potentilla canescens Besser
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. inclinata Vill. Ir divas pasugas: P. canescens canescens Besser, P. canescens cana (Jordan ex Verlot) Ascherson & Graebner; un divas variācijas: var. adscendens (Waldst. & Kit. ex Willd.) DC. in Lam. & DC., var. inclinata (Vill.) Ser. in DC.
Potentilla carniolica A.Kern. (synonyms = )
Potentilla carniolica3.JPG
Augs
Potentilla carniolica PID1246-1.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. breviscapa Vest, P. micrantha Ramond ex DC. var. carniolica (A.Kern.) Th.Wolf.
Potentilla caulescens L.
Potentilla caulescens.jpg
Augs
Potentilla caulescens (Kalkfelsen-Fingerkraut) IMG 0932.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla caulescens Atlas Alpenflora.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. nebrodensis Strobl ex Zimmeter. Ir zināmas 6 pasugas: P. caulescens alchimilloides (Lapeyr.) Malagarriga, P. caulescens cebennensis (Siegfried ex Debeaux) Kerguélen, P. caulescens iserensis J. Soják, P. caulescens nivalis (Lapeyr.) Arcangeli, P. caulescens petiolulata (Gaudin) Nyman, P. caulescens petiolulosa (Haller fil.) Arcangeli; 9 variācijas: var. anadena Burnat & Briq. in Burnat, var. caulescens L., var. cebennensis Siegfried ex Debeaux, var. doerfleri (Wettst.) Th.Wolf, var. nivalis (Lapeyr.) Ser. in DC., var. petiolulosa Seringe, var. petiolulata (Gaudin) Lamotte, var. petiolulosa Haller fil. in Ser., var. sericea Coss.; un viena prola: P. caulescens proles petiolulata (Gaudin) Rouy & E.G. Camus in Rouy.
Potentilla cavarnana Prodan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. hirta.
Potentilla centigrana Maxim.
Potentilla centigrana.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla cernavodae Prodan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. hirta.
Potentilla chamissonis Hultén
Bluffcinquefoil1.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. kuznetzowii (Govor.) Juz.
Potentilla chaubardiana Timb.-Lagr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Potentilla chiloensis (L.) Mabb.
Potentilla chinensis1.jpg
Augs
Potentilla chinensis2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Fragaria chiloensis (L.) Mill.
Potentilla chrysantha Trevisan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. thuringiaca Reichenb., non Trevisa, P. asiatica (Th. Wolf) Juz. Ir trīs pasugas: P. chrysantha gentilis (Jordan) P. Fourn., P. chrysantha nestleriana (Tratt.) P. Fourn., P. chrysantha thuringiaca (Bernh. ex Link) Ascherson & Graebner.
Potentilla cinerea Chaix
Potentilla sp Sturm25.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. subacaulis Auct. an L. Ir 5 pasugas: P. cinerea arenaria (Borckh.) P. Fourn., P. cinerea gaudinii (Gremli) P. Fourn., P. cinerea incana (C.C. Gmelin) Ascherson, P. cinerea tommasiniana (F.W. Schultz) Velen., P. cinerea velutina (Lehm.) Nyman; 6 variācijas: var. battersbyi (Siegfr. ex R. Keller) Rouy & E.G. Camus in Rouy, var. incana (C.C. Gmelin) G. Beck, var. tommasiniana (F.W. Schultz) Nyman, var. trifoliata Koch, var. velutina (Lehm.) Lehm., var. vestita (Jordan) Cariot & St-Lager; un 5 prolas: proles arenaria (Borckh.) Rouy & E.G. Camus in Rouy, proles arenicola (Jordan) Rouy & E.G. Camus in Rouy (1900), proles polytricha (Jordan ex Verlot) Rouy & E.G. Camus, proles velutina (Lehm.) Rouy & E.G. Camus in Rouy, proles vivariensis (Jordan) Rouy & E.G. Camus in Rouy.
Potentilla chrysocraspeda Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. aurea chrysocraspeda (Lehm.) Nyman.
Potentilla cinerea Chaix ex Vill.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. arenaria Borkh., P. velutina Lehm., P. glaucescens Willd., P. incana P.Gaertn., B.Mey. & Scherb., P. tommasiniana F.W.Schultz, P. subacaulis L.
Potentilla clementei Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla clevelandii Greene
Horkelia clevelandii 3.jpg
Augs
Horkelia clevelandii 2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla clusiana Jacq.
Clusius-Fingerkraut.jpg
Augs
Potentilla clusiana PID850-1.jpg
Zieds
1024 Clusius-Fingerkraut (Potentilla clusiana)-2232.jpg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii Hegetschw. in Suter, non Jacq..
Potentilla collina Wibel
Potentilla collina1.jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla x collina Sturm36.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. theodoriana Asch. & Graebn., P. wiemannioides Blocki, P. isosepala Blocki, P. guentheri Pohl. Ir 3 pasugas: P. collina leucopolitana (P.J. Müller) Dostál, P. collina praecox (F.W. Schultz) Nyman, P. collina wibeliana (T. Wolf) Dostál; un 3 variācijas: var. decipiens (Jordan) Rouy & E.G. Camus, var. leucopolitana (P.J. Müller) Rouy & E.G. Camus, var. subrecta (Jordan) Rouy & E.G. Camus.
Potentilla comarum Nestler
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. palustris.
Potentilla concinna Richardson in Franklin
Potentilla concinna var concinna 4.jpg
Augs
Potentilla concinna var concinna 2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla concolor Zimmeter in Sydow
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. anserina.
Potentilla conferta Bunge
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. sibirica Th.Wolf var. pectinata Th. Wolf.
Potentilla confinis Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla cordata Schrank
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. alba.
Potentilla coriandrifolia D. Don
 (synonym = P. recta)
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. rupestris corsica.
Potentilla corsica Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla corymbosa Pourret
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta Moench, non Pourret; P. hirta.
Potentilla crantzii (Crantz) Beck ex Fritsch
No image available.svg
Augs
Potentilla crantzii ENBLA03.JPG
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. salisburgensis Haenke, P. gelida sensu Th.Wolf, P. verna L., P. baldensis A.Kern. ex Zimmeter, P. villosa (Crantz) Zimmeter, P. alpestris Haller f. Ir 4 pasugas: P. crantzii crantzii (Crantz) Beck ex Fritsch, P. crantzii latestipula Vives, P. crantzii saxatilis (Boulay) J. Soják, P. crantzii serpentini (Borbás ex Zimmeter) Hayek ex Neumayer; un 3 variācijas:

