Roberts Bērziņš

Vikipēdijas lapa
Roberts Bērziņš
Personas dati
Dzimis 2001. gada 10. janvārī (23 gadi)
Tautība latvietis
Augums 193 cm
Svars 84 kg
Sporta veids basketbols
Pozīcija uzbrūkošais aizsargs
Profesionāļa
karjera
2020—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Latvija Rīgas VEF
Numurs 5
Līga Latvijas Basketbola līga
Profesionālie klubi
Sezonas Klubs
2020 Valsts karogs: Latvija BK Jūrmala
2020-2022 Valsts karogs: Latvija BK Liepāja
2022-pašlaik Valsts karogs: Latvija Rīgas VEF
Sasniegumi un apbalvojumi

Roberts Bērziņš (dzimis 2001. gada 10. janvārī) ir latviešu basketbolists, spēlē uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. 2023. gadā pārstāv Latvijas-Igaunijas līgas un Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubu Rīgas VEF, ar kuru kļuvis par Latvijas čempionu. Iepriekš divas sezonas spēlējis BK Liepāja sastāvā.

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bērnībā nodarbojies ar džudo, basketbolam pievērsies salīdzinoši vēlu.[1] Jaunatnes vecumā trenējies un spēlējis LJBL Basketbola skolas "Rīga" Daugavas sporta nama (DSN) sistēmā, kur viņa komandas biedrs bija cits VEF basketbolists Emīls Krūmiņš, bet treneris Raivo Otersons.

Pēc vienas sezonas Spānijas jaunatnes basketbolā Badalonas "Joventut" sistēmā, 2020. gadā R. Bērziņš atgriezās Latvijā un noslēdza līgumu ar Latvijas Basketbola līgas klubu BK Liepāja.[2] Liepājā aizvadīja divas sezonas, kļūstot par vienu no komandas līderiem (otrajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgā guva 12,8 punktus, 3,5 atlēkušās bumbas un 3,6 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē). 2022. gada vasarā noslēdza trīs gadu līgumu ar vadošo Latvijas basketbola klubu Rīgas VEF.[3] Pirmajā sezonā traumu dēļ izlaida daudz spēļu, tomēr izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiontitulu un kļuva par Latvijas kausa ieguvēju.

R. Bērziņš ir pārstāvējis Latvijas U-16 izlasi divos Eiropas čempionātos.[4] 2022. gadā piedalījies Latvijas pieaugušo izlases treniņos, taču oficiālās spēlēs izlasi nav pārstāvējis.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]