Valmiera Glass VIA (basketbols)

Vikipēdijas lapa
Valmiera Glass VIA
Sporta veids Basketbols
Pilsēta Valsts karogs: Latvija Valmiera, Latvija
Līga PafBet Latvijas—Igaunijas Basketbola līga
Dibināts 2011
Arēna Vidzemes Olimpiskais centrs (ietilpība: 1500)
Krāsas melna/zaļa/balta
Prezidents Ģirts Vēveris
Menedžeris Roberts Zeile
Galvenais treneris Valsts karogs: Latvija Nikolajs Mazurs
Mediji www.vgvia.lv
Sadarbojas ar Bertānu Valmieras BS

"Valmiera Glass / Vidzemes Augstskola", saīsināti "Valmiera Glass VIA", ir Latvijas basketbola klubs no Valmieras, kurš ir izveidots 2011. gadā. Spēlē Latvijas—Igaunijas Basketbola līgā un Latvijas Basketbola līgā (LBL). Komandas galvenais treneris ir Oskars Virsis. Mājas spēles "Valmiera Glass VIA" aizvada Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Vidzemes Augstskolas komanda Valmieras klubs sāka spēlēta LBL 3. divīzijā 2011. gadā. Sezonu vēlāk pacēlās uz LBL 2. divīziju, bet 2018. gadā, kad Valmieras spēcīgākais klubs "Valmiera/Ordo" bankrotēja, "Valmiera Glass VIA" ieņēma tā vietu LBL pamatturnīrā un arī tikko dibinātajā Latvijas—Igaunijas Basketbola līgā.

Nacionālajā basketbola līgā (LBL-2) klubu pārstāv jauniešu komanda "Bertānu Valmieras BS", kuras treneris ir Arnis Vecvagars.

2022. gada vasarā kluba vadībā iesaistījās basketbolisti Dāvis Bertāns un Dairis Bertāns, bet par galveno treneri kļuva Lietuvas speciālists Toms Keršis. No gados jauniem spēlētājiem komplektētā komanda 2022.—2023. gada sezonu iesāka neveiksmīgi, un pēc vairākiem graujošiem zaudējumiem lietuviešu treneris tika atbrīvots, bet komandas vadību pārņēma vietējais speciālists Oskars Virsis.[1] Sezonas noslēgumā komanda ieņēma priekšpēdējo 15. vietu Latvijas—Igaunijas Basketbola līgas regulārajā sezonā, uzvarot 6 spēlēs, savukārt Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā piekāpās BK Ogre.

Arī 2023.—2024. gada sezonā Valmieras komanda daudz vairāk spēles zaudēja, nekā uzvarēja, lai arī pirm sezonas sastāvā tika iekļauti vairāki pieredzējuši basketbolisti. 2024. gada februārī O. Virša vietā par komandas galveno treneri tika apstiprināts cits Latvijas treneris Nikolajs Mazurs.

Izcīnītās vietas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Latvijas Basketbola līga[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sākot ar 2018. gadu "Valmiera Glass / Vidzemes Augstskola" ieņēma iepriekšējā Valmieras kluba vietu augstākā līmeņa turnīros.

Latvijas—Igaunijas Basketbola līga[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Zeile pēc Kerša atlaišanas: Pagaidām izmaiņas sastāvā neplānojam». Sportacentrs.com (latviešu). 2022-10-24. Skatīts: 2022-10-26.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]