Jūrmalas slimnīca

Vikipēdijas lapa
SIA "Jūrmalas slimnīca"
Ģeogrāfija
Atrašanās vieta Valsts karogs: Latvija Vienības prospekts, Jūrmala, Latvija
Organizācija
Slimnīcas veids lokālas nozīmes daudzprofilu slimnīca
Saites
Mājaslapa https://jurmalasslimnica.lv/

Jūrmalas slimnīca ir III līmeņa daudzprofilu un neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kurā sniedz veselības aprūpes pakalpojumus pacientiem no visas Latvijas un ārvalstīm.[1] Tā ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība, kas atrodas Vienības prospektā 19/21 Jūrmalā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Slimnīca ir dibināta 1949. gadā kā Bulduru slimnīca. 1977. gadā renovēja traumatoloģijas, terapijas un neiroloģijas nodaļas un atklāja ķirurģisko korpusu, bet 1988. gadā ginekoloģijas un dzemdību korpusu ar laboratoriju, rentgena, funkcionālās diagnostikas un fizioterapijas kabinetiem. 2007. gada 8. jūnijā to pārdēvēja par Jūrmalas slimnīcu.

2007. gada oktobrī pabeidza ķirurģiskā korpusa rekonstrukciju, tajā izvietojot neatliekamās palīdzības nodaļu, ambulatoro nodaļu, ķirurģijas nodaļu ar intensīvās terapijas gultām, divām operāciju zālēm un 10 divvietīgām palātām. 2008. gadā veica Iekšķīgo slimību nodaļas telpu remontu, bet 2012. gadā Dzemdību nodaļas renovāciju.[2]

Struktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Ambulatorais bloks, kurā ietilpst ārstu kabineti un dienas stacionārs;
  • Diagnostikas bloks, kurā ietilpst diagnostiskās radioloģijas nodaļa, klīniskās fizioloģijas kabinets, endoskopijas kabinets un laboratorija;
  • Stacionārais bloks, kurā ietilpst neatliekamās palīdzības nodaļa, ķirurģijas nodaļa, iekšķīgo slimību nodaļa, dzemdību-ginekoloģijas nodaļa, anestezioloģijas reanimācijas nodaļa.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]