Gājēju iela (Rēzekne)

Vikipēdijas lapa
Gājēju iela
Pamatinformācija
Pilsēta Rēzekne
Apkaime Centrs
Segums Bruģis
Celtnes Komunistiskā terora upuru piemiņas vieta

Gājēju iela ir ar bruģi klāta iela gar Rēzeknes upi posmā no Festivāla parka līdz Dārzu ielas tiltam, kura savieno Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru "Gors" un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru "Zeimuļs".

Rekonstrukcija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2010. gadā, Rēzeknes domei parasktot līgumu ar Latvijas—Lietuvas kopuzņēmumu "Viadukts" SIA[1], tika uzsākta ielas rekonstrukcija.

Rekonstrukcijas laikā tika labiekārtotas abas Rēzeknes upes piekrastes posmā no Dārzu ielas tilta līdz Atbrīvošanas alejas tiltam, kā arī no Atbrīvošanas alejas tilta līdz Festivāla parkam. Izbūves laikā tika rekonstruēti zemsprieguma kabeļi, gaisa vadi un Lattelecom tīkli. Projekta gaitā tika izbūvēti divi gājēju tilti un satiksmes tilts ar krāsaino apgaismojumu. Visā ielas garumā uzstādīts LED apgaismojums, soliņi un atkritumu tvertnes, kā arī koku apgaismojums.

Svinīgā atklāšana notika 2012. gada 18. novembrī.[2]

Izbūvētie tilti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Projekta ietvaros tika izbūvēti trīs tilti — divi gājēju un satiksmes tilts Pils ielā.

Līdz ar Rimi veikala atklāšanu 2004. gada 29. aprīlī pirmo reizi izskanēja ideja par gājēju tilta izbūvi pār Rēzeknes upi, lai atvieglotu veikala apmeklētāju piekļuvi tuvākajai sabiedriskā transporta pieturai. Vēlāk gar upes labo krastu, no Rimi lielveikala līdz Atbrīvošanas alejai, tika izbūvēts bruģa celiņš, kuru plānoja savienot ar tiltiņu, tomēr iecere tā arī netika īstenota.

Realizējot projekta "Gājēju ielas un Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra izbūve Rēzeknes mazattīstītajās teritorijās" otro daļu "Gājēju ielas izbūve", 2004. gada iecere tika īstenota, izbūvējot jaunu dzelzsbetona gājēju tiltu.

Identisks gājēju tilts tika izbūvēts arī no skvēra iepretim Rimi lielveikalam uz Latgales Vēstniecības "Gors" pieguļošo teritoriju.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]