Andris Ābelīte

Vikipēdijas lapa
Andris Ābelīte
Galvenā informācija
Dzimis 1973. gada 11. maijā
Izcelsmes vieta Latvija Rīga, Latvija
Žanri popmūzika, simfoniskā mūzika
Nodarbošanās trompetists, dziedātājs
Instrumenti trompete, balss
Darbība ar Labvēlīgais Tips
Bonaparti.lv

Andris Ābelīte (dzimis 1973. gada 11. maijā Rīgā) ir latviešu trompetists, dziedātājs un komponists, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra dalībnieks.[1] Līdz 2007. gadam — grupas "Labvēlīgais Tips" trompetists, tajā pašā gadā kopā ar grupu "Bonaparti.lv" pārstāvējis Latviju Eirovīzijā.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1973. gada 11. maijā Rīgā.

Māte Renāte Ābelīte ir žurnāliste, tēvs Juris Ābelīte ir izbijis vieglatlēts. Andrim ir dēls un vecāka māsa, kura nodarbojas ar keramiku un gleznošanu.

Mācījies Rīgas 6. vidusskolā, beidzis Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolas trompetes klasi, pēc tam Jāzepa Mediņa mūzikas koledžas trompetes klasi. No 1992. Līdz 1996. gadam mācījies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), kur absolvējis trompetes klasi, bet 1998. gadā kļuvis par maģistru. Paralēli no 1997. līdz 2000. gadam studējis JVLMA vokālajā klasē pie profesora Arvīda Lustes. 1996. gadā stažējies pie trompetes pasniedzējiem Luksemburgā, 2000. gadā — Norvēģijā. Kopš astoņpadsmit gadu vecuma komponē, galvenokārt dziesmas.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Andris Ābelīte Arhivēts 2007. gada 22. novembrī, Wayback Machine vietnē., par mūziķi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mājaslapā

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]