2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal Cycling (road) pictogram.svg
Peloton tour4 GPC-Mtl18.jpg
Sacensību informācija
Sacensības9. Grand Prix Cycliste de Montréal
Kategorija2018. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2018. gada 9. septembris
Distance195,2 km
ValstsCAN Kanāda
StartsMonreāla
FinišsMonreāla
Komandas21
Braucēji startā143
Braucēji finišā102
Vidējais ātrums36,663 km/h
Rezultāti
UzvarētājsAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
OtraisITA Sonijs Kolbrelli (Bahrain-Merida)
TrešaisBEL Gregs Van Avermāts (BMC Racing)
Kalnu karalisBEL Tims Vellenss (Lotto-Soudal)
◀ 20172019 ▶
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 9. septembrī. Tā bija 9. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Montréal sacensības un tās bija 34. sacensības 2018. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1][2]

Sacensībās uzvarēja Austrālijas sportists Maikls Metjūss (Team Sunweb), sprintā pārspējot Soniju Kolbrelli (Bahrain–Merida) un Gregu Van Avermātu (BMC Racing Team).[3]

Komandas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

WorldTeam komandas (18)
  1. FRA AG2R La Mondiale
  2. KAZ Astana Pro Team
  3. BRN Bahrain-Merida
  4. USA BMC Racing Team
  5. GER Bora-Hansgrohe
  6. RSA Dimension Data
  7. USA EF Education First-Drapac p/b Cannondale
  8. FRA Groupama-FDJ
  9. SUI Katusha-Alpecin
  10. NED Team Lotto NL-Jumbo
  11. BEL Lotto Soudal
  12. AUS Mitchelton-Scott
  13. ESP Movistar Team
  14. BEL Quick-Step Floors
  15. GBR Sky
  16. GER Team Sunweb
  17. USA Trek-Segafredo
  18. UAE UAE-Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1. ISR Israel Cycling Academy
  2. USA Rally Cycling
Nacionālā izlase
  1. CAN Kanāda
Wikidata-logo S.svg

Rezultāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[4]

Wikidata-logo S.svgKopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Maikls Metjūss AUS AustrālijaSunweb5h 19' 27"
2. Sonijs Kolbrelli ITA ItālijaBahrain-Merida+ 0"
3. Gregs Van Avermāts BEL BeļģijaBMC Racing+ 0"
4. Olivers Nāsens BEL BeļģijaAG2R La Mondiale+ 0"
5. Timo Rosens NED Nīderlandes KaralisteLottoNL-Jumbo+ 0"
6. Rui Košta POR PortugāleUAE Team Emirates+ 0"
7. Djego Ulisi ITA ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
8. Mikāls Valgrens DEN DānijaAstana+ 0"
9. Patriks Konrāds AUT AustrijaBora-Hansgrohe+ 0"
10. Edvalls Boasons Hāgens NOR NorvēģijaDimension Data+ 0"
Avots: ProCyclingStats


Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «UCI announces 2018 road calendar». Cycling News. Skatīts: 2017. gada 20. oktobris.
  2. «2018 UCI WorldTour calendar unveiled». Velon. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 25. septembrī. Skatīts: 2016. gada 20. oktobris.
  3. «Matthews claims double victories in Canadian WorldTour events | Cyclingnews.com». Cyclingnews.com (en-gb). Skatīts: 2018-09-11.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]