The Tragedy of Macbeth

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Makbets (2021. gada filma))
The Tragedy of Macbeth
Oriģinālais
nosaukums
The Tragedy of Macbeth
Žanrs trilleris
Režisors Džoels Koens
Producents
Scenārija autors Džoels Koens
Galvenajās
lomās
Mūzika Kārters Bērvels
Operators Bruno Delbonels
Montāža The Tragedy of Macbeth
Studija
Izplatītājs
Izdošana
  • 2021. gada 24. septembris (Ņujorkas kinofestivāls)
  • 2021. gada 25. decembris (ASV)
Ilgums 105 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Kopējie ienākumi 524,771 US$[1]
IMDb profils

The Tragedy of Macbeth ir 2021. gada ASV vēsturiska trillera filma, kuras režisors un scenārija autors ir Džoels Koens. Filmā galvenās lomas atveido Denzels Vašingtons, Frānsisa Makdormanda, Bertijs Kārvels, Alekss Hasels, Korijs Hokinss, Harijs Mellings, Ketrina Hantere un Brendans Glīsons. Filma ir balstīta uz Viljama Šekspīra lugu "Makbets". Šī ir pirmā filma, kuru Džoels Koens ir režisējis bez sava brāļa Ītana.

Makbets no trim raganām uzzin pareģojumu, ka kādu dienu viņš kļūs par Skotijas karali. Ambīciju pārņemts un sievas mudināts, Makbets nogalina savu karali un ieņem Skotijas troni.

Filmas The Tragedy of Macbeth pirmizrāde notika 2021. gada 24. septembrī Ņujorkas kinofestivālā.[2] Kopš 2022. gada 14. janvāra filma ir pieejama straumēšanas servisā Apple TV+. Filma saņēma kritiķu atzinību par tās režiju, kinematogrāfiju, kā arī Vašingtona, Makdormandas un Hanteres aktierspēli. Filma saņēma trīs nominācijas 94. Kinoakadēmijas balvai kategorijās "Labākais aktieris" (Vašingtons), "Labākais operatora darbs" un "Labākais mākslinieka darbs".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]