2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal

Vikipēdijas lapa
Jump to navigation Jump to search
2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal Cycling (road) pictogram.svg
Sacensību informācija
Sacensības10. Grand Prix Cycliste de Montréal
Kategorija2019. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2019. gada 15. septembris
Distance219,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsMonreāla
FinišsMonreāla
Komandas21
Braucēji startā146
Braucēji finišā97
Vidējais ātrums35,646 km/h
Rezultāti
UzvarētājsBEL Gregs Van Avermāts (CCC)
OtraisITA Djego Ulisi (UAE Team Emirates)
TrešaisESP Ivans Garsija (Bahrain-Merida)
Kalnu karalisCAN Nikolass Zukovskis (Floyd's Pro Cycling)
◀ 2018
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 15. septembrī. Tā bija 10. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Montréal sacensības un tās bija 36. sacensības 2019. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1]

Sacensībās sprintā no nelielas grupas ātrākais bija 2016. gada sacensību uzvarētājs Gregs Van Avermāts (CCC Team).[2]

Komandas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tā kā Grand Prix Cycliste de Montréal bija UCI Pasaules tūres sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicinātas divas Profesionālās kontinentālās komandas un Kanādas nacionālā izlase. Katra komanda pieteica septiņus braucējus, izņemot Lotto-Soudal, kura pieteica sešus, kas nozīmēja, ka startēja 146 braucēji, no kuriem finišēja tikai 97.[3]

WorldTeam komandas (18)
  1. FRA AG2R La Mondiale
  2. KAZ Astana Pro Team
  3. BRN Bahrain-Merida
  4. GER Bora-hansgrohe
  5. POL CCC
  6. BEL Deceuninck-Quick Step
  7. RSA Dimension Data
  8. USA EF Education First
  9. FRA Groupama-FDJ
  10. NED Jumbo-Visma
  11. BEL Lotto Soudal
  12. AUS Mitchelton-Scott
  13. ESP Movistar Team
  14. SUI Katusha-Alpecin
  15. GBR Team Ineos
  16. GER Team Sunweb
  17. USA Trek-Segafredo
  18. UAE UAE Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1. USA Rally UHC Cycling
  2. ISR Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1. CAN Kanāda
Wikidata-logo S.svg

Rezultāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[4]

Wikidata-logo S.svgKopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Gregs Van Avermāts BEL BeļģijaCCC6h 09' 38"
2. Djego Ulisi ITA ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
3. Ivans Garsija ESP SpānijaBahrain-Merida+ 0"
4. Tims Vellenss BEL BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
5. Mikāls Valgrens DEN DānijaDimension Data+ 0"
6. Kristians Sbaralji ITA ItālijaIsrael Cycling Academy+ 0"
7. Rui Košta POR PortugāleUAE Team Emirates+ 0"
8. Maikls Vudss CAN KanādaEF Education First+ 0"
9. Nanss Peterss FRA FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
10. Bauke Mollema NED Nīderlandes KaralisteTrek-Segafredo+ 0"
11. Džeks Heigs AUS AustrālijaMitchelton-Scott+ 0"
12. Matiass Franks SUI ŠveiceAG2R La Mondiale+ 0"
13. Žiljēns Alafilips FRA FrancijaDeceuninck-Quick-Step+ 0"
14. Ādams Jeitss GBR Apvienotā KaralisteMitchelton-Scott+ 0"
15. Karloss Betankurs COL KolumbijaMovistar+ 5"
Avots: ProCyclingStats


Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «UCI reveal WorldTour calendar for 2019». Cycling News. Skatīts: 2018. gada 23. oktobris.
  2. «GP de Montréal: Van Avermaet wins». CyclingNews. 2019. gada 15. septembris. Skatīts: 2019. gada 15. septembris.
  3. «Grand Prix Cycliste de Montréal - Startlist». Pro Cycling Stats. Skatīts: 2019. gada 24. augusts.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]