Hansapost

Vikipēdijas lapa
Hansapost
Darbības joma tirdzniecība
Dibināts 1997. gads (2006. gads)
Galvenais birojs Tallina, Karogs: Igaunija Igaunija
Produkti attālināta mazumtirdzniecība
Īpašnieks(-i) Hobby Hall Group OÜ, Karogs: Igaunija Igaunija
Tīmekļa vietne hansapost.ee

Hansapost ir attālinātās mazumtirdzniecības zīmols, kas pieder Igaunijas uzņēmumam Hobby Hall Group OÜ. Tas ir viens no lielākajiem interneta veikaliem Igaunijā. Hansapost tika izveidots 1997. gadā Somijā kā preču pasūtīšanas uzņēmums ar pasta starpniecību, bet 2000. gados tas atdzima Igaunijā kā interneta veikals.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Agrākais logotips

1997. gadā Somijā uzņēmumi Hansaprint, Somijas Pasts (tagad Posti) un Telecom Finland (vēlāk Sonera, tagad Telia Company) dibināja uzņēmumu Hansapost Oy, kurā Hansaprint ieguva 40 % kapitāldaļu, Somijas Pasts 40 % un Telecom Finland 20 %. Uzņēmums nodarbojās ar attālināto tirdzniecību, piegādājot preces ar pasta starpniecību, klientiem pasūtot tās no drukāta kataloga. 1998. gadā Igaunijā tika izveidots meitas uzņēmums Hansapost Eesti AS. 1999. gadā Hansapost sāka darbību Latvijā. 2000. gada 28. novembrī Hansapost Eesti AS dzēsts no Igaunijas uzņēmumu reģistra.

2006. gada martā Igaunijā tika dibināts uzņēmums OÜ ZUKUSA, 2008. gada jūnijā tā nosaukums tika mainīts uz OÜ Hansapost. Tas pārvaldīja interneta veikalu hansapost.ee. 2015. gada aprīlī OÜ Hansapost ieguva 70,05 % Latvijas e-komercijas uzņēmuma SIA Xnet (interneta veikals xnet.lv) kapitāldaļu.[1]

2018. gada martā Hansapost no SGN Group iegādājās Somijas uzņēmuma Hobby Hall Suomi Oy (pārvaldīja interneta veikalu hobbyhall.fi) 46 % kapitāldaļu.[2] 2018. gada 11. aprīlī OÜ Hansapost nosaukums mainīts uz OÜ Wraith Invest.[3] Hansapost, Somijas Hobby Hall un Latvijas Xnet pārvaldīšanai Wraith Invest 2018. gada 18. decembrī Igaunijā dibināja pārvaldītājsabiedrību Kinnistuabi OÜ, kas 2019. gada 15. februārī tika pārdēvēta par Hobby Hall Group OÜ.

2021. gada 17. jūnijā tika pabeigta Hobby Hall Group un Lietuvas uzņēmuma UAB Pigu apvienošanās grupā PHH Group. Ar laiku hansapost.ee pārgāja uz grupas vienotu tiešsaistes mazumtirdzniecības platformu.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]