Dalībnieka diskusija:Juzeris/arhīvs1

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

arhīvs1 (2004.g. novembris - 2005.g jūnijs)

Par attēlu izmēriem[labot pirmkodu]

Atbilde - Paldies par ieteikumu. Tik viegli mani nemaz no wikipedijas ārā nedabūsi, jāsasniedz taču vismaz igauņu līmenis :). To fīču es pamanīju pie kādas 3 valsts, bet šādi man iznāk ātrāk. Bez tam tie karogi un ģerboņi ir visādos nosaukumos, izmēros un arī formātos sastopami ( gadās jpg un gif ), tāpēc atliku bildīšu jautājumu uz laiku, kad taisīšu aprakstu par attiecīgo karogu. Ar valstīm man ilgi iznāks padarboties, jo gribu uztaisīt normālus rakstus nevis atstāt plikas tabulas. Ar bildītēm man būtu cits jautājums - kā izmest ielādēto bildi, ja iznācis ielādēt kaut kādu drazu? Pirmajā brīdī neatradu.--Feens 21:31, 13 Nov 2004 (UTC) Retrieved from "http://lv.wikipedia.org/wiki/User_talk:Feens"--Feens 21:33, 13 Nov 2004 (UTC)

Nu ja, jāuztur taču draudzīgais baltiešu sacensības gars ;)
Piekrītu, ka labāk ir ievietot vismaz kaut kādu (t.i. uzreiz pieejamu) attēlu/rakstu/utt, kuru pēc tam var uzlabot, nekā atstāt tukšas vai neesošas lapas. Vismaz tāda ir mana izpratne par Wikipēdijas būtību.
Bet uzlabot, t.i. aizstāt drazainu attēlu var, ielādējot citu attēlu ar tieši tādu pašu nosaukumu. (Info iekš Meta par attēlu aizstāšanu.) Tāpēc varbūt - ja ielādē samazinātu attēlu, tad izdzēs no nosaukuma to izmēru apzīmējošo skaitli, lai pēc tam to viegli (bez liekām galvassāpēm) var aizstāt ar lielāku versiju un nebūtu jālabo visas lapas, kurās tas attēls ir ievietots, lai mainītu linku uz attēlu. Tas tāds imho. --[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 20:35, 14 Nov 2004 (UTC)
Jā, par tiem pikseļiem nosaukumā man neienāca prātā, ja bildi ar konkrēto nosaukumu, cik sapratu, izmest man nav iespējams. Laikam vajadzēs laboties un uploadojot mainīt nosaukumus. Vēl es nesapratu gandrīz neko par autortiesībām uz tām bildēm (laikam nekad wikipēdijā nerakstīšu par juridiskiem jautājumiem :) ). Fair use , public domain vēl visādas figņas. Ir, piemēram, normāls karogu utml. resurss http://flagspot.net/flags/disclaim.html. Vai tas ir Public domain? Vai drīkst bildes pārsaukt latviski? Utt.--Feens 21:19, 14 Nov 2004 (UTC)
Attēlus dzēst laikam var tikai administrators, bet pievienot jaunu attēlu iepriekšējā vietā var arī parasts lietotājs. Domāju, ka Wikipēdijas attēlus var pārsaukt latviski - droši vien to arī vajadzētu darīt.
Bet par autortiesībām arī es neesmu visu izpētījis - vados pēc principa, ka viss, kas ir pieejams [angļu] Wikipēdijā, ir izmantojams arī latviešu Wikipēdijā. Vēl būtu izmantojams arī manis paša taisīts foto (piemēram, ja gribu ilustrēt kaķi vai kaut kādu kultūrvēsturisku objektu, kuru esmu safotogrāfējis).
Public domain ir darbi, kas nav aizsargāti ar autortiesībām. Precīzāk nepateikšu, jo arī man šīs juridiskās lietas neliekas diezko aizraujošas. ;) [[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 20:05, 15 Nov 2004 (UTC)
Par angļu wikipēdiju. Tur ir arī šādi attēli: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Stroessner.JPG, tā, ka par to jebkura attēla lietošanu - velns viņu zin. No otras puses tas jēdziens fair use baigi daudz ko atļauj (tāda fīča ir arī Latvijas autortiesību likumdošanā). Bet nu labi, tāpat no manis neiznāks autortiesību likumdošanas korifejs.:) Es jau kādu laiku arī nonācu pie secinājuma viss, kas ir pieejams Wikipēdijā, ir izmantojams arī latviešu Wikipēdijā
Par latvisko pārsaukšanu. Tas labi atrisinātu dažas problēmas. Piemēram, http://lv.wikipedia.org/wiki/Image:Lambang_Mongolia.png - štruntīgs Mongolijas ģerboņa attēls. Ja es atrastu kādu normālāku, tad a) vai nu man jānosauc labākais attēls par nez kādu Lambang_Mongolia vai nu rodas problēmas ar linkiem. Tāpēc, protams, labāk būtu to nosaukt par Mongolija_gerbonis.png. Te gan parādās gaumes jautājumi tjipa Kāpēc Tu izdzēsi manu jauko kakis.png un ierakstīji to resno cūku kakis.png. --Feens 20:43, 15 Nov 2004 (UTC)

Suverēnās valstis[labot pirmkodu]


Ok , uztaisi to redirektu. Salīdzināt nevajag, jo ar suverēnu valstu sarakstu bez manis neviens cits nav darbojies, bet es pārgāju uz suverēno valstu sarakstu. Bet kā tad ir pareizāk - suverēnu valstu vai suverēno valstu. (Man ir aizdomas, ka abējādi :) ). Vēl viens jautājums. Vai es varu taisīt redirektus? Daudzām valstīm ir vairāki izrunas(rakstības) veidi latviski. Vēl gribētos redirektot valstu (personu, pilsētu) nosaukumus oriģinālrakstībā. It sevišķi personu un mazāk pazīstamu pilsētu nosaukumus, jo tiem latviskojumi var būt visdažādākie.(Sanmarino vai Sanmarīno). Ja tam vajag kaut kādas tiesības, tad nāksies Tevi apgrūtināt ik pa laikam :)--Feens 12:43, 20 Nov 2004 (UTC)

Hmm, arī man liekas, ka abi varianti ir pareizi, bet šajā gadījumā, ja tas ir saraksts, tad suverēnu valstu saraksts nozīmētu, ka tas saraksts ir (vai var būt) nepilnīgs. Sarakstā ar tādu nosaukumu varētu būt tikai piecpadsmit suverēnas valstis un tas nosaukums atbilstu patiesībai. Toties suverēno valstu saraksts, pēc manām domām, apzīmē visas suverēnās valstis.
Redirektus tu vari taisīt, tam nevajag nekādu īpašu tiesību. Turklāt tā ir ļoti laba ideja ar tiem nosaukumiem oriģinālrakstībā, to pat vajadzētu iestrādāt Wikipēdijas vadlīnijās. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 13:13, 20 Nov 2004 (UTC)

Aktualitāšu lapa[labot pirmkodu]


Raz pošla takaja pjanka, attiecībā uz to, kas man visvairāk no latvietības viedokļa nepatīk - latviski noteikti nav Tekošie notikumi. Piedāvājumi - jaunākie, svaigākie, aktuālākie utt.utt.--Feens 14:52, 20 Nov 2004 (UTC)

Jap, arī man tas griežas ausīs. Tūlīt izlabošu, bet tas būs tāds īslaicīgs ielāps, jo domāju, ka ir pēdējais laiks iztulkot Wikipēdijas interfeisu. Uztaisīšu vietējo kopiju (vai kaut ko tamlīdzīgu), kura būs brīvi rediģējama, un tikai tad, kad tulkojums būs pabeigts un pieņemams, tulkojumu īstenosim dabā. -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 16:11, 20 Nov 2004 (UTC)

Manuprāt 'Aktualitātes' tur iederētos vislabāk. --Pet 15:51, 26 Nov 2004 (UTC)


Ciao, Jūzeri!

Gremdējos pārdomās par tevis padarīšanu par aministratoru, īpaši jau tādēļ, ka es tieši patlaban, kad Vikipēdija sākusi attīstīties, tai vairs nevaru veltīt tik daudz laika. Kādi tieši ir tavi plāni?

Nepiekrītu dažiem taviem uzskatiem, kas varētu radīt problēmas, piemēram - rakstu "aizmetņi", cik esmu novērojusi, veicina tikai kvantitāti, bet nekad - kvalitāti. Latviešu valodā nav burta "w", tāpēc vismaz pati lietoju apzīmējumu "Vikipēdija".

Piekrītu toties sākumlapas maiņas idejai, tikai, manuprāt, vajadzētu teksta, nevis punktu formā.

Principā domāju, ka Vikipēdijai ir nepieciešams vēl viens admins un ka tu esi laba kandidatūra. Uzraksti, kādi, tavuprāt, varētu būt Vikipēdijas attīstības principi (pēdējā laikā, piemēram, ar nepatiku esmu novērojusi, ka jaunajos rakstos ir daudz valodas kļūdu)!

Visu cieņu, ar mīlestību utt. utt. --Tail 14:52, 26 Nov 2004 (UTC)

P.S. Sorry, ka tik ilgi kavējos ar atbildi, biju palaidusi garām tavu ziņu.

Čau, Tail!
Liels paldies par atbildi!
Tātad par plāniem. Uzskatu, ka šī projekta panākumu atslēga ir tieši "kolektīvais darbs", diskusiju iespēja un lietotājam "draudzīga" vide.
Šobrīd mans mērķis ir padarīt šo vietu pēc iespējas pievilcīgāku jaunu lietotāju acīs (proti, iztulkot un pielāgot maksimāli daudz lietošanas pamācības, iztulkot interfeisu u.c.), ieviest angļu Wikipēdijā dabiskā ceļā izveidojušos un izstrādātos standartus gan attiecībā uz rakstu noformēšanu, gan rediģēšanas tradīcijām un metodēm, gan lietotāju savstarpējām attiecībām.
Tāpat man gribētos redzēt, ka šeit notiktu draudzīgas un produktīvas diskusijas un šādi jautājumi par aizmetņiem vai Wikipēdiju/Vikipēdiju tiktu risināti aktīvā, argumentētā diskusijā. Atklāti sakot, daži no šiem maniem ieteikumiem arī bija tāda neliela provokācija uz diskusiju. Esmu gatavs arī atkāpties no saviem uzskatiem, piekāpjoties spēcīgākiem argumentiem un/vai vairākuma viedoklim. Jau pirms interfeisa tulkošanas ir skaidrs, ka daudzos jautājumos būs nepieciešama (vai neizbēgama) diskusija.
Par interfeisu / lietotāja saskarni runājot, domāju, ka vajadzētu tulkot Meta-Wiki pieejamo jaunāko MediaWiki versiju (precīzāk, tās valodas failu), lai ieviestu uzreiz arī jaunākās izmaiņas Wiki programmatūrā. Toties diskusiju vajadzētu izvērst tepat latviešu Wikipēdijā, piemēram, šeit. Domāju, ka būtu svarīgi uzklausīt citu lietotāju domas gan par vienkāršākiem tekstiem (This is a minor edit), gan tādiem būtiskiem jautājumiem kā namespaces (pirmkārt, jau pats vārds namespace ir mulsinošs un būtu tam jāatrod kāda latviska atbilsme, otrkārt, vai mēs vēlamies Wikipedia:Pamācība vietā redzēt adreses Wikipēdija:Pamācība vai Vikipēdija:Pamācība, utt.).
Kolektīvais darbs. Ar to es saprotu aktīvu rediģēšanu un diskusiju par iespējamiem klupšanas akmeņiem (neviens nav ideāls), aktīvu papildināšanu un, protams, diskusiju par to. Kolektīvu izturēšanu pret citiem. Šajā nolūkā vajadzētu izveidot kopienas portālu, kur to visu pārspriest, bet iesākumā noderētu Wikipēdijas etiķetes iztulkošana (piemēram, uzdrīksties rediģēt).
Arī es esmu par labas latviešu valodas uzturēšanu, tāpēc nekvalitatīvu lapu aizmetņu pārpilnība arī man īsti nepatiktu, tomēr es zinu, ka daudzi cilvēki nav gatavi uzreiz ķerties pie jauna raksta un tāds aizmetnis būtu labs atspēriena punkts. Turklāt plašāka tēmu izvēle piesaistītu dažādās tēmās ieinteresētus rediģētājus.
Par admina pienākumiem - ja reiz esi atzinusi mani par labu kandidatūru, ķeršos pie rūpīgākas adminiem paredzētas informācijas izpētes. Tomēr vēl pirms šīs informācijas studēšanas varu teikt, ka es censtos nodrošināt vandālisma neparādīšanos (esmu online faktiski katru dienu), kārtotu lapas, kurās ir nepiemērots saturs (apvienot neveiksmīgi pārvietotas lapas, dzēst nejēdzības un neiederīgas lapas, atjaunot iepriekšējas versijas, utt.). Protams, es labprāt palīdzētu citiem lietotājiem, ja tie vērstos ar jautājumiem pie manis.
Jebkurā gadījumā turpināšu tulkot un papildināt Wikipēdiju, cenšoties mācīties no kļūdām.
Nākamais jautājums? ;)
-[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 17:04, 26 Nov 2004 (UTC)
Nu ko - tava atbilde man patika. Ja neesmu neko salaidusi dēlī, tad esi sysops un vari rīkoties! Man vēl pāris mēnešu nebūs daudz laika, tāpēc tikai pavērošu tavu progresu... :)
He, nu es vairs neesmu vienīgais admins!
--Tail 10:42, 29 Nov 2004 (UTC)
Jūtos pagodināts! -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 16:59, 29 Nov 2004 (UTC)
Un pareizi! :P --Tail 14:30, 30 Nov 2004 (UTC)

Trūkst attēla[labot pirmkodu]

Sveiks. Parādās tāds uzraksts Trūkst attēls ... (pie gadījuma, ja nav vajadzīgais attēls ielādēts). Ierosinu nomainīt uz trūkst attēla.... Paldies.--Feens 23:44, 23 Dec 2004 (UTC)

Izlaboju. --Jūzeris 16:34, 2 Jan 2005 (UTC)

Wikipēdijas popularizēšana[labot pirmkodu]

Priekšlikums no kāda lietotāja, ko Tu par to domā? (labums acīmredzams, sliktums - Tev vairāk darba, jo vairāk vandālisma utml.)

Tātad, manuprāt, šobrīd pats galvenais ir projekta popularizēšana, lai piesaistītu jaunus tulkotājus, autorus un lai tādējādi to varētu pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk paplašināt un pilnveidot. Es esmu nolēmis popularizēt Wikipēdiju, cik nu tas ir manos (privātpersonas) spēkos, ņemot vērā, ka man nav daudz brīvā laika.

Taču, iespējams, ka ir kādi iemesli, kādēļ tas nebūtu vēlams (liels apmeklētāju skaits varbūt var radīt kaut kādas tehniskas problēmas, esošie divi operatori nevarēs visu izkontrolēt vai tml.).

Tāpēc es vēlējos uzzināt, vai Jūs atbalstāt manu ideju un varbūt Jums šajā sakarā ir kādi priekšlikumi.

--Feens 12:43, 24 jan. 2005 (UTC)

Es atbalstu Wikipēdijas popularizēšanu, jo domāju, ka piesaistīto "vērtīgo" autoru skaits noteikti atsvērs tās neērtības, ko varētu sagādāt lietotāji, kuru ieguldījums varbūt būtu katru reizi jāpārskata, vai arī ļaunprātīgi lietotāji.
Tomēr domāju, ka pirms popularizēšanas kampaņas sākšanas vajadzētu vēlreiz pārskatīt pamācības un pabeigt vismaz lapu Wikipedia:Kā rediģēt lapu (pirms kāda laika es to sāku tulkot un tulkoto daļu ielikšu savā smilšu kastē, lai tad, ja vēlēsies, tu varētu to papildināt - man diemžēl nav sanācis atrast laika tās lapas pabeigšanai).
Tāpat pirms masveida lietotāju ieplūšanas es vēlējos pāriet uz latviskām "palīglapām" (namespaces) - neesmu vēl "izkodis", kā tas realizēsies dzīvē, bet domāju, ka jauno palīglapu īstenošanas brīdī radīsies problēmas ar linkiem. Iespējams, būs jāveic "triecienkampaņa", lai visur nomainītu linkus. (Jau interfeisa tulkošanas laikā izmēģināju nomainīt "Pēdējo izmaiņu" lapas URL un sapratu, ko rodas lielas problēmas, ja to nedara centralizēti un vienlaikus.) Jāpiebilst, ka nedomāju, ka tā palīglapu nomainīšana būtu pārāk sarežģīta, tomēr tam brīdim ir pienācīgi jāsagatavojas.
P.S.Man šķiet, ka nav vajadzības pēc "Jūs", ja vien tā nebija kā uzruna abiem adminiem kopā. ;)
--Jūzeris 21:12, 24 jan. 2005 (UTC)


Manis (Feena) rakstītais bija tikai tas, kas boldā, bet parastajā rakstā bija citāts no kāda lietotaaja (ja nemaldos, lietotāja nr.65) el. pasta, tāpēc tie Jūs bija domāti man :))
--Feens 21:27, 24 jan. 2005 (UTC)
Hehe, es nevarēju saprast, kāpēc tā daļa ir boldā. :)
--Jūzeris 21:40, 24 jan. 2005 (UTC)

Nepareizs alfabēts[labot pirmkodu]

Tas gan ir riebīgi, ka Category:Valodas Č ir galā aiz V. Diez tur var ko labot?--Feens 19:16, 4 mar. 2005 (UTC)

Mēģināšu šo jautājumu bīdīt wiki izstrādātājiem, bet kā pagaidu risinājumu pašā rakstā kategoriju nomainīju pret [[Category:Valodas|Cehu valoda]], kas gan, godīgi sakot, izskatās vēl "izvirtīgāk", bet tas parādās tikai lapas kodā un vismaz raksts parādās zem C burta. Wikipēdija nav vienīgā vieta, kur esmu manījis tieši šādu latviešu valodas alfabēta patvaļīgu mainīšanu. Īsti nezinu, kas tam ir par iemeslu. --Jūzeris | m? 22:56, 4 mar. 2005 (UTC)
Padomāju un, - tehniski tas varētu būt viegli izskaidrojams. Pēc alfabēta acīmredzot tie burtiņi ir izkārtoti nevis "cilvēciski", bet pēc kodu tabulas lejupejošā secībā. Tā kā kodu tabulu vispirms sastādīja "primitīvie" anglosakši, kuriem nebija sapratnes par normāliem burtiem - š, ž, ū utml., tad nu tā ir iznācis. Varbūt ir jēga painteresēties pie līdzīgiem bēdubrāļiem - poļiem, čehiem, slovēņiem, lietuviešiem
P.S. Atradu [[1]] :)) - LanguageLt.php - Please update. And one simple question - is there a way to customize sort order (used in category article list) - to include non-latin characters in their places? (lt:User:Knutux 05:22, 16 Jun 2004 (UTC))
Jautājums nemaz nav tik jauns un acīmredzot ne triviāls :))--Feens 00:59, 5 mar. 2005 (UTC)
1) Sāku dzīvoties pa lietuviešu lapām. Tīri interesanti, ņemot vērā, ka interfeisa valodu ir viegli nomainīt. Tas savukārt noved pie otrkārt,
2) Ķeršos pie MediaZilla kļūdu ziņojumu sistēmas iepazīšanas, lai lūgtu nomainīt namespace pret latviskiem ekvivalentiem. Pie reizes ar to vajadzētu parādīties latviešu valodas interfeisa izvēlēm arī citās Vikipēdijās. :)
3) Pabakstīšu programmētājus par to alfabēta lietu un turpināšu brauzēt citas Vikipēdijas, skatoties, kā tie risina šo problēmu.
4) jeb P.S. Pirms brīža ar ASV štatiem jau pārliecinājos, ka manuāla kārtošana ir mazliet čakars un vēl neesmu izpratis, kāpēc atšķiras arī manuāls kategoriju sakārtojums no manuāla rakstu sakārtojuma (Skat. Category:ASV štati, Ņujorku u.tml.).

Fēru salas...[labot pirmkodu]

Čau!

Aizgāju uz "Fēru salām" un ļoti samulsu - lietotāja saskarne man parādījās angliski (hei, patiesībā man arī patlaban, kad šo rakstu, saskarne ir angliski!). Citās lapās it kā ne. Vai man apmeklēt acu ārstu/psihologu vai arī Tu redzi to pašu? Pat nebija ienācis prātā, ka tas ir iespējams. Idejas? (Es, kā mani, pie Tevis vēršos kā pie personas kas vismaz kaut ko, atšķirībā no manis, arī no tehniskajām lietām saprot... :))

--Tail 19:46, 8 martā, 2005 (UTC)

Es nojaušu un ceru, ka tas ir tikai pārlūka kešatmiņā saglabāto failu dēļ (pie izvēlēm ir iespējams atzīmēt "Neļaut pārlūkam saglabāt lapas kešatmiņā"), bet pārliecināts par to neesmu. Arī man tāds efekts parādījās pēc tam, kad biju panācis, ka "izmainīt šo lapu" parādās pustrekns, un arī man jau gandrīz nolaidās rokas. Sak, viss tulkojums vējā, bet tas bija īslaicīgi. Domāju, ka arī Tev būs ok pēc cache iztīrīšanas:
"...iztīri pārlūka kešatmiņu, lai pārmaiņas būtu redzamas:
Mozilla: klikšķini reload (vai ctrl-r), IE / Opera: ctrl-f5,
Safari: cmd-r, Konqueror ctrl-r." ;)
--Jūzeris | m? 19:55, 8 martā, 2005 (UTC)


disambiguation[labot pirmkodu]

Kā tur bija ar tām disambiguation lapām?

a) Kā tas ir latviski? b) Vai ir kāds temlate uztaisīts par to disambiguation?

--Feens 20:33, 11 martā, 2005 (UTC) P.S. Taksts iznāca kā kādam kārkluanglim, bet ceru, ka saprati. :)

Esmu par to daudz domājis un jūtu, ka pēdējais laiks tādas lapas ieviest (līdz ar to arī latviskojumu). Tad nu manas domas, ar kurām varētu uztaisīt nelielu brainstorm:
Ambiguity ir daudznozīmīgums jeb polisēmija. Disambiguation būtībā ir šī daudznozīmīguma likvidēšana (vai kliedēšana), dažādo nozīmju atšķiršana, atdalīšana, bet to pateikt latviski īsi un kodolīgi nav viegli. Apmēram pretējā nozīme ir monosēmija jeb viennozīmīgums, kas tomēr nav lietojams šajā gadījumā, jo tiem jēdzieniem (kuriem šādi template būtu jāpiemēro) tomēr ir vairāk par vienu nozīmi. Jāņem vērā arī tas, ka polisēmija un monosēmija ir tādi ne pārāk pašsaprotami svešvārdi, tāpēc viens manis ieteiktais variants būtu daudznozīmīgums, iztiekot bez tās likvidēšanas, kliedēšanas u.tml. Bet arī tas, šķiet, neradītu pietiekamu skaidrību. Es domāju, ka vislabāk būtu kaut kas tāds kā citas nozīmes (piemēram, Alberts (citas nozīmes)).
Template vēl nav neviens taisīts latviešu Vikipēdijā, vismaz es neesmu manījis.
--Jūzeris | m? 21:32, 11 martā, 2005 (UTC)
Mans priekšlikums:
Konceptuāli:
Netulkot no angļu valodas, bet domāt uzreiz latvisko variantu.
Praktiski:
Šis raksts ir par Napoleonu Bonapartu.
Vārda "Napoleons" citas nozīmes.
--Feens 21:52, 11 martā, 2005 (UTC)
nē, cits variants
Šis raksts ir par franču ģenerāli un imperatoru no 18xx līdz 18xx.
Vārda "Napoleons" citas nozīmes.
Ok, man šķiet, ka, salīdzinot Napoleons (dažādas nozīmes) un Napoleons (citas nozīmes), pirmajā gadījumā tas ir informatīvi, bet otrais norāda saistību ar "šo" rakstu (pretstatā "citam" rakstam), tātad pirmais virsraksts varētu būt rakstam, kur "objektam" nav viena primārā nozīme un uz kuru Napoleons ir tikai pāradresācija. Savukārt otro gadījumu varētu izmantot, ja Napoleons ir galvenais raksts, bet ir citas mazāk populāras nozīmes; tad tam rakstam sākumā varētu ievietot Napoleons (citas nozīmes).
Nez, vai es pietiekami skaidri noformulēju savu domu, bet nu tā apmēram.
Bet vispār vajadzētu sagatavot un noformulēt to tā, lai to varētu normāli un organiski ievietot kā template, lai nav katru reizi jālabo galotnes, vai jāraksta pa jaunu.
--Jūzeris | m? 22:07, 11 martā, 2005 (UTC)
Tā ir, kā Tu saki. Es ar to dažādas nozīmes gribēju būt pietiekami neitrāls, primārā nozīme ir ļoti subjektīvs jēdziens, piemēram, Napoleons - ģenerālis vai kūka? (par visādiem Napoleoniem III es nerunāšu :) ) Rediģējot dažādiem cilvēkiem, tas primārais raksts var mainīties, vai arī viņš var uzskatīt, ka ģenerālis un kūka ir vienādsvarīgi. Lai nevajadzētu visu laiku sekot konjunktūrai, vienkāršāk ir uzreiz uztaisīt dažādas nozīmes, iekļaut tur arī galveno rakstu un miers.--Feens 22:26, 11 martā, 2005 (UTC)
P.S. Padomāšu par to template, bet tādā ziņā latviešu valoda ir riebīga, ka eksistē tāda lieta kā galotnes :)
Noteikti būs arī piemēri, kad būs viens galvenais raksts. Piemēram, Latvija un Latvija (mikroautobuss)).
--Jūzeris | m? 22:55, 11 martā, 2005 (UTC)

Poļu vietvārdi[labot pirmkodu]

Skatos kartēs, bet tur absolūta anarhija, katrs sauc, kā grib :); tad nu rakstu populārākos vai pēc izjūtas t.i. kā fonētiski vistuvāk. Katrā ziņā, ja esmu kaut kā ierakstījis, tad kādā vietā ir kāds bez manis tā ierakstījis kartē. Starp citu, ja kādam ir pieeja pie "direktīvas", kas saucas Poļu vietvārdu atveidošana latviešu valodā, laipni lūdzu labot. :) --Feens 23:00, 24 martā, 2005 (UTC)

Reizēm gadās šur tur manīt tādas mazas brošūriņas par kādas valodas īpašvārdu atveidi (arī tādas nesen izdotas), bet kaut kā nav gadījies kādu tādu nopirkt. Laikam būs jāsāk laboties :) --Jūzeris | m? 23:13, 24 martā, 2005 (UTC)

Divas Slupskas un Tarnovas[labot pirmkodu]

Klau, man Polijas pilsētas rādās divas Slupskas un divas Tarnovas. Dzēris neesmu. :) Tur nevar ko darīt? Es nemāku.--Feens 23:38, 31 martā, 2005 (UTC)

Pirmais eksperiments ar "[[Category:Polijas pilsētas]]" izdzēšanu no Slupskas nedarbojās. Vēl aizvien kategorijas lapā ir norāde uz 1 Slupsku, kā arī Image:PL Slupska gerbonis.png, Image:PL Slupska vieta.png un Image:PL Slupska ratsnams.jpg attēlu aprakstā ir norādes uz divām Slupskām. Hemm. Pameklēšu pa help failiem un pačatošu ar gudrākiem cilvēkiem. Vēl pirms tam pamēģināšu izdzēst to lapu. --Jūzeris | m? 16:53, 1 aprīlī, 2005 (UTC)
tagad man rādās viena Slupska (Tarnovas gan divas).--Feens 17:08, 1 aprīlī, 2005 (UTC)
Tagad it kā ir ok, vienīgi tūlīt pēc atjaunošanas kategorijas lapā Tarnova bija zem S burta, nezinu kāpēc. Kādā brīvākā brīdī pameklēšu, kas te īsti notika. Ja vēl kas parādās, dod ziņu. --Jūzeris | m? 17:19, 1 aprīlī, 2005 (UTC)


Rakstu pārsaukšana[labot pirmkodu]

Kādā veidā būtu iespējams pārsaukt jau izveidotu rakstu? Vajadzētu pārsaukt "Sārmu metāls" un "Sārmzemju metāls" uz attiecīgi "Sārmu metāli" un "Sārmzemju metāli". (Lai būt daudzskaitlī, tāpat kā nemetāli, halogēni, cēlgāzes un citi). --Yyy 10:43, 14 maijā, 2005 (UTC)

Lūdzu glāb[labot pirmkodu]

Uzraksti man instrukciju kā Tu dabūtu ārā divus Jans Beļeckis no category:Ievērojami poļi:Polijā dzimuši. Tev vienreiz izdevās :) --Feens 21:01, 22 maijā, 2005 (UTC)

Dzēšanas reģistrā es atradu, ka toreiz tas bija saistīts ar Tarnovu un Slupsku. Diemžēl neatceros to, kādās diskusiju lapās toreiz par to es kaut ko pierakstīju. Iespējams, to var labot šādi (turklāt ļoti iespējams, ka tajā procesā kaut kas ir lieks) - vispirms, protams, saglabā lapas tekstu, tad izdzēs no lapas kategorijas un saglabā, tad izdzēs pašu lapu un pēc tam uztaisi par jaunu. Domāju, ka tam vajadzētu līdzēt! :) --Jūzeris | m? 16:34, 23 maijā, 2005 (UTC)

Sveiks, lv:wiktionary un citas lietas[labot pirmkodu]

Sveiks! Paldies par uzmundrinājumu :) Tas ļoti palīdz :)

Ceru, ka šo man patīkamo un laikam arī lietderīgo nodarbi nepārraus laika trūkums vai citi šķēršļi.

Tā kā vēl esmu pavisam “zaļš”, protams, nekaunēšos tevi un citus reizēm patramdīt ar jautājumiem. Ar prieku pieņemšu atbildes un padomus.

Piemēram,

  • Apzinos, ka “Vikipēdija ir enciklopēdija, nevis vārdnīca”, tomēr patreiz, strādājot pie nozarei specifiskajiem terminiem (likās - tas tāds gruntīgāks pamats), vairāk linku sanāk uz vārdnīcu, nevis enciklopēdiju. Par to atvainojos.
  • → Ko darīt ar neskaitāmajiem latviešu valodas ierakstiem angļu Wikivārdnīcā - cik noprotu, pastāv risks, ka pēc noteikta laika tie var tikt izdzēsti? Vai latviešu Wikivārdnīca vēl nefunkcionē?
  • Nedaudz grūtību, kā tas laikam jau pamanāms, sagādā sadaļas struktūra. Tā kā teksts vēl tiks pievienots un pievienots, lapas struktūra ir mazliet haotiska. Kādi ieteikumi?

Sirsnīgs paldies! :)


Vienmēr prieks par jauniem vikipēdiešiem! :)
Es ļoti labprāt ķertos pie latviešu wiki vārdnīcas veidošanas, vajag tikai iedvesmu atrast un gribas pabeigt vikipēdijas lietotāja saskarnes latviskošanu, lai tur varētu ievākties "mājīgos apstākļos". :)
Par tiem ierakstiem angļu Wiktionary - ļoti iespējams, ka daudzi jau ir izdzēsti (piemēram, en:wikt:iemaukti), jo viņu vārdnīcas veidošanas princips ir tāds, ka viss ir angliski. Protams, viņiem ir ieraksti par vārdiem arī citās valodās, bet tad skaidrojums ir angliski. Šeit ir viņu kategorija ar lapām, kuras ir svešvalodās un kuras ir jāpārtulko angliski, lai tās netiktu izdzēstas (tur vēl ir atlikušas dažas neizdzēstas lapas latviski). Jebkurā gadījumā nevajadzētu veidot ierakstus, kuros ir iekopēts citas vārdnīcas šķirklis, vislabāk tomēr izskaidrot saviem vārdiem. Vispār par lielu daļu no tiem vārdiem var veidot arī šķirkļus tepat Vikipēdijā un ar laiku paplašināt vai, piemēram, pievienot tiem ilustrāciju.
Par struktūru ir grūti kaut ko ieteikt. Vislabāk būtu sadalīt vairākos rakstos un galvenajā rakstā (zirgs) atstāt iespējami īsu pamatinformāciju un ievietot norādes par to, kur meklēt vairāk informācijas, piemēram, "Skat. zirglietām veltīto rakstu".
Kas vēl ir palicis neskaidrs? --Jūzeris | m? 08:09, 3 jūnijā, 2005 (UTC)

Neko nesapratu?

Ja jautājums ir par augstāk minēto tekstu, nevis kaut ko vispārīgu, tad varu pastāstīt, ka teksts bez atkāpes bija lietotājas EvijaT jautājums un mazliet zemāk esošais teksts ar atkāpi ir mana atbilde uz to. --Jūzeris | m? 08:11, 27 jūnijā, 2005 (UTC)

BRRRRRRR[labot pirmkodu]

Neko nesapratu

Lūdzu, konkrētizē jautājumu... :) --Jūzeris | m? 08:11, 27 jūnijā, 2005 (UTC)

Par balsojumu[labot pirmkodu]

Ko tu domā par jautājumu? - [2] (apakšā)

Priekšlikums[labot pirmkodu]

Vai nevajadzētu atvērt tādu īpašu lapu par jautājumiem, kuros ir diskusija (balsojumi)?--Feens 19:12, 27 jūnijā, 2005 (UTC)

Mhm.
Domāju, ka iesākumā to varētu "amatu apvienošanas kārtībā" apvienot ar vietu, kur balsot par strīdīgiem (ne)dzēšamiem rakstiem.
Kā būtu ar Wikipedia:Balsošana? Varbūt kādu tēlaināku nosaukumu, piemēram, Wikipedia:Vēlēšanu urna vai Wikipedia:Balsošanas iecirknis? :) --Jūzeris | m? 19:29, 27 jūnijā, 2005 (UTC)
Domāju, ka Wikipedia:Balsošana būtu jauki. Tur gan droši vien jāliek saites uz attiecīgajām diskusiju lapām, lai pašā lapā varētu redzēt, ka jautājums jau apspriests un par to nobalsots, vai ne? --Tail 06:44, 28 jūnijā, 2005 (UTC)