Aarzemnieki

Vikipēdijas lapa
Aarzemnieki
"Aarzemnieki" 2014. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Karogs: Latvija Latvija
Žanri Popmūzika
Darbības gadi 2013—pašlaik
Mājaslapa www.aarzemnieki.com
Dalībnieki
Jorans Šteinhauers
Katrīna Dimanta
Raitis Viļumovs
Guntis Veilands
Bijušie dalībnieki
Niks Masejs

Aarzemnieki ir Latvijas mūzikas grupa. Tās sastāvā ir solists Jorans Šteinhauers, vijolniece Katrīna Dimanta, bundzinieks un perkusionists Raitis Viļumovs un pianists Guntis Veilands.

Grupas solists vācietis Jorans Šteinhauers kļuva pazīstams 2013. gadā, kad kopā ar angli Niku Maseju iedziedāja dziesmu "Paldies Latiņam!" pēc oficiālā apstiprinājuma par pāreju no latiem uz eiro Latvijā.[1] Šteinhauers kopā ar Axlina piedalījās 2008. gada Eirodziesmā ar dziesmu More Than 27, taču neiekļuva finālā.

Aarzemnieki 2014. gadā piedalījās Latvijas nacionālajā atlasē Eirovīzijas dziesmu konkursam, kurā uzvarēja ar dziesmu Cake To Bake, tādējādi kļūstot par Latvijas pārstāvjiem 2014. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Kopenhāgenā, Dānijā.[2] Grupa "Aarzemnieki" startēja Eirovīzijas pirmā pusfinālā, nekvalificējās finālām (savā pusfinālā palika 13. vietā).

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Divu ārzemnieku atvadu dziesma latam kļuvusi par Latvijas interneta sensāciju. VIDEO». Kasjauns.lv. Skatīts: 2014. gada 22. februārī.
  2. «Latviju Eirovīzijas konkursā Kopenhāgenā pārstāvēs Aarzemnieki». Diena.lv. 2014. gada 23. februārī. Skatīts: 2014. gada 23. februārī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apbalvojumi
Priekštecis:
PeR
ar dziesmu Here We Go
Flag of Latvija Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā
ar dziesmu Cake to Bake

2014. gada Eirovīzijas dziesmu konkurss
Pēctecis:
Aminata
ar dziesmu Love Injected