Una Rozenbauma

Vikipēdijas lapa
Una Rozenbauma
Dzimusi 1979. gada 16. jūlijā (44 gadi)
Valsts karogs: Latvijas PSR Rīga, Latvijas PSR (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Nodarbošanās režisore, scenāriste, publiciste, radošā direktore

Nezināma vērtība "dzīvesbiedra_nosaukums"

Una Rozenbauma (dzimusi 1979. gada 16. jūlijā, Rīgā) ir latviešu režisore, scenāriste, publiciste un radošā direktore.

Režisējusi dažādus seriālus, raidījumus, īsfilmas, vienu dokumentālo filmu, vienu koncertfilmu, kā arī labdarības šovu "Dots devējam atdodas". Nominēta kino balvai Lielais Kristaps 2021. gadā par seriālu "Paliec negatīvs" un 2012. gadā par īsfilmu "Logs". Par seriālu "Paliec negatīvs" nominēta arī sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras".

Režisore un idejas autore tizleņu dejas raidījumam "Dienaszagļu rītarosme" un izglītojošajam raidījumam par seksu "Čiki-Briki". Par raidījumu "Dienaszagļu rītarosme" nominēta sabiedrisko mediju balvai "Kilograms kultūras".

Veidojusi mūzikas video grupām Gaujarts un Juuk.

Una Rozenbauma 2019. gadā ieguva Latvijas dizaina gada balvu par kampaņu #iamintrovert, kas popularizēja Latvijas literatūru ārvalstīs.[1] 2021. gadā kopā ar Reini un Kristu Dzudzilo pārstāvēja Latviju Londonas Dizaina biennālē ar #iamintrovert objektu.[2]

Rozenbauma piedalījusies žurnāla "Rīgas Laiks" kampaņās, meklējot finansiālu atbalstu žurnāla pastāvēšanai. Pirmā bija futbola spēle Rīgas cirkā, kurā Rīgas Laika komanda spēlēja pret JRT komandu. Otrā kampaņa noritēja Rundāles pilī, kurā Rīgas laika un JRT komandas sacentās dzīvajā šaha spēlē. Kampaņa ieguva otrās pakāpes ordeni par gada labāko pasākumu, 2021. gadā festivālā ADwards.

Filmogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • "Suns un sapnis" (2007)
  • "Atbrīvošanās" (2007)
  • "Logs" (2012)
  • "Paliec negatīvs" (2021)
  • "Starp mašīnām, motoriem, meitenēm" (2022)
  • "Pilna pastkaste" (2023)

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «1st place – Campaign #iamintrovert». dizainabalva.lv. Skatīts: 2024. gada 13. aprīlī.
  2. «Latvia's introverts return to London for Design Biennale». lsm.lv. 2021. gada 31. maijā. Skatīts: 2024. gada 13. aprīlī.