Emanuēla

Vikipēdijas lapa
Emanuēla
Oriģinālais
nosaukums
Emmanuelle
Režisors Žists Žakēns
Producents Īvs Rusē-Ruārs
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Pjērs Bašlē
Operators Robērs Fress
Montāža Klodina Bušē
Studija
  • Trinacra Films
  • Orphée Productions[1]
Izplatītājs Parafrance Films
Izdošana
  • 1974. gada 26. jūnijs (Paris)
Ilgums 94 minūtes
Valsts Karogs: Francija Francija
Valoda franču
IMDb profils

"Emanuēla" (franču: Emmanuelle) ir 1974. gada Francijas drāmas filma. Filmas režisors ir Žists Žakēns. Šī ir pirmā fima franču softkora pornogrāfijas filmu sērijā, kas veidota pēc romāna Emmanuelle motīviem. Silvija Kristela filmā atveido galveno lomu — sievieti, kas dodas ceļojumā uz Bangkoku, kur pilnveido savu seksuālo pieredzi. Filma ir Žista Žakēna režijas debija un to filmēja Taizemē un Francijā laika posmā starp 1973. un 1974. gadu.

Filma "Emanuēla" pēc pirmizrādes saņēma negatīvas kritiķu atsauksmes, kas gadiem ejot kļuva pozitīvākas. Sākotnēji iznākot Francijā, tā bija viena no ienesīgākajām franču filmām,[2] padarot to par pirmo studijas izdoto filmu ar X reitingu. Filma bija populāra Eiropā, ASV un Āzijā, un 1975. gadā iznāca filmas turpinājums Emmanuelle, The Joys of a Woman. Vēlāk izlaistas arī vairākas citas Emanuēlas iespaidotas filmas, tostarp itāļu seriāls Black Emanuelle.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «Credits». BFI Film & Television Database. London : British Film Institute. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2013. gada 16. novembris. Skatīts: 2013. gada 16. novembris.
  2. "Soft Sell: Emmanuelle in America" (DVD feature). Lionsgate

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]