Keita Vinsleta

Vikipēdijas lapa
Keita Vinsleta
Kate Winslet
Keita Vinsleta
Keita Vinsleta Toronto kinofestivālā 2017. gadā
Dzimusi Keita Elizabete Vinsleta
1975. gada 5. oktobrī (48 gadi)
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Redinga, Anglija, Apvienotā Karaliste
Nodarbošanās aktrise, dziedātāja
Darbības gadi 1991—pašlaik

Keita Elizabete Vinsleta (angļu: Kate Elizabeth Winslet; dzimusi 1975. gada 5. oktobrī) ir angļu aktrise un dziedātāja. Keitas Vinsletas slavenākā loma ir Roza DeVita Bukatere 1997. gada filmā "Titāniks", taču visvairāk balvu viņa ieguvusi par lomu 2008. gada filmā "Lasītājs".

Dzīves sākuma posms[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vinsleta dzimusi Redingā, Anglijā 1975. gadā. Viņas vecāki Rodžers Vinslets un Sallija Bridžesa bija teātra aktieri.[1] 11 gadu vecumā Vinsleta sāka apmeklēt aktiermākslas stundas un piedalīties nelielās lomās, vēlāk mācījās skatuves mākslas vidusskolā.[2] Savu aktrises karjeru Vinsleta sākusi 1991. gadā britu televīzijā, atveidojot lomas TV seriālos. 17 gadu vecumā Vinsleta sāka filmēties kino un jau par savu pirmo lomu filmā Heavenly Creatures (1994) ieguva trīs balvas, tai skaitā balvu Empire Award kā labākā britu aktrise.

Kinoaktrises karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

BAFTA kino balvu un savas pirmās nominācijas Amerikas Kinoakadēmijas balvai un Zelta globusa balvai Vinsleta saņēma par otrā plāna lomu Ana Lī režisētajā filmā "Prāts un jūtīgums" (Sense and sensibility, 1995). Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominēta arī par galveno lomu Džeimsa Kemerona filmā "Titāniks" (1997), pēc tam par otrā plāna lomu filmā "Airisa" (Iris, 2001), kā arī par galvenajām lomām filmās "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums" (2004), "Bērnu spēlītes" (Little Children, 2006), "Lasītājs" (2008). No šīm sešām nominācijām balvu kā labākā aktrise galvenajā lomā Vinsleta ieguva par lomu filmā "Lasītājs". Par šo lomu ieguvusi arī Zelta globusa balvu un BAFTA balvu. Vēl trīs Zelta globusa balvas ieguvusi par galvenajām lomām filmā "Revolūcijas ceļš" (2008), TV miniseriālā Mildred Pierce (2011) un filmā "Stīvs Džobss" (2015).

2000. gadā par bērnu albuma ierakstu Vinsleta ieguva Grammy balvu Best Spoken Word Album for Children.

Filmogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Keita Vinsleta 2014. gadā

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]