var. baldensis (Kerner) Gams in Hegi, var. hirta Lange, var. tridentina (Gelmi) Wolf..

Potentilla crassa Tausch ex Opiz
Potentilla crantzii ENBLA02.JPG
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla crantzii Sturm08027.jpg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta.
Potentilla crassinervia Viv.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ir trīs variācijas: var. glabriuscula Salis, var. glauca Mutel, var. viscosa Rouy & E.G. Camus.
Potentilla cristae Ferlatte & Strother
Potentilla cristae dupl. JEPS109787 (5459406259).jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla crocea Haller fil. in Schleicher
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii. Ir viena variācija: var. sabauda Lehm.
Potentilla croceolata K. Johansson
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. neumanniana, P. tabernaemontani Asch..
Potentilla cuneata Wall. ex Lehm.
Potentilla cuneata1.jpg
Augs
Potentilla cuneata2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Potentilla ambigua Cambess., Potentilla dolichopogon H. Lév..
Potentilla curviseta Hook. f.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija

D[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla daltoniana (J. Gay) Mabb.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Fragaria daltoniana J. Gay, P. glabrata Willd..
Potentilla daucifolia Greene
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Horkelia daucifolia (Greene) Rydb.
Potentilla davurica Nestler
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Dasiphora davurica (Nestl.) Kom., Dasiphora glabra (G. Lodd.) Sojak, Pentaphylloides davurica (Nestl.) Ikonn., Potentilla glabra G. Lodd., Potentilla veitchii E. H. Wilson.
Potentilla decipiens Jordan ex Verlot
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. collina.
Potentilla decumbens Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla delphinensis Gren. & Godron
Potentilla delphinensis 001.JPG
Augs
Rosaceae - Potentilla delphinensis.JPG
Ziedi
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla demissa Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla denticulosa Ser. in DC.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Duchesnea indica.
Potentilla deorum Boiss. & Heldr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla depressa Willd. ex Schlecht.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. heptaphylla.
Potentilla desertorum Bunge
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ainonīms: Potentilla arnavatensis. (Th. Wolf) Th. Wolf ex Juz.
Potentilla detommasii Ten.
Potentilla detommasii GotBot 2015 005.jpg
Augs
Potentilla detommasii GotBot 2015 003.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. holosericea Griseb..
Potentilla dichotoma Moench
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. norvegica.
Potentilla dickinsii Franch. & Sav.
Potentilla dickinsii 02.JPG
Augs
Potentilla dickinsii2.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla dissecta (Wallr.) Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla divaricata DC.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta.
Potentilla divergens (Reichenb.) Poeverlein
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. erecta.
Potentilla diversifolia Lehm.
Potentilla diversifolia (5066464834).jpg
Augs
Potentilla diversifolia (5069187641).jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla doerfleri Wettst.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. caulescens var. doerfleri (Wettst.) Th.Wolf.
Potentilla drummondii Lehm.
Potentilladrummondii.jpg
Augs
Potentilla drummondii 01.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla dubia Moench
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: P. brauneana, heptaphylla.

E[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

F[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

G[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

H[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

I[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

J[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

K[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

L[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

M[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

N[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

O[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

P[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

Q[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

R[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

S[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

T[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

U[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.
[[]]
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: '.

V[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla valderia L.
Potentilla valderia001.jpg
Augs
Potentilla valderia002.jpg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Ir divas variācijas: var. lupinoides (Willd.) Poiret in Lam., var. nivalis (Lapeyr.) Poiret in Lam.
Potentilla validula Gandoger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla varia Spenner
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea. Ir divas variācijas: var. argentea (L.) Spenner, var. canescens (Besser) Spenner.
Potentilla varians Moench
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. intermedia.
Potentilla veitchii E. H. Wilson
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Dasiphora davurica (Nestl.) Kom., Dasiphora glabra (G. Lodd.) Sojak, Pentaphylloides davurica (Nestl.) Ikonn., P. davurica Nestl., P. glabra G. Lodd.
Potentilla velenovskyi Hayek
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. recta.
Potentilla velutina Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla verna L.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. crantzii. Ir 15 pasugas: P. verna alpestris (Haller fil.) Bonnier & Layens, P. verna arenaria (Borckh.) Gams in Hegi, P. verna baldensis (Zimmeter) Murbeck, P. verna batalleri (Sennen) Sennen, P. verna billotii (Boulay) Nyman, P. verna gonzaloi (Sennen) Sennen, P. verna incana (G. Gaertner, B. Meyer & Scherb.) Schübler & Martens, P. verna cinerea (Chaix ex Vill.) Gams in Hegi, P. verna leucopolitana (P.J. Müller) Berher in L. Louis, P. verna opaca Bonnier & Layens, P. verna puberula (Krasan) Hegi, P. verna saxatilis (Boulay) Nyman (sinonīms: P. tabernaemontani Asch.), P. verna serotina (Vill.) Focke in Koch, P. verna verna L. (sinonīms: P. crantzii (Crantz) Beck ex Fritsch), P. verna vulgaris (Haller fil.) Kittel; ir 26 variācijas: var. aestiva (Haller fil.) Briq., var. australis Gautier, var. billottii (Boulay) Briq., var. campestris Wallr., var. candollei (Jeanb. & Timb.-Lagr.) Gautier, var. cinerea (Chaix ex Vill.) Ser. in DC., var. crantzii (Crantz) Fiori, var. filiformis (Vill.) Willd., var. frigida (Vill.) Fiori in Fiori & Paoletti, var. hirsuta DC. in Lam. & DC., var. incana C.C. Gmelin, var. incerta (Vill.) All., var. lapeyrousiana Rouy & E.G. Camus, var. neumanniana (Reichenb.) Th. Wolf, var. nana DC. in Lam. & DC., var. opaca (Spenner) Döll, var. pilosa Döll, non var. pilosa C.C. Gmelin, var. pusilla Koch, var. rotundifolia (Vill.) Poiret in Lam., var. rubens (Vill.) Willd., var. salisburgensis (Haenke) Nestler, var. serotina (Vill.) Poiret in Lam., var. stipularis Gautier, var. tabernaemontani (Ascherson) Fiori in Fiori & Paoletti, var. vivariensis (Jordan) Nyman, var. xerophila (Jordan) Nyman.; un divas prolas: proles aurulenta (Gremli) Rouy & E.G. Camus in Rouy, proles opaca (L.) Rouy & E.G. Camus in Rouy.
Potentilla vernalis Salisb.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. verna L..
Potentilla vesca (L.) Scop.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Fragaria insularis,, Rydb., ,,Fragaria vesca L..
Potentilla vestita Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla villosa Pursh
Villous Cinquefoil (3818560466).jpg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. sterilis.
Potentilla virescens (Boiss.) Halácsy
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. pindicola (Nyman) Hausskn.
Potentilla virgata Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea L., P. neglecta Baumg., P. calabra Ten..
Potentilla virginiana (Mill.) E. H. L. Krause
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Fragaria virginiana Mill..
Potentilla viridescens Gandoger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla viridis (Weston) Prantl
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Fragaria collina Ehrh., Fragaria viridis Weston.
Potentilla viscosa Donn ex Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. longifolia Willd. ex Schltdl..
Potentilla visianii Pancic
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla vitodurinensis Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.
Potentilla vivariensis Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. cinerea.
Potentilla volgaria Juz.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. pimpinelloides L..

W[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla wallichiana Ser. in DC.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: Duchesnea indica.
Potentilla wallrothii Soó
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla wheeleri S. Watson
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Potentilla wibeliana T. Wolf
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. collina.
Potentilla wiemanniana Asch. & Gr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. collina. P. wiemanniana leucopolitana (J.P. Müller) Ascherson & Graebner.
Potentilla wiemannioides Blocki
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. collina.
Potentilla wislicenii Poeverlein
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. argentea.
Potentilla wismariensis T.Gregor & Henker
Potentilla wismariensis.jpeg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija

X[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla xerophila Jordan ex Verlot
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. neumanniana.

Y[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla yakusimensis (Masam.) Mabb.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīmi: Fragaria nipponica Makino, Fragaria yakusimensis F Masam., Fragaria yezoensis H. Hara.

Z[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla zimmeteri Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija

Hibrīdi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums un autors Attēli Sinonīmi un piezīmes Avoti
Potentilla × aurulenta Gremli
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × matzielekii.
Potentilla argentea x calabra
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. semiargentea Borbás ex Zimmeter.
Potentilla × balatonensis Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × semiargentea.
Potentilla × bazargica Prodan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. collina un P. hirta hibrīds.
Potentilla × beckii J. Murr
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. neumanniana hibrīds.
Potentilla × boetzikesii J. Murr
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. neumanniana un P. pusilla hibrīds.
Potentilla brauneana × cinerea
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. brauneana un P. cinerea hibrīds.
Potentilla brauneana × frigida
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. brauneana un P. frigida hibrīds.
Potentilla × breunia Huter in A. Kerner
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. prostrata floccosa hibrīds.
Potentilla × castriferrei Borbás & Waisb.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. heptaphylla un P. pusilla hibrīds.
Potentilla × delavayi P. Fourn.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. brauneana un P. frigida hibrīds.
Potentilla erecta × reptans
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. erecta un P. reptans
Potentilla × eynensis sensu Rouy
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. aurea un P. frigida hibrīds.
Potentilla × fallax Rochel
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × suberecta.
Potentilla × fleischeri Domin & Podp. in Polovka
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × boetzikesii.
Potentilla × fraterna Wallr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. ×hybrida.
Potentilla frigida x aurea
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. eynensis Rouy & E.G.Camus.
Potentilla × frigidoides Léveillé
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × eynensis.
Potentilla × gremblichii Gandoger ex Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. ×hybrida.
Potentilla × gremlii Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × italica.
Potentilla × guyotiana Nyár.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × kerneri.
Potentilla × hegetschweileri Brügger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. frigida hibrīds.
Potentilla × huteri Siegfried
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. aurea un P. crantzii hibrīds.
Potentilla × hybrida Wallr.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla albo-sterilis — Flora Batava — Volume v17.jpg
Botāniskā ilustrācija
P. alba un P. sterilis hibrīds.
Potentilla × italica Lehm.
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × mixta.
Potentilla × jaeggiana Siegfried ex R. Keller
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. argentea un P. neumanniana hibrīds.
Potentilla × kerneri Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. argentea un P. recta hibrīds.
Potentilla × mathonetii Jordan
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. thuringiaca hibrīds.
Potentilla × matzialekii Opiz ex Domin
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. heptaphylla un P. neumanniana hibrīds.
Potentilla × mixta Nolte ex Koch
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
Potentilla sp Sturm40.jpg
Botāniskā ilustrācija
P. anglica un P. reptans hibrīds.
Potentilla × moravica Dostál
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × matzialekii.
Potentilla × murbeckii Domin
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × mixta.
Potentilla × pennina Gremli
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. multifida hibrīds.
Potentilla × procumbentoides Léveillé
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × suberecta.
Potentilla × permixta Schur
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × castriferrei).
Potentilla × pseudocanescens Blocki ex Ascherson & Graebner
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × kerneri.
Potentilla × reineckii Sagorski
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × hybrida.
Potentilla × rhaetica Brügger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. crantzii un P. grandiflora hibrīds.
Potentilla × semiargentea Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. argentea ūn P. inclinata hibrīds.
Potentilla × slendzinskii Borbás
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × subargentea.
Potentilla × spuria A. Kerner
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. micrantha un P. sterilis hibrīds.
Potentilla × styriaca Hayek
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × castriferrei.
Potentilla × subarenaria
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. cinerea un P. neumanniana hibrīds.
Potentilla × subargentea Borbás in Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. argentea un P. cinerea hibrīds.
Potentilla × suberecta Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. anglica un P. erecta hibrīds.
Potentilla × subrubens Borbás in Zimmeter
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. cinerea ūn P. heptaphylla hibrīds.
Potentilla × superargentea Waisbecker
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
Sinonīms: P. × semiargentea.
Potentilla × ternata Brügger
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. aurea un P. brauneana hibrīds.
Potentilla × tynieckii Blocki
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. argentea un P. collina hibrīds.
Potentilla × vallesiaca Huet
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. frigida un P. grandiflora hibrīds.
Potentilla × wolffiana Siegfried in T. Wolf
No image available.svg
Augs
No image available.svg
Zieds
No image available.svg
Auglis
No image available.svg
Botāniskā ilustrācija
P. inclinata un P. recta hibrīds.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Torsten Eriksson, Malin S. Hibbs & Michael J. Donoohue. Phylogenetic analysis of Potentilla using DNA sequences of nuclear ribosomal internal transcribed spacers (ITS), and implications for the classification of Rosoideae (Rosaceae). Pl. Syst. Evol. 211:155-179 (1998)
  2. 2,0 2,1 Potentilla. Manual of the Alien Plants of Belgium
  3. Marzieh Beygom Faghir, Farideh Attar, Ali Farazmand & Shahrokh Kazempour Osaloo. Phylogeny of the genus Potentilla (Rosaceae) in Iran based on nrDNA ITS and cpDNA trnL-F sequences with a focus on leaf and style characters’ evolution. Turk. J. Bot. (2014) 38: 417-429 TÜBİTAK doi:10.3906/bot-1303-67
  4. Ģertrūde Gavrilova & Viesturs Šulcs, 2005. Latvijas vaskulāro augu sugu saraksts Archived 2016. gada 5. martā, Wayback Machine vietnē.. Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts

Literatūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • J. Soják Dr. List of names of Potentilla species (Rosaceae) omitted or inexactly cited in the Index Kewensis (1895–2002). V. 116, Issue 5-6:290–293, 2005 {{doi:10.1002/fedr.200511075}}

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Potentilla. The Plant List: the working list of all plant species
  • Potentilla. Catalogue of Life: 2010 Annual Checklist