Korijs Kisperts

Vikipēdijas lapa
Korijs Kisperts
Corey Kispert
Korijs Kisperts
Korijs Kisperts 2021. gadā
Personas dati
Dzimis 1999. gada 3. martā (25 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Edmondsa, Vašingtonas štats, ASV
Augums 198 cm
Svars 102 kg
Sporta veids basketbols
Pozīcija vieglais uzbrucējs
Profesionāļa
karjera
2021—pašlaik
Izglītība
Vidusskola King's (Vašingtonas štats)
Augstskola Gonzaga Universitāte
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Vašingtonas "Wizards"
Numurs 24
Līga Nacionālā basketbola asociācija
NBA drafts
15., pirmajā kārtā, 2021
Drafta klubs Vašingtonas "Wizards"
Profesionālie klubi
Sezonas Klubs
2021—pašlaik Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Vašingtonas "Wizards"

Korijs Džeimss Kisperts (angļu: Corey James Kispert; dzimis 1999. gada 3. martā Vašingtonas štatā) ir amerikāņu basketbolists, spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā. 2023. gadā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards".

Karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Augstskolu basketbolā pārstāvēja NCAA komandu Gonzaga Universitātes "Bulldogs". Aizvadīja visas četras sezonas augstskolu basketbolā, kas ir rets gadījums augsta līmeņa spēlētājiem, karjeras noslēgumā būdams viens no ievērojamākajiem NCAA spēlētājiem.

NBA[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2021. gada NBA draftā viņu Vašingtonas "Wizards" izraudzījās ar kopējo 15. numuru pirmajā kārtā. Jau sezonas sākumā ieņēma rezamu labi spēlējošās "Wizards" komandas sastāvā kā trīspunktu metienu speciālists, bet sezonas gaitā spēles laiks un loma komandā pieauga. 2022. gada 27. martā viņš guva 25 punktus uzvarētā spēlē pret Goldensteitas "Warriors" (123—115), kas kļuva par viņa karjeras rekordu. Šajā pašā spēlē viņš sasniedza "Wizards" debitantu rekordu sezonā iemesto trīspunktu metienu skaita ziņā, apsteidzot Bredlija Bīla debijas 2012.—2013. gada sezonā iespēto 91 trīspunktu metienu.[1]

2023. gada aprīlī K. Kisperts uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu divās spēlēs pēc kārtas, vispirms gūstot 27 punktus un iemetot 9 trīspunktu metienus, kas ir atkārtots kluba rekords, spēlē pret Orlando "Magic" (zaudējums (109—116), bet pēc tam gūstot 29 punktus zaudētā spēlē pret Ņujorkas "Knicks" (109—118). Savā otrajā sezonā K. Kisperts piedalījās 74 "Wizards" spēlēs, no tām 45 spēlēs dodoties laukumā starta pieciniekā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]