Pāriet uz saturu

Igaunijas pase

Vikipēdijas lapa
Igaunijas pilsoņa pase

Igaunijas pase ir oficiāls personas identifikācijas un ceļošanas dokuments, ko izsniedz Igaunijas pilsoņiem. Tā kalpo gan starptautiskai ceļošanai, gan kā personu apliecinošs dokuments Eiropas Savienības ietvaros. Tā kā Igaunija ir Eiropas Savienības un Šengenas zonas dalībvalsts, tās pilsoņiem pase nodrošina brīvu pārvietošanos dalībvalstīs.

Kopš 2007. gada Igaunijas pase ir biometriskā, kas nozīmē, ka tajā ir iekļauta mikroshēma ar turētāja biometriskajiem datiem, piemēram, fotogrāfiju un pirkstu nospiedumiem. Šī tehnoloģija palielina drošību un ļauj izmantot automātiskās robežkontroles sistēmas.

Pases iekšpusē ir informācija par pases turētāju, tostarp fotogrāfija, vārds, uzvārds, dzimšanas dati, dzimums un paraksts. Mikroshēmā glabājas arī biometriskie dati.

Igaunijas nepilsoņa pase

Igaunijā pastāv arī nepilsoņu pase, kas tiek izsniegta cilvēkiem, kuri dzīvo valstī, bet nav tās pilsoņi (galvenokārt padomju laika migrantiem un viņu pēcnācējiem, kuri pēc neatkarības atjaunošanas nav ieguvuši Igaunijas vai citas valsts pilsonību).

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]