Diskusija:Terminators (filmu sērija)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Krāsainās tabulas[labot pirmkodu]

@OskarsC: Es tomēr ieteiktu likt "atšifrējumu" krāsām — grāmata/režisora sērija/galvenais tēls/galvenā tēla attēlotājs. Šeit, cik saprotu, esi licis pēc Terminatora attēlotāja, tad to arī tā kā vajadzētu parādīt (atsevišķā kolonnā). Visi nav tādi kinofanātiķi, var arī nedalekt :) --FRK (diskusija) 12:26, 21 decembrī, 2014 (EET)

@Edgars2007: Ideja krāsām bija parādīt "reboot" filmu sērijas. Terminators 1-3 skaitās "īstā" filmu sērija, "Glābšana" bija nesekmīgs mēģinājums uztaisīt otru filmu sēriju un jaunais "Genesys" ir vēl viens mēģinājums, jo pēc reklāmas var redzēt ka pirmo 4 filmu sižeti tiek ignorēti. Krāsas nav ar aktieriem saistītas. Es gan īsti nezinu kā to atšifrēt. Atzīstu, ka cilvēks varētu nesaprast, bet nav idejas, kā to izlabot. Tomēr domāju ka krāsas vajadzētu atstāt. Vai ir kādi ieteikumi? --OskarsC (diskusija) 00:31, 22 decembrī, 2014 (EET)
Es jau neko nesaku par krāsu ņemšanu nost. Bet nu re — arī es esmu pārpratis, sevi par kinofanātiķi gan neuzskatu :) Man arī nekas prātīgs nenāk galvā, vienīgi varētu: "Oriģinālā sērija", "Reboot 1", "Reboot 2", lai arī šis arī diezkas nav. Bet izrādās, ka pats arī esmu "grēkojis" ar Betmenu :D --FRK (diskusija) 06:14, 22 decembrī, 2014 (EET)
Nesteigsimies runāt par to, kurš grēkojis. Lieta tāda, ka es neesmu pārliecināts vai Vikipēdijā tā kā es daru ir pieņemts. Pirmo reizi tādu tabulu redzēju angļu rakstā par Zvaigžņu ceļu (tagad gan tā tabula izskatās savādāk!) man viņa patika un izdomāju pārnest to uz latviešu vikipēdiju. Tad līdzīgas tabulas parādījās arī citos rakstos (lielākoties no mums diviem). Es tās krāsas sapratu kā atdalījumu konkrētai filmu sērijai vai apakšsērijai, bet tā es viņu sapratu. Vai tā tas ir, es nezinu. Domāju, tā kā mēs esam lielākie šo tabulu fani, mums būtu jāvienojas par kkādu konkrētu tabulu noformējumu jo šobrīt betmenam un zirnekļcilvēkam tās tabulas izskatās savadāk nekā šeit, un kas atkal izskatās savādāk nekā zvaigžņu ceļā, karos un MCU. --OskarsC (diskusija) 15:54, 22 decembrī, 2014 (EET)
Es jau arī gribēju kaut kā smuki uztaisīt to filmu uzskaitījumu (jo parastā saraksta versija negāja pie sirds), un tad es tieši no Zvaigžņu ceļa arī paņēmu to tabulu, kas izskatījās pietiekami forša, un turpināju izmantot. vai Vikipēdijā tā kā es daru ir pieņemts — ja neviens nebrēc, tad parasti ir ok :) Redz, katras valodas Vikipēdija jau var izvēlēties savu unikālo stilu, nav viss jākopē no angļiem. Nu cik tad mēs te esam par kino kaut ko rakstošie — Tu, es, MC2013 un Baisulis (bet rakstus par sērijām esam radījuši tikai (laikam) mēs abi). Nu tad mēs savā starpā varam vienoties. Es gan uzskatu, ka pašreizējais variants ir ok, jo katrā rakstā ir savs "krāsošanas" princips (veidi no mana pirmā komenta + "sērija"). Vienīgi tad varbūt vajag iekrāsot # kolonnu un to kolonnu, pēc kuras tiek krāsots apmēram kā ir Zvaigžņu ceļam, to krāsaino līniju pa visu tabulu var likt, var nelikt (Zirneklim - režisors; Betmenam, zv. kariem — loģiskās sērijas; Bada spēlēm - grāmata u.t.t.). Vienkārši jāskatās pēc situācijas. Un uzjautāt diskusiju lapā arī vienmēr var. --FRK (diskusija) 16:33, 22 decembrī, 2014 (EET)
P.S. Oskar, varbūt ir kaut kas sakāms Gotemsitijas jautājumā? --FRK (diskusija) 16:42, 22 decembrī, 2014 (EET)