Kerolas Bērnetas balva

Vikipēdijas lapa
Kerolas Bērnetas balva
Pasniedz Holivudas Ārzemju preses asociācija
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Pirmoreiz pasniegta 2019
Pašreizējais īpašnieks Raiens Mērfijs (2023)
Oficiālā mājaslapa goldenglobes.org

Kerolas Bērnetas balva ir goda Zelta globusa balva, ko piešķir Holivudas Ārzemju preses asociācija (HFPA) par "par izcilu ieguldījumu televīzijā vai ārpus tās".[1] HFPA direktoru padome izvēlas apbalvojamās personas, pamatojoties uz viņu darbu un viņu televīzijas karjeras sasnieguma ilgstošo ietekmi gan uz nozari, gan uz auditoriju.[1] Šo balvu uzskata par līdzvērtīgu tās kino atzinības ekvivalentam Sesila de Milla balvai. Pirmo reizi to pasniedza 76. Zelta globusa balvu pasniegšanas ceremonijā 2019. gada janvārī un tā nosaukta par godu balvas pirmajai saņēmējai, aktrisei un nozares celmlauzei Kerolai Bērnetai.

Pašreiz jaunākais balvas saņēmējs ir televīzijas scenārists, režisors un producents Raiens Mērfijs (2023. gadā viņam bija 57 gadi). Vecākais apbalvotais ir televīzijas scenārists un producents Normans Līrs, kuram saņemot balvu 2021. gadā bija 98 gadi.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «Carol Burnett to Receive HFPA's First Award for Achievement in TV». Golden Globes Awards. Skatīts: 2018. gada 11. decembris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]