Doktora Īvensa klusēšana

Vikipēdijas lapa
Doktora Īvensa klusēšana
Oriģinālais
nosaukums
Молчание доктора Ивенса
Žanrs fantastika
Režisors Budimirs Metaļņikovs
Scenārija autors Budimirs Metaļņikovs
Galvenajās
lomās
Sergejs Bondarčuks
Žanna Bolotova
Irina Skobceva
Leonīds Oboļenskis
Igors Kuzņecovs
Boriss Romanovs
Oļģerts Kroders
Gunārs Placēns
Pranas Pjaulokas
Valerijs Hļevinskis
Mūzika Eduards Artemjevs
Operators Jurijs Sokols
Vladimirs Bondarevs
Boriss Travkins
Studija Mosfilm
Izdošana 1973
Ilgums 77 min
Valsts PSRS
IMDb profils

"Doktora Īvensa klusēšana" ir padomju režisora Budmira Metaļņikova 1973. gadā kinostudijā "Mosfilm" uzņemtā fantastikas filma.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lidmašīna, kurā atrodas doktors Martins Īvenss, kas nodarbojas ar cilvēka dzīves pagarināšanas problēmu, cieš avāriju un iekrīt Atlantijas okeānā. Atnācēji no planētas Oraina izglābj vairākus pasažierus, kas guvuši maznozīmīgus ievainojumus.

Starp pasažieriem un atnācējiem izveidojas kontakts. Doktors Īvenss aicina tos palīdzēt tam viņa darbā. Taču Zemes militārpersonas jau ir pamanījušas svešzemnieku kuģi. Seko negaidīts militārās lidmašīnas uzbrukums, viens no atnācējiem iet bojā, un citplanētieši maina savus plānus. Tie atsakās palīdzēt zemiešiem un dzēš lidmašīnas pasažieru atmiņas. Doktors Īvenss ir vienīgais, kura atmiņas tiek saglabātas. Viņš apsola turēt notikušo noslēpumā.

Lomās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

un citi aktieri.

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1974. gadā filmai tika piešķirta Triestē notiekošā starptautiskā zinātniskās fantastikas filmu festivāla žūrijas īpašā balva, Žannai Bolotovai kā labākajai aktrisei tika piešķirta festivāla balva "Sudraba asteroīds".[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «FIFF 1974» (itāļu). Научно-фантастический фестиваль в Триесте. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017-01-02. Skatīts: 2017-01-10. Arhivēts 2017-01-02 Wayback Machine vietnē.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